Windows 7

Har suttit nästan hela dagen idag och en stund igår vid datorn, så nu är nästan allt klart. Har lagt in Windows 7, äntligen! Men man har ju inte riktigt lärt sig allt än men, men det kommer. Jag menar alltså vart allting är. Det skiljer sig lite från vista.
Alla viktiga program är inlagda nu i alla fall, så nu är allt nästan som det ska. Det är lite att göra när man lägger in nytt, men kan nästan vara lite kul när allt är gjort :P

Nä, nu ska jag gå upp och vara lite social tänkte jag!

Dagens låt
En skitdag

Den här dagen började ganska okey. Humöret var kanske inte på topp direkt, men som sagt, helt okey. Sedan under dagen så sjönk det ganska rejält och allting kändes bara skit. Ingenting var kul och hade god lust att slänga mig i soffan och kolla på film resten av dag och bara tycka allmänt synd om mig själv. Men det är bara att plocka fram the happy face och låtsas tills det vänder...

Dagens outfit

Var ett tag sen jag visade outfiten för dagen nu, så tyckte det var dags för det nu! Så här ser jag alltså ut idag:Lång topp - Gina Tricot
Sammetsleggings - Bik Bok


(Har förresten gett tillräckligt med resultat nya kosten nu för att jag har kunnat gå ner en storlek i vissa typer av kläder, som toppen jag har på mig idag :))

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Dagens låt
Sista dagen idag

Jag hade min sista praktikdag idag. Är ganska skönt faktiskt för nu kan jag koncentrera mig helt på studierna. Har kommit efter en del, så har att ta igen nu. Hoppas att jag kan jobba ikapp bara.

Jaha, vad händer annars? Har en filmkväll att se fram emot ikväll, annars händer inte mycket. Försöker just nu få klart en kaka i ugnen, men den vill tydligen aldrig bli klar. Självklart kommer jag misslyckas med den (för första gången) just idag! Nej, nu ska jag gå och kolla den där förbaskade kakan :P

Dagens låt
Secret Window

I den här Stephen King-filmen får vi följa författaren Mort Rainey, spelad av Johnny Depp.

Efter hans skillsmässa från sin fru Amy får Mort besök av John Shooter. En hotfull man som hävdar att Mort har plagierat en av hans historier, Secret Window. John Shooter kräver rättvisa, men när inget händer så omvandlas hans krav till hot.

Mort anställer då en privatdetektiv för att få hjälp. Men hoten blir allt mer verkliga och Mort undrar vem i sin omgivning som egentligen går att lita på...

Maria Bello spelar ex-frun.

Sanningens ögonblick...

Idag har jag varit på praktiken. Skulle egentligen ha varit min sista dag idag, men fick gå hem igår på grund av huvudvärk. Så därför går jag min sista dag imorgon istället.

Nu har det gått en vecka sedan jag skar mig i handen och fick tejpa. Idag var det dags för sanningens ögonblick. Det vill säga att ta bort tejpen för att se hur det såg ut. Var knappt att man våga det, men såg riktigt fint ut under. Syns knappt något alls förutom ett streck där glipan var. Fast egentligen borde jag inte ha väntat mig annat heller eftersom det inte har blödigt eller varat sig något sedan jag satte på första plåstret.
Nu lade lade jag på lite LHP-salva och ett plåster och det får vara så en dag eller två nu. Kanske att jag lossar lite på plåstret imorgon och lägger på lite ny salva, men annars ska jag låta det vara veckan ut i alla fall.
Känns i alla fall skönt att det gick så bra som det gick. Kunde ha gått betydligt värre.

Dagens låt

Här kommer ännu en låt från min favorit-grupp.Christine

I Stephen King's Christine får vi möta just Christine som har en stark vilja. Men hon är ingen människa utan en röd Plymouth Fury från 1958.

Under huven gömmer sig en ondska som vill hämnas på alla som står i hennes väg.

17-åriga Arnie Cunningham hittar henne på en bilskrot och rustar upp henne. Det skulle ha aldrig ha gjort. Nu kräver Christine hans totala uppmärksamhet och när någon kommer emellan dem kan inget stoppa Christines vrede...

 

Christine innan "the fixer up"

 
Dagens låt

En väldigt vacker och sorgsen låt av Savage Garden.Hur går det ihop?

Jag vet att jag inte skrivit mycket alls om hur det har gått med nya kosten och vikten,men nu kommer en liten uppdatering.

Håller mig till kosten fortfarande även om det har blivit en hel del slarv med att äta annat mellan måltiderna. Måste bli skärpning där! Trots det så har jag faktiskt gått ner i vikt. Förutom en vecka då jag hade gått upp 8 hekto :( Snacka om att jag blev irriterad på mig själv då!

Sedan förra veckan så har jag gått ner hela 1,5 kg! Jag var helt säker på att jag hade gått upp och inte ner. Men det konstiga är att det inte hade hänt särskilt mycket med centimetrarna. Hur går det ihop egentligen? Kanske kan bero på att jag druckit en del dricka. Magen brukar bli lite uppblåst av all kolsyra. I vilket fall som helst, så ljuger ju inte vågen i alla fall, så jag är glad över mina 1,5 kg :) Det är typ hälften av det jag gått ner sammanlag sedan jag började för nästan två månader, så är helt klart nöjd!

Skulle kunna sitta och skriva ner skillnaden i mått också, men jag tror inte det skulle vara så kul att läsa. Eller? Blir det så småningom i alla fall, men inte förrens mycket senare.
Dagens låt
En trevlig lördag

Måste säga att jag hade en väldigt trevlig kväll igår. Spendera kvällen i gott sällskap, med god mat och film. Okey, jag erkänner att jag sett bättre filmer, men resten vägde definitvt upp det ändå :) Skulle kunna skriva mer, men det gör jag inte, hihi :PDagens låt

Idag blir det en gammal favorit av en världens största sångerskor.Helgens blogg!

Har kommit med omröstning om helgen blogg hos Rebecka. Vore jättekul om ni ville gå in och rösta på mig! :)

Dagens låt

Idag har jag valt en "gammal" favorit :)Kan man vara mer trött?/Hur klantig får man va?

Det är helt sjukt hur trött jag är. Kanske beror det på att jag bara sov fyra timmar förra natten och kanske på grund av vädret. Eller kanske båda. Just det har nog inte berättat varför jag bara sov fyra timmar. I onsdags så skulle jag värma lite mat i mikron och när jag värmt klart och skulle stänga luckan så skar jag mig, på ovansidan av handen, på en trasig glasskål som låg i en liten hink brevid mikron (en alldeles idiotiskt ställe att ha den på, utan lock dessutom!)

Tyckte först att det inte var så farligt eftersom det knappt kändes och blödde inget först. Men sen blödde det rejält och såg att det var en ordentlig glipa, så det var bara att ta fram suturtejpen och tejpa ihop såret, lägga tryck på det och hålla handen högt för att stoppa blödningen. Slutade rätt så snabbt och ser fint ut under plåstret och det har inte blött något sedan jag satte på det, så verkar läka som det ska :)  Själva tejpen får ju så klart sitta på ett tag till, tills det läkt ihop tillräckligt.

Det som är jobbigast är att inte kunna göra vad som helst. Sitter på ett sådant dumt ställe så vågar inte knyta eller böja för mycket på handen ifall att det skulle spricka upp. Har köpt hem mig lite plasthandskar så nu kan jag diska igen. Smärtan kan man ju leva med, det går ju över.

Nu var det egentligen inte det jag skulle skriva om, men men, så kan det bli :P

Är så trött idag att jag faktiskt höll på att somna över en tidning under rasten idag. Jag satt på en trästol utan dyna, så det var inte så att jag satt bekvämt direkt. Önskar verkligen att jag har sovmorgon imorgon bitti, men ska iväg till praktiken igen. Däremot börjar jag en timme senare än vanligt så blir i alla fall en timmes sovmorgon. Jag är i alla fall ledig på söndag så då kan jag sova ut ordentligt :)

Dagens låt

En gammal klassiker!Den Gröna milen

Året är 1932. Paul Edgecombe arbetar som fängelsevakt i Cold Mountains delstats-fängelse i det block som kallas Den gröna milen.

Den kallas det på grund av det limegröna golvet som leder till "Old Sparky", den elektriska stolen. Förutom Paul arbetar ytterligare fyra fångvaktare i cellblock E, bland annat den sadistiske Percy Wetmore.

En dag får de en ny fånge till blocket - John Coffey, en stor svart man dömd för det brutala mordet på två vita flickor. Han är en lugn man som inte visar några som helst tendenser till våldsamt beteende. När det sedan sker ett mirakel får Paul och tre av fångvaktarna allt svårare att tro att denna jättelika man har begått det hemska brott han är dömd till...

Paul Edgecombe och fängelsedirektören Hal Moorse

Paul och John Coffey

Paul och Percy Wetmore

Fången Del och han tama mus Mr. Jingle

Percy, Paul och Brutus "Brutal" Howell

Percy och fången "Wild Bill"

John Coffey

En äldre Paul Edgecome

Det här är ett fantastiskt fint drama som alla borde se åtminstone en gång i livet. Den gröna milen är en av mina absoluta favoritfilmer och har sett den flera gånger. Har även läst boken.

 


Dagens låt

En fantastiskt fin låt från nya albumet.Fame

Var ju och såg nya Fame-filmen på bio i måndags som jag glömde skriva om. Jag gick med mamma, syrran och en kompis till henne.

Den levde definitivt upp till förväntningarna! Kändes inte alls som filmen var två timmar. Det kändes även som att allt försvann runt omkring och man kom lätt in i filmen. Det om något borde väl vara ett gott betyg!Carrie

Sissy Spacek spelar Carrie White, en ovanlig high school-tjej utan vänner, i Stephen King  klassikern Carrie.

Hon är en osäker och plågad tonåring. En dålig kombination när man dessutom besitter övernaturliga krafter... Hennes mamma är dessutom psykiskt sjuk och hennes klasskompisar är elaka. Till sist går de för långt med, vad som är menat, ett sadistiskt skämt. Carries krafter släpps lös och ingen går säker...

Den klassiska dusch-scenen.

Carrie och Miss Collins. Hon är det enda stöd Carrie har.

Dagens låt
Firestarter - Eldfödd

I den här Stephen King-filmen ser vi en ung Drew Barrymore i rollen som Charlie.

På utsidan ser Charlie ut att vara vilken tjej som helst, men skenet kan bedra. När hon blir arg kan hon nämligen få saker att börja brinna. Det resultar förstås i att det finns de som vill få tag i henne för göra "tester". Men det vill inte Charlie...

 


Charlie med sin pappa Andy.


Charlie är inte att leka med när hon bli arg...Dagens låt
Dagens outfit

Oki, dagens outfit är det inte, utan kvällens. Kan inte gå klädd då på praktiken. Ska på bio snart med mamma och syrran så man måste ju se lite fin ut i alla fall :P

Ber om ursäkt för kvalitén på bilden. Hatar min kamera!Jeanstunika - BikBok
Sammetsleggings - BikBok

Oj, blev visst BikBok för hela slanten idag. I alla fall när det gäller kläderna. Klockan och örhängena (som inte syns särskilt bra) kommer inte därifrån.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Bröllopsfotografen

Insåg idag att jag faktiskt inte skrivit något om filmen jag såg på bio i lördags. Jag var och såg den svenska filmen Bröllopsfotografen. Hade väl lite normala förväntningar på den filmen och blev glatt överraskad över att den faktiskt var bättre än jag trott :) Helt klart sevärd!

Robin bor i en stad i Värmland och hans största passion är fotografiering, men det är inte direkt så att jobben haglar över honom. Han arbetar istället i ortens fabrik där hans pappa är förman. När fabriken läggs ner, så ger sig Robin iväg till Stockholm för att ge fotograferingen en chans.

Men med sin breda värmländska dialekt, långa svarta hår och gothlikande stil så är det inte så lätt att smälta in och det är bäddat för kulturkrock när han fotar på ett bröllop i överklassen...Dagens låt

Love, love, love this song!Jurtjyrkogården

En av mina absoluta favoriter bland Stephen Kings filmer är just den här. Jurtjyrkogården. Den här ligger extra varmt om hjärtat, just för att det är den första jag såg.

Sedan följde film efter film av Stephen King. Har fortfarande inte sett alla, men det kommer

Jurtjyrkogården handlar om famljen Creed. De flyttar till ett nytt hus och de har fått en ny granne, Jud Crandall, som de kommer bra överrens med. Allt är frid och fröjd.

 


Grannen Jud Crandall

Inte så långt därifrån ligger en djurkyrkogård, en plats där barn begravt sina kära husdjur. Men en bit därifrån döljer det sig en gammal indiansk begravnings-plats. Den har en magisk kraft att återuppväcka de döda. Men ibland är döden att föredra...


Dottern Ellis katt Church.


Stephen King spelar prästen.


Church.


Gage Creed.


Rachel Creed och Victor Pascow.Så ond är jag

Hittade, via en blogg, ett test för att se hur ond jag är. Eftersom jag älskar att göra tester, så kunde jag bara inte låta bli att göra även det här :P Resultatet blev det här:


Du är 5% ond!


Du är så himla god. Så god så att onda människor skrattar åt dig. Akta dig så att du inte blir trampad på!

För den som vill göra testen, så finns det här


Dagens låt
Have you seen my childhood?

Det var längesen man var barn nu. Känns som en livstid bort, men ändå så nära på något sätt. Ibland önskar man att man var där igen, då allt kändes så mycket enklare än nu. I alla fall, så har jag suttit och fixat med lite gamla bilder från när jag var lite. Det var så jag kom in på det här :P

Tänkte bjuda på några bilder.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Så här såg det ut utanför mitt fönster tidigare idag

Nu har det mulnat till lite, men tidigare under dagen var det riktigt fint väder. Solen sken och det var blå himmel. Var verkligen fint hur ljuset lyste upp löven i träden utanför mitt fönster. Jag vara bara tvungen att ta ett par bilder :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Dagens låt

När jag hörde den här låten igår visste jag direkt att jag skulle ha den som dagens låt idag.What's going on?

För andra gången på kort tid har jag vaknat strax innan tolv. Det gör jag aldrig annars! Vad är det som händer egentligen? Kanske är infektionen plus praktiken plus skolan som gör att jag är så trött. Det känns bara så ovant. Jag är van vid att jag vaknar runt nio-tiden när jag är ledig. Var lite dumt att det blev så här idag eftersom jag har så mycket att göra innan jag ska iväg ikväll, men hinner nog ändå om jag lägger på ett kol. Och om jag inte fastnar här vid datorn :P Det här stå på listan idag:

 • Tvätta
 • Diska
 • Städa
 • Plugga (eller imorgon)
 • Handla (eventuellt)
 • Duscha
 • Fixa iordning mig
 • Bio
Oj, när man ser det så här på svart och vitt så ser det jättemycket ut, men det ska nog gå :P

Idol-paus

Jag sitter just nu och väntar på att andra halvan av Idol ska börja. Hoppas verkligen att rätt person får åka hem den här veckan. Men förmodligen inte eftersom alla fjortisar sitter hemma och röstar. De jag tycker var bästa ikväll är Rabih, Reza, Eddie och Erika. Sämst tycker jag att Niklas var. Har aldrig gillat honom och tycker inte att han borde kommit vidare till veckofinalerna över huvudtaget. Men eftersom han verkar vara populär bland småtjejerna så lär han väl klara sig.

Idol ikväll :)

Så var det dags för den andra veckofinalen av årets Idol. Självklart kommer man att sitta bänkad som vanligt. Ikväll är det Michael Jackson-tema som gäller. Ska bli intressant att se hur idolerna tacklar hans låtar.Ikväll kommer det besök i form av American Idol-vinnaren 2007. Vem är det kanske ni undrar då. Jo, det året var det Jordin Sparks som tog hem det.Ska ni titta ikväll? Har ni någon favorit än?

Äntligen fredag

Det ska verkligen bli skönt att vara ledig i helgen. Eller, ledig och ledig, ska plugga, städa och tvätta. Men det blir inte lite intensivt som det blir när jag ska till praktiken också. Tänkte att jag skulle arbeta undan det mesta under morgondagen, så att jag bara kan ta det lugnt på söndag.

Har precis kommit hem från praktiken och har även varit och handlat lite. Är helt slut nu, både i fysisk och psykiskt. Kan säga att sista biten hem gick jag på ren viljestyrka. Var så trött att jag inte ens orkade hålla ryggen upprätt ordentligt. Regnade och blåste gjorde det också, så fick dessutom lägga energi på att hålla ordentligt i paraplyet.

Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt. Hade egentligen tänkt ta hand om disken nu när jag kom hem, men jag orkar helt enkelt inte :P

Dagens låt
Soon it begins!

Säsongsavslutningen förra veckan slutade något fruktansvärt spännande. Vilken tur att nya säsongen börjar redan ikväll. Jag hade verkligen inte gillat om jag varit tvungen att vänta jättelänge innan det körde igång igen.Som ni kanske minns så väntade en man med pistol när Aaron 'Hotch' Hotchner kom tillbaka efter att ha löst ännu ett fall. Det slutade i alla fall med att ett skott gick av, men man fick inte se vad som hände.

Hoppas verkligen att han inte dör. Blir inget Criminal Minds utan Hotch ju. Fast det säger man ju om de flesta serie-karaktärer och ändå vänjer man sig ganska fort.

Det återstår helt enkelt att se om de blir en massa tårar ikväll eller inte...

Vad tror ni händer i kvällens avsnitt?

Längtar till sängen just nu

Jag är verkligen sjukt trött just nu. Kanske inte direkt i kroppen, men i huvudet. Sitter och försöker läsa på inför provet imorgon, men det känns verkligen inte som att något går in. Men förhoppningsvis är det något som fastnar, i alla fall tillräckligt för att få godkänt imorgon.

Har varit på praktiken idag också, så man är inte direkt pigg innan till att börja med. Det får helt enkelt gå som det går. Jag ska i alla fall försöka få in lite arter, men sen lägger jag nog ner det här. Går inte in något ändå känns det som. Är helt enkelt för trött. Blir nog att jag hoppar in i duschen nu och sedan pluggar lite arter och sedan blir det tv:n.

Dagens låt

Denna morgon har jag valt en upptempo-låt som dagens låt. Dagen som gått

Vilken dag säger jag bara! Har varit fullt upp från morgon till kväll.

Först var jag på praktiken, efter det kom syrran och var hos mig en stund. Vi lagade lite mat och åt ihop. När hon hade åkt hem, så började jag läsa på inför provet som är på fredag. Har nyligen pluggat färdigt och slappar en liten stund framför tv:n innan det bli dags för sängen.

Ska upp tidigt imorgon också, även om jag verkligen skulle vilja ha sovmorgon imorgon. Skulle egentligen ha haft det, men bytte till en dag eftersom jag beöver kvällen till att plugga på till provet. Just nu känns det som att det kommer bli svårt att få in allt, men bara jag får ett G så är jag nöjd med det.


Hiss och diss

Idag tänkte jag inte ge mig på något speciellt tema utan bara allmänt.
 1. Grey's Anatomy - Ett nytt avsnitt ikväll :D
 2. Syrran hälsade på
 3. Solen sken hela dagen! En perfekt höstdag trots kylan
 4. Fick lämna tillbaka ett plagg på Gina Tricot och fick ett presentkort tillbaka. Bra även om jag hade velat haft det jag lämnade tillbaka, men blev det konstigt efter tvätt så blev det.
 5. Fick en 50 kronors check från ICA att handla för. 1. Plugg inför prov på fredag
 2. Gått upp lite i vikt istället för ner :( Men ny dag, nya tag!
 3. Att jag var tvungen att ta fram mössan i morse.
 4. Att jag måste upp tidigt imorgon igen. Vill ha sovmorgon!
 5. Att det mörknar fortare. Vill ha mer ljus!

Dagens låt

Här kommer dagens låt.Hiss och diss

Idag tänkte jag ge mig på tjejkläder. Problemet är bara att det finns så mycket snyggt som borde vara med på hiss-listan, så blir svårt att välja :P
Tunika - Älskar det här plagget och är definitivt en stor favorit. Man kan ha den till både jeans och leggings (om den är tillräckligt lång) och den döljer om man, som jag, har lite mage.

Leggings - Tog ett tag innan jag köpte mitt första par eftersom jag fått för mig att jag inte passade i det. Trots att jag inte ens provat! Nu har det blivit en klar favorit. Det går att ha både till en tunika (om den är tillräckligt lång) och under en klänning. Perfekt om man vill kunna använda klänningarna även under andra tider på året än sommaren. Just nu finns det ju så många varianter (lack, sammet, paljetter, bomull, stickade, jeans) så då är det extra kul.

Jeans - Allting passar till jeans. En enkel t-shirt/linne, en tunika, skjorta eller kanske till och med en klänning.

Klänning - En klänning passar till att tillfällen. Man kan "dress it up" eller "dress it down", så att säga. Var inte mycket för klänningar förut, men nu använder jag det väldigt ofta.

Kofta - Ett perfekt plagg för den (jag t.ex. :P) som är lite frusen och vill ha något snyggt att slänga på sig.
Päls - Usch, gillar inte det inte alls! Är något jag verkligen aldrig skulle köpa.

Leggings - Ja, jag vet att jag skrev det på hissar också, men inte pga samma orsak. Här menar jag när man har leggings som vanliga byxor. Alltså vanliga tröjor till som inte täcker rumpan. Är så fult! 

Harems-byxan - Ett plagg jag aldrig, aldrig skulle sätta på mig. Möjligtvis att träna i hemma, men längre än så sträcker jag mig inte. Ser ju ut som man har skrevet nere vid knäna och att benen är jättekorta.

Chinos - Okey, kanske kan vara snygg på tjejer som inte har några höfter och som vill ha lite former. Men skulle jag sätta på mig ett par, så skulle det se ut som att jag hade världens bredaste rumpa!

Öronmuffar - Såg att de sålde sådana i en butik jag var inne i och min första tanke var: "Åh, nej, säg inte att de blivit moderna igen". Enligt mig så är det sådant små barn har, kanske för att jag hade sådana när jag var liten. Jag skulle inte ens komma på tanken att köpa mig ett par nu.


Håller ni med? Eller tycker ni helt olika?


Ny design

Har suttit och fått ihop en ny design till bloggen. Tyckte att det var dags nu och den gamla kändes lite för somrig nu på hösten. Vet inte om jag är helt nöjd, men det får duga så länge.

Vad tycker ni om den nya designen?

Störningsmoment

Var nyss i affären och handlade och så kom jag på att det finns så mycket som man verkligen kan störa sig på där. Så nu har jag satt ihop en liten lista över sådant som jag stör mig på.

 1. När några människor står mitt i gången och pratar, så att man är tvungen att gå värsta omvägen. Hur jävla svårt kan det vara att gå lite åt sidan liksom.
 2. När varor saknar pris. Jag kan helt allvarligt skita i att köpa något om jag inte vet vad det kostar.
 3. Äldre som tror att de har företräde bara för att de är äldre. För visst är det så att det oftast är de som försöker gå före i kassan. Jag har då inte varit med om att andra gjort det. Nu säger jag inte att man inte kan vara snäll och släppa före, men när någon medvetet försöker gå före då blir jag irriterad.
 4. Folk som står alldeles för nära i kassan. Personale space, hallå! Och även om man flyttar sig lite, så flyttar de efter! Speciellt irriterande är det när man ska trycka in koden. Då borde man faan ha vett att flytta på sig, men nej, de står kvar. Jag vill inte ha en främmande människa hängande över mig när jag ska trycka in koden!
 5. Påsarna till frukten och grönsakerna. Ibland är de rent ut sagt omöjligt att få upp dem!
Håller ni med eller finns det något som borde varit med på listan?Dagens låt

Enjoy!
Hiss och diss

Är många som håller på med det här och nu tänkte jag ge mig på det också :P
Idag tänkte jag hissa och dissa killkläder.

Hiss

Skjortor - En riktigt snygg skjorta med en t-shirt under är aldrig fel.

Väst - Vet inte varför jag tycker det är så snyggt med väst på killar, men gillar det skarp. Men då ska det vara rätt typ av väst och rätt matchat.

Jeans - Ett par välsittande jeans är bland det snyggaste en kille kan ha på sig.

Kostym - Vem ser inte snygg ut i kostym liksom :P Men då ska det vara vid speciella tillfällen eller jobb och inte till vardags.

T-Shirt - En välsittande t-shirt är snyggt. Men den ska inte vara för tajt eller för löst sittande.


Diss

Ribbade tröjor - Vet inte vad det är med dom tröjorna, men gillar dom inte alls. Jag ryser nästan av obehag när jag ser dom :P

Strumpor i sandaler - Vad är det med killar och strumpor i sandaler?! Är så fult! Borde vara förbjudet :P

"Hip Hop-byxor" - Gillar inte alls sådana byxor. Hur snyggt är det med skrevet nere vid knäna liksom.

När halva kalsongerna syns - Hör lite ihop med tidigare punkt. Hur kan man gå omkring med byxor så att halva kalsongerna syns. Inte snygg nånstans.

Linne - Gillar verkligen inte alls linne på killar. Visst, om de har det under en tröja, så kanske, kanske jag kan stå ut med det, bara jag slipper ser det.


Håller ni med?

Försökte fixa en sorts banner med hiss och diss på, men funkade inte alls. Någon vänlig själ som vill hjälpa mig ;)

The day so far

Har varit hos tandläkaren idag och fixat en tand som jag haft problem med. Blev bara en lagning, så blev inte så dyrt som jag hade fasat för. Visst, det var ju inte billigt heller, men det blir det ju aldrig när man är hos tandläkaren. Även om det kostar, så är det skönt att det är gjort. Oftast blir det ju bara värre ju längre man väntar.

Jag har också hunnit att vara i skolan en sväng, men nu är jag ledig resten av dagen. Ska försöka få lite städning gjord och så ska jag ta hand om disken. Annars blir det nog en rätt lugn dag för min del, känner att jag behöver det. Ibland behöver man helt enkelt en andhämning.

Dagens låt

Idag blir det en låt som jag älskat sedan jag första gången hörde den i filmen Notting Hill. Nej, det är inte When you say nothing at all med Ronan Keating.Dagens låt

Den här sångaren har en av de bästa manliga rösterna, enligt mig. Jag ryser när jag han sjunger och man kan inte annat än att lyssna och njuta.
Det kanske inte många vet är att innan hans genombrott, så syntes han i ett avsnitt av tv-serien Ally McBeal.Tyvärr hittade jag bara live-framträdanden med taskig kvalité, så ni får nöja er med den här. Fantastisk låt är det i alla fall :)Lyser med sin frånvaro

Det har inte blivit så många personliga inlägg här på bloggen den senaste tiden. Just nu har jag fullt upp med praktiken, så finns inte mycket tid över till något annat än studier och därför finns det inget att skriva om för tillfället. Jag ska ändå försöka få in något sådant inlägg då och då. Förutom dagens låt som jag kommer att lägga upp som vanligt och minst ett inlägg till varje dag lär det bli ändå. Det är bara de om vad jag gör om dagarna som kommer att komma mer sällan.

Så här tjejig är jag...

Hittade den här grejen på en blogg jag var inne och självklart var jag tvungen att testa :P

[x ] Du har fler än 10 nagellack.
[ ] Du har en parfym som kostade mer än 500.
[] Du har eller har haft lösnaglar.
[ ] Har/haft en bild på dig själv som bakgrundsbild på datorn.
[x] Du har minst 5 klädesplagg som du inte använder.
[ ] När du var liten ville du vara en prinsessa.
[x ] Du brukar gå på stan med din mamma
[ x] Du har/ haft rosa på ditt rum

totalt: 4

[x] Du har färgat håret.
[x] Du har slingat håret.
[ ] Du har alltid din mobil med dig.
[x] Du dansar vilt när du är ensam hemma
[ ] Du går aldrig hemifrån utan att vara sminkad.
[ ] Du har inpackning i ditt hår minst en gång i veckan
[x ] Du älskar att gå till frisören.
[ ] Du solar hellre än att bada.

totalt: 4

DU ÄLSKAR:

[ x] Skor
[ x] Färgen rosa
[x] Shopping
[x] Dekorationer
[ ] Speglar
[ ] Skolan
[] Delfiner
[x] Disneyfilmer
[x] Ljus
[ x] Blommor
[ ] Mjukisdjur

totalt: 7

Du shoppar/shoppat på:
[ ] MQ
[ ] Kompaniet
[ ] Victoria's secret
[x] H&M
[ ] Aima
[] New Yorker
[x] Gina Tricot
[ ] NK
[ ] Top Gun
[ ] Taily Weijl
[ ] Bijou Birgiette
[ ] City Girl
[ ] Colosseum
[ ] sisters
[x] Vero moda

totalt: 3

DU SÄGER OFTA:

[ ] Whatever
[x] Oh my god!
[X] Vet inte
[ ] Cuite
[ ] Hot
[x] Visst
[ x] Säkert
[ ] Ursäkta?
[ ] Fabulous
[ ] Gorgeous

totalt: 4

DU LÄSER:

[ ] Frida
[ ] Cosmopolitan
[ ] Glamour
[ ] Elle
[ ] Teen Vouge
[ ] Bravo
[ ] solo
[ ] Wendy
[ ] Bravo girl
[ ] Star Flash

totalt: 0

DU GILLAR DESSA FILMER:

[ ] Elizabetown
[] Eva och Adam
[x] Freaky Friday
[ ] Ciao Bella
[x] A Walk To Remember
[x] Sweet home Alabalma
[x ] Where The Heart Is
[x] Just My luck
[x] John Tucker Must Die
[ x] The holiday
[ ] Girls United
[x] How To Lose A Guy In 10 Days
[x ] The hot chick
[ x] My girl

totalt: 10

DU BRUKAR KOLLA PÅ:
[ ] Prisonbreak
[ ] Lost
[ x] Top Model
[ x] Projekt Runway
[x] Desperate Housewives
[ ] The Simple Life
[ x] Men In Trees
[ ] 8th & Ocean
[x] Grey's Anatomy
[ ] OC
[ ]Laguna Beach/The Hills
[ ] Nip/Tuck
[x ] Gilmore Girls
[ ] One Three Hill
[x] Heroes

totalt: 7


DU TYCKER ÄR BRA:

[ ] Paris Hilton
[ ] Jessica Simpson
[ x] Mariah Carey
[] J-Lo
[x ] Britney Spears
[x] Beyonce Knowles
[x ] Christina Aguilera
[ x] Hillary Duff
[ ] Lindsay Lohan
[x] Gwen Stefani

totalt: 6

TOTALT: 45 - du är en tjej!

får du: 0-20 mer pojke än tjej
får du: 20-30 pojkflicka
får du 30-41 : rätt så tjejig
får du: 41-50: du är en tjej!
får du: 50-60: Du är värkligen en riktig tjej!

Dagens låt

Det här verkar vara en låt som jag aldrig tröttnar på.Analysera din blogg!

Hittade en kul länk på en blogg när jag kollade runt lite. Det är en sida där man skriver in sin blogg-adress och väldigt snart får man en analys av den. Dvs utseende och design. Vill du också göra en analys? Klicka här

Det är blev mitt resultat:

ESFP - The Performers

The entertaining and friendly type. They are especially attuned to pleasure and beauty and like to fill their surroundings with soft fabrics, bright colors and sweet smells. They live in the present moment and don´t like to plan ahead - they are always in risk of exhausting themselves.

The enjoy work that makes them able to help other people in a concrete and visible way. They tend to avoid conflicts and rarely initiate confrontation - qualities that can make it hard for them in management positions.

Stämmer faktiskt ganska bra, förutom att jag skulle vara en underhållare och att jag inte gillar att planera.

Vad blev ditt resultat? Vore kul att veta!


Det här köpte jag idag!

Äntligen har jag fått tummen ur... ja, ni vet vad! Jag har sååå länge sagt att jag måste köpa mig en ny OCH en mycket bättre. Den jag använt nu är totalt värdelös!
Men nu har jag äntligen köpt mig en ny! Har inte hunnit testa den än, men hoppas att den är bra. Imorgon blir invigningen av min nya plattång! :P


Dagens låt

Idag tänkte jag göra en lite annorlunda variant på dagens låt eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilken jag skulle välja. Blir därför flera låtar fast av samma artist.


En snyggt gjord ballad av Lordis låt Hardrock Halleluja.Sjunger Christina Aguileras Hurt.Because of youEn av hennes egna låtar.


Shopping-bilder!!

Förutom ny frisyr, så blev ett par nya inköp också. Var på stan för att hjälpa en kompis att hitta kläder. Kanske inte det lättaste egentligen eftersom jag inte direkt är på killsidan och kollar, men lyckades ändå hjälpa till. Han var nöjd i alla fall och det är ju huvudsaken!

Det här blev i alla fall mina egna fynd idag :)


En fin kornblå tunika/top som jag hittade på Gina Tricot. Där ser man även nya frisyren från en annan vinkel ;)


Ett par sammets-leggings som jag köpte på Bik Bok :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Klippt mig idag!

Jag blev grymt sugen på att klippa mig idag. Sagt och gjort så gick jag iväg till frissan på drop in. Den här gången blev det en frisyr som jag inte haft förut, vilket var precis vad jag ville :) Lägger självklart upp en bild på resultatet. Innan så var det som på bilden i headern fast lite längre bara. Tänkte färga håret också, men vet inte vilken färg. Några förslag?Vad tycks?

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Dagens låt

Idag blir det en låt med mina gamla tonårsidoler. Det här här första singeln från nya albumet.5 måsten

Har funderat lite. Varför har man alltid så mycket i väskan? I handväskan närmare bestämt. Måste man verkligen ha allt? Och varför egentligen? Har de någon speciell anledning som gör att man måste ha med sig det vart man än går?

Efter att ha kollat vad som finns i min väska har jag kommit fram till de 5 saker jag inte kan gå hemifrån utan.

1. Plånboken - kan alltid vara något man behöver handla hem.

2. Paraply - har man inte med sig det så regnar det garanterat.

3. Solglasögon - mina ögon är känsliga mot solen och hur snyggt är det att gå omkring och kisa? Inte ett dugg. Dessutom så känner man sig lite säkrare och gömd bakom ett par snygga solbrillor.

4. Tuggummi - är en perfekt uppfräschare efter man ätit något och dessutom gott

5. Mobilen - okey kan gå hemifrån utan den, men ska jag vara borta en längre stund är den alltid med.Vad är era 5 måsten i handväskan?


Snart dags att gå

Nu är det snart dags att ge sig iväg till praktiken. Har fått feber, men tänker tvinga mig dit igen. Har stoppat i mig värktabletter, så hoppas att febern går ner. Har redan varit borta två dagar, så känns som att jag måste gå nu. Blir så mycket att ta igen annars. Men jag kan ärligt säga att jag inte alls är så pigg på att gå iväg. Känner mig inte på topp direkt, men det är bara att härda ut.


Dagens låt

Dagens låt är med Beyonce.Annorlunda men användbara prylar

Hittade en sida på nätet men hel del udda prylar. Eller rättare sagt hittade igen. Hittade faktiskt några grejer som jag skulle vilja ha och som kan vara väldigt användbara.


De här tofflorna kanske inte är så snygga, men de har en väldigt bra funktion. Man värmer dem nämligen i mikron och sedan håller de värmen i 2 timmar. Perfekt för mig som ofta har kalla fötter, speciellt under de kalla årstiderna.


Ännu en bra grej för oss som ofta är lite frusna. Det här är nämligen en filt med armar! Väldigt praktiskt om man läsa en bok, som på bilden, eller något annat där man behöver händerna men utan att filten åker isär. Kanske ser lite wierd ut, men säkert jätteskönt.


Det här är en grej som jag verkligen skulle ha användning av. Just nu står det en lampa bakom datorn, som hänger liksom hänger över tangentbordet. Inte särskilt praktiskt. Men den här lampan skulle vara perfekt!


Förresten, så kommer dessa grejer från CoolStuff.

Flitiga Lisa

Okey, jag heter inte Lisa, men jag har i alla fall varit flitig idag :)

Gick upp tidigt idag för att ringa till tandläkaren. Fick en tid i början av december! Men de skulle höra av sig om det dök upp något återbud. Håller tummarna!

Sedan skulle jag gå ner och tvätta, men maskinerna gick inte igång :( Så det vara bara att skicka iväg en felanmälan, så nu är det fixat. Som tur var så fanns det en senare tvättid idag, så nu är tvätten gjord :)

Jag har storstädat badrummet idag också. Och då menar jag verkligen storstädat! Gjorde rent under badkaret till och med och det behövdes kan jag säga. Det är ett sådant där ställe man glömmer att städa på. Eller rättare sagt så skjuter man på det. Mwn nu är det rent oh fint där :)

Var och handlade lite snabbt och fick iväg ett par grejer med posten, så nu är det också gjort. Tycker att jag hunnit med ganska mycket faktiskt!


Dagens låt

Då var det dags för dagens låt igen. Idag har jag valt den här:Ringa tandläkaren

Hemskt att behöva gå upp tidigt när man egentligen har sovmorgon, men det får man väl leva med. Jag har fått en spricka i en tand, så måste ringa tandläkaren. Vill inte ens tänka på vad det kommer att kosta :S Gick i alla fall upp halv åtta för att ringa, eftersom det stod att de öppnade då på deras hemsida. Men vad säger rösten i telefonen? Jo, att de öppnar klockan åtta! Va, faan! Då ska det inte stå halv åtta på hemsidan. Jag kunde ha sovit en hel halvtimme till ju :(

Svenskar och furu - vad är grejen?

Nu är jag också svensk, men vad är grejen liksom? Efter att ha sett alla program med Simon och Tomas, så förstår man hur vanligt det faktiskt är med så kallade furu-hem. Furu, furu, fur överallt! Det är ju inte ens snyggt! Jag är själv uppvuxen i ett hem där det INTE är furu överallt, så jag förstår verkligen inte alls varför man inreder, oftast, ett helt hem med furu möbler. Värst är det när även golv och tak är i furu. Det får mig att rysa, men inte av välbehag kan jag säga.

Okey, nu har jag också ett några möbler i furu-liknande matrial (är ialla fall trä), men absolut inte med vilje. Köksbordet med stolar har jag helt enkelt inte målat än eftersom jag inte kan bestämma mig för färg. Byrån och skrivbordet ska också bytas ut, men har inte haft råd med det än. Men jag lovar att det kommer att bli ändring på det snarast möjligt! Det enda jag tycker är snyggt och som är i trä det är golvet. Älskar trägolv av någon anledning. Kanske just för att man kan lägga på stora mysiga mattor på det. Fast det ska helst vara lite mörkare trä då.

Vad tycker ni om furu?

Nu förstår jag...

... varför det är till för två personer. Jag pratar om de extra stora täckena. Det tar verkligen en hel del energi att sätta på ett påslakan när täcket är så stort. Det är nog därför man ska vara två, så att man kan hjälpas åt med det där förbaskade påslakanet. Det känns som att man behöver dubbelt så långa armar eller något. Det blir helt klart lite joxande (stavning) för att få på det ordentligt. Eller så måste man helt enkelt öva upp tekniken. Har trots allt bara satt på påslakanet några gånger. Men det hjälper ju inte direkt att det är förbaskat trångt här heller. I alla fall trångt nog för att sätta på ett påslakan på ett jättetäcke...


Dagens låt

Idag blir dagens låt en vacker kärleksballad med Martina McBride.
Haha, sooo funny!!

Kan säga att katten blev väldigt konfunferad när jag satte igång det här klippet :P
En tid för skräckisar :)

Nu är hösten här igen och mökret kommer allt tidigare. Vad är egentligen bättre en blåsig, regning och grå höstdag än att krypa ner i soffan under en filt och se en riktigt bra skräckis? Tänkte tipsa er om några av mina favoriter :)

The Shining (miniserien)
Jag älskar Stephen King-filmer och The Shining är verkligen inget undantag. En grej som kanske inte så många vet är att King inte var nöjd med filmen (den med Jack Nicholson), så därför gjordes miniserien där han fick vara med att bestämma. Jag måste säga att jag verkligen håller med honom. Miniserien är sååå mycket bättre än filmen! Lite annan kuriosa är att The Outlook Hotel faktiskt finns på riktigt (under namnet The Stanley Hotel) och att det var där King hämtade insperation och skrev boken.

Jack Torrance får ett jobb på ett avlägset hotell i Colorado där han ska arbeta som vaktmäster under vintern då hotellet är stängt för allmänheten. Hans fru Wendy och sonen Danny kommer också att bo på hotellet. Danny besitter en förmåga som kallas the shining, vilket innebär att han har kan se sådant som har hänt och det som ska hända.
Redan innan familjen åker iväg börjar Danny få hemska visioner om hotellets förflutna och om framtiden. Vilka hemligheter är det egentligen hotellet bär på?The Amityville Horror

Det här är nyinspelningen av Huset som Gud glömde. En riktigt bra film om man gillar det övernaturliga och att den dessutom är baserad på en sann historia gör den ännu bättre.

Familjen Lutz flyttar in i sitt drömhus, men ganska snart börjar märkliga saker att hända i huset. Efter 28 dagar tvingas familjen fly från huset för att aldrig återkomma igen...Rose Red

Här kommer ännu en Stephen King-film, även den med övernaturligt tema.

Redan när Rose Red byggs, så händer det märkliga saker och flera dödsfall inträffar. När byggandet upphör, så verkar huset få eget liv och en massa nya våningar och rum byggs till av sig självt. En massa år senare bestämmer sig Dr. Joyce Reardon, som är besatt av Rose Red, för att hyra in människor med speciella förmågor för att utforska dess mysterium...
Vad tycker ni om dessa? Har ni några andra att rekommendera tar jag tacksamt emot tips :)


Dagens låt

Idag blir det en låt av sångerskan Brandy. Enyoj!Snart sängen

Då var det snart dags att krypa i säng :) Sitter just nu och tittar på den svenska filmen Vinnare & Förlorare. En film jag inte sett förut och den är helt okey faktiskt. Kanske inte är så att jag ser om den i första taget, men som sagt helt okey att slötitta lite på.

Sov så gott!En favoritfilm

Måste få tipsa om en av mina favoritfilmer. Visst, den är inte purfärsk utan är från slutet av 90-talet, men det spelar ingen roll. Det är en sådan där mys-film där man bara njuter.

Filmen jag pratar om är The Wedding Singer med Adam Sandler och Drew Barrymore i huvudrollerna.

Året är 1985 och vi får följa festsångaren Robbie och servitrisen Julia. De träffas under ett av Robbies gig på ett bröllop och en de blir genast vänner. Robbie själv är på väg att gifta sig med Linda och Julia är förlovad med Glenn. När Robbies flickvän dumpar honom vid altaret blir han en ren katastrof på jobbet. Och vem vill ha en olycklig bröllopssångare?


Frågestund

Nej, jag ska inte ha frågestund. Jag undrar bara vad grejen med det är. Varför ha man frågestund? Om man vill personen något eller undrar över något, så kanman väl fråga det när som helst. Jag tycker det här med frågestund är ganska löjlig om jag ska vara ärlig. Men det är ju så klart upp till var och en, så ta inte illa upp nu!

Något som däremot kan störa mig rätt mycket på är när man får kommentarer från människor man aldrig pratat med tidigare som säger: Hej, har frågestund på bloggen. Gå gärna in och ställ en fråga! Varför, undrar jag då. Man känner ju inte personen alls eller läser personens blogg. Varför vill man då ställa en fråga?


Dagens outfit

Var ett tag sedan jag lade ut dagens outfit, så är kommer då dagens :)Tunika - Gina Tricot
Jeansleggings - Gina Tricot
Stövlar - Skopunkten

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Hur tänkte ni?!

Alltså ärligt talat hur tänkte ni egentligen? Förstår inte alls :S Hur kunde svenska folket rösta vidare Camilla igår egentligen? Hon hör inte hemma i Idol utan mer i schlagervärlden. Hon gjorde exakt samma sak som kvällen innan,. Hon hade alltså inte alls tagit till sig juryns kritik. Hon totalförstörde ju två mycket bra låtar genom att göra dem helt oigenkännerliga i upptempo biten. Är det så att hon bara röstades vidare för att folk tyckte synd om henne för dundertabben kvällen innan?
Hur tänkte egentligen ni som röstade på henne? Skulle bra gärna vilja veta det.
Tillägg: Jag menar inte att hon hör hemma i Melodifestivalen heller. Hon är långt ifrån en färdig artist tycker jag.

Dagens låt
Två rätt i alla fall :P

Dags för lite Idol-uppdatering då. Hade två rätt av fyra angående juryns wildcard. Det är rätt bra ändå tycker jag :P Förstår inte varför de valde Camilla, dessutom så gjorde hon exakt samma sak som tidigare. Snacka om att totalförstöra en annars bra låt. Nåja, förutom henne så tyckte jag att det var tjejerna som regerade ikväll. Vet inte vad som hade hänt med killarna, det mesta lät lite falskt. Man vet ju att de kan så mycket bättre.

Juryns wildcard

Ikväll får man veta vilka Idol-juryn valt som sina wildcard. Ska bli spännande att se vilka de valt.

Vilka tror eller hoppas ni på kommer med?

Bland killarna hoppas jag på Carl och Eddie och av tjejerna tycker jag nog att de ska välja Reza och Clara.
Då får man se ikväll då hur många "rätt" man har :P


Nick Pitera - How does he do it?

En kille som verkligen är superduktig är Nick Pitera. Han har en riktigt fin röst. Men inte bara det, han kan sjunga i tjejröst! Och han kan dessutom skifta mellan vanlig röst och tjejrösten! Hur sjutton klara man av det? Lyssna och njut!


Dagens låt

Jag fullkomligt älskar den här låten. En fantastisk sångerska sjunger en låt med väldigt fin text. Det är verkligen en låt där man verkligen ska lyssna på texten.Kan man bli mer trött?!

Nu har jag precis kommit hem från praktiken. Det är helt sjukt hur trött man blir så fort man är på något nytt ställe. Det måste bero på all ny information. Just nu vill jag bara krypa ner i sängen, men måste vara uppe ett tag till, tyvärr.
Jag har prov imorgon bitti och måste plugga lite innan jag lägger mig. Så är det när man bestämmer sig för att göra prov dagen innan det ska göras :P Nåja, jag har bara mig själv att skylla.


Lite uppdatering om hur det går

Kom precis på att jag varit dålig med att skriva om hur det gått med den nya kosten. Jag lovar att jag ska försöka bli bättre på det.

Har gått ganska bra faktiskt. Under tre veckor så har jag gått ner ett kilo, vilket resulterat i 3 centimeter mindre runt midjan. Det tycker jag är rätt bra ändå, med tanke på att jag inte kan träna något just nu och att det blev väldigt mycket slarv under förra veckan (var sjuk + kalas). Men nu är det ny vecka och nya tag och jag hoppas på att det försvinner mer under veckan så att det fortsätter att gå neråt.
Fast jag måste erkänna att jag är förbannad på mig själv för slarvveckan förra veckan. Visst att jag blev sjuk var inte mitt fel, men jag kunde ha ätit betydligt mindre godsaker på kalaset. Samtidigt tror jag att det blev en bra läxa, men ändå så vet man ju att man kunde att gått ner i vikt istället för att gå upp ett hekto. Men som sagt, man lär sig av sina misstag.

Nu ska jag strax fixa lite lunch. Idag blir det broccoligratängen för det går snabbt eftersom jag ska iväg till praktiken om någon timme.

RSS 2.0