Good night sweetheart

Blir nog sängen alldeles strax för börjar bli rätt trött nu. Dessutom så är det skola imorgon så kan vara bra att vara utvilad trots att man har sovmorgon :P Men först blir det ett avsnitt av Buffy the vampierslayer.Håller på och kollar igenom alla säsonger och nu är jag innen på den sista. Jag kan på något sätt inte sluta titta :P


Förresten, under veckan (beroende på när jag hinner, är mycket med skolan nu) så kommer jag att behöva lite hjälp och smakråd om en grej. Vore jättesnällt om ni kunde hjälpa mig. Håll utkik!

Natti natti!

Colors of the rainbow

I det här inlägget tänkte jag ta upp lite vad de olika färgerna faktiskt står för.

För något som är väldigt viktigt när man inreder är ju faktiskt färger. Att man skapar en färgskala som passar just dig men även rummet. Det jag försöker tänka på är vilka färger som tilltalar just mig och jag tror faktiskt att man automatiskt använder färger man "behöver" just då.

Jag är ganska ombytlig när det gäller färg, så jag satsar därför på en neutral basfärg på möbler och andra dyrare grejer, så att jag lättare kan ha råd att köpa kuddar, plädar, gardiner etc. allt eftersom jag ändrar färgsmak.

 är kraftfull och ökar blodflödet och därmed hjärtfrekvensen. Rött symboliserar passion, eld, blod, sexualitet, kärlek, den kreativa kraften, vrede, krig, fara, mod och uppoffring.
Den här färgen ska man vara försiktig med eftersom mycket rött kan skapa rastlöshet och ångest. I ett sovrum ska man undvika färgen helt. I ett kök eller matrum kan den få människor att äta för mycket.

 symboliserar hälsa, entusiasm, optimism, vitalitet, självförtroende, kreaktivitet och mid. Den här färgen sägs kunna mildra depression och stimulera aptiten. Färgen kan användas i vardagsrummet och hallen, men däremot bör man undvika den i ett arbetsrum eftersom den stimulerar lusten att roa sig.

 är romantikens och kärlekens färg. Den förknippas med känslighet, lugn, samverkan, harmoni, avslappning och ett gott humör. Rosa är en helande färg, men rekommenderas inte till människor med temperatment. Det är en perfekt färg i ett sovrum, men den ska undvikas på företag eftersom den anses sänka dynamismen.

 (och beige) är en jordfärg. Den står för stabilitet, säkerhet, trygghet och trohet. Har man låg koncentrationsförmåga så kan den här färgen vara bra, men för mycket av den kan vara för restriktiv och begränsande. Brunt och beige bör kombineras med gladare färger för annars kan det leda till en känsla av att allt är tråkigt.

 är livets, men även dödens färg. Det här är en aktiv färg och bör därför användas ihop med andra färg så att den inte stimulerar för mycket aktivitet. Vitt är lämpligast för tak, kök och badrum.

 symboliserar vattnets energi. Den förknippas med sanning, ärlighet, inspiration, kreaktivitet, lugn, ensamhet, kylighet och allvarsamhet. Den är lämplig för ett väntrum, kontoret, studierum, badrum, meditationsrum eller i områden där det är mycket varmt. Däremot är den för kall för att användas i ett sovrum och den kan förstöra passionen och samlivet.

 symboliserar vatten. Den förknippas med djup, mystik, negativitet, djup sorg, hat, självständighet och magi. Men den förknippas även med styrka, stabilitet och beskydd. I små mängder stimulerar den introspektionen, men kan i stora mängder framkalla depression så den bör användas sparsamt.

 symboliserar tillväxt, bot, överflöd, välstånd, fred, glädje, samverkan och harmoni. Den kan användas mot stress och känslomässiga problem. De som behöver mycket stimulans kan må dåligt med för mycket av den gröna färgen. Grönt passar bra i barnens rum, vardagsrummet och badrummet. På kontoret så sägs den kunna öka välståndet.

är glädjens, lyckans och kreaktivitetens färg. Den är stimulerande och förknippas med optimism, tankeklarhet och intelligens. Den är bra mot depression och ångest. Den är även bra för de som inte har så mycket energi. Gult är en bra färg att ha i vardagsrum och kök, men i sovrummet bör den endast användas i mycket små mängder.

 förknippas med andlighet, auktoriet, lyx och välstånd. Den lila färgen kan balansera aktivitet och vila. Den sägs även mildra smärta.

 förknippas med allvar och respekt.


Beautiful day

Godmorgon mina kära läsare! Är det inte en underbar morgon :) Även idag så skiner solen och det är helt fantastiskt, med tanke på hur grått och tråkigt det har varit så länge. Jag behöver verkligen det här, för när det är så grått och mörkt så trycker det ner mitt humör, men med solen så kommer glädjen tillbaka.

Vet inte riktigt vad som händer under dagen mer än att jag ska till affären en sväng. Ja, jag vet att jag var och hnadlade igår också, men upptäckte nu på morgonen att jag bara har en rulle toapapper kvar. Lite svårt att klara sig utan det :P

Har fortfarande inte ätit frukost, så det kanske är en bra idé att göra det nu ;) Vad ska ni hitta på idag?

Dagens låt

Love this song!Nya kuddar till soffan

Gick iväg till Rusta, precis som jag skrev förut, men gick även in på Chili och tittade när jag ändå var i området. Blev en kostsam titt :P Shoppade lite nya kuddar till soffan, men det ska bli mer kuddar vid ett senare tillfälle. Jag köpte bara en sort nu, så ska handla en annan sedan som jag ska matcha ihop med dem jag köpte nu. Det blev även ett nytt ljusfat till soffbordet.

Före:


De här kuddarna köpte jag mest för att de var billiga och hade färger som ingick i inredning (är en kudde till på andra sidan av soffan). Något att ha så länge helt enkelt.


Inget fel på det här ljusfatet, men ibland vill man helt enkelt ha lite omväxling :)

Efter:


Mycket bättre om jag får säga det själv :) Mittenkudden hade jag hemma innan, så den ska inte vara där egentligen utan mest för att fylla upp till jag köpt en annan kudde. Tvåsitts-soffan kommer ha likadana kuddar med en av varje istället. Orkade inte fota den också :P


Gillar faktiskt det här ljusfatet bättre än det silvriga, även om det också är snyggt, men här kommer färgerna i ljusen mer fram vilket jag gillar :)

Vad tycker ni? Bättre innan eller efter? En fråga till. Tycker ni jag ska ha mer kuddar än? Jag är osäker på vilket.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


What a glorious feeling, I'm happy again

Solen skiner och trots kylan så är det faktiskt en riktigt fin dag! Hade en liten scare i veckan, men nu är det lugna puckar igen :)Fast kan säga att den här dagen inte började så jättebra för skar mig i fingret när jag fixade frukosten, så fick tejpa. Inte kul alls! Men nu är det som sagt hur bra som helst :)

Har slappat lite framför datorn en stund nu, men ska borsta tänderna och fixa iordning håret innan jag drar iväg. Tänkte knalla bort till Rusta en sväng och kolla lite och senare under dagen så blir det lite handling och samtidigt göra mig av med lite återvinningsgrejer. Jag ska även försöka fixa med drapperiet, så det äntligen blir klart. Önskar bara att jag hade köpt det nya, men men det är inget att göra åt!

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Dagens låt

En ledsam låt om förlorad kärlek.
Awake

Har precis vaknat efter att ha haft sovmorgon idag, men ändå är man trött. Konstigt det där. Nåja, vaken är jag i alla fall och efter lite frukost och en dusch känner jag mig säkert lite piggare. Hoppas jag i alla fall.

Snöar igen och kallt är det också. Jag har ingen lust alls att gå ut idag, men blir nog en vända till affären skulle jag tro för som vanligt så glömde ett par grejer igår. Det är tur att affären bara är några minuter bort. Funderar på om jag ska ta Coop idag istället för Maxi för jag har en grejer som ska till återvinningen. Dumt nog så har inte Maxi någon längre. Den försvann när de byggde ut och sedan kom den inte tillbaka. Undrar vad som händer när Coop flyttar? Jag har ingen lust alls att gå jättelångt bort. Nåja, den dagen, den sorgen. Nu blir det frukost i alla fall!


Film 6

Så har man sett klart film nummer 6 då och jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka om den här filmen egentligen. Den var inte jättebra, men den var inte dålig heller. Fast den var rätt bra gjord ändå om man gillar lite skruvade filmer, vilket I Huvudet på John Malkovich (från 1999) är.Språk: Engelska
Regissör: Spike Jonze
Skådespelare: John Cusack, Cameron Diaz, Ned Bellamy, John Malkovich, Eric Weinstein, Madison Lanc m.fl.

Handling: Craig Schwartz är en begåvad men aningen frustrerad konstnär som uppträder på New Yorks pulserande gator med sin marionetteater. De stressade Manhattanborna verkar dock inte ha någon som helst lust att ta del av hans speciella - och i vissa fall MYCKET speciella - tolkningar av världdramatikens klassiker. Craig inser till slut att han inte kan försörja sig på sin marionetteater och börjar därför att studera platsannonserna. Företaget Lester Corporation verkar kunna erbjuda ett bra jobb för en fingerfärdig person som Craig. Han beger sig iväg till den imponerade Mertin Flemmer-byggnaden på centrala Manhattan för en intervju. Till Craigs stora förvåning visar sig Lester Corporations kontor ligga inklämt mellan skyskrapans sjunde och åttonde våning med synnerligen låg takhöjd som oturligt resultat. Men det finns betydligt märkligare saker med kontoret än dess placering. Genom en lucka i väggen verkar man kunna komma rakt in i huvudet på... ja det låter inte klokt, men man verkar faktiskt kunna komma rakt in i huvudet på den Oscarnominerade skådespelaren John Malkovich.

Betyg:
Får nog bli tre och en halv fjäril ändå för den var bättre än ett medelbetyg och klart sevärd. På något sätt så dras man faktisk in i den. Vare sig man vill eller ej.

Dagens låt

Fin låt :)Cinderella Shoe

Finns så mycket sjukt snygga skor just nu!  Men jag har även märkt att jag börjat intressera mig mer för andra typer av skor än tidigare. Bland annat så är nitar verkligen min grej har jag märkt :) Hittade allt några godingar som jag skulle vilja ha!

Vad gillar ni för typer av skor? Hägklack? Låg klack? Ingen klack alls? Öppna skor? Stövlar? Ballerina? Vilka färger föredrar ni?


    

    


Be strong

Are you swimming up stream
in oceans of blue
Do you feel like your sinking?
Are you sick of the rain after all you've been through?
Well I know what you're thinking
When you can't take it
You can make it
Sometime soon I know you'll see

'cause when you're in your darkest hour
And all of the light just fades away
and When you're like a single flower whose colours have turned to shades of gray
Well hang on and be strong

We're taking each step one day at a time
You can't loose your spirit
Let live and let live forget and forgive
It's all how you see it
And just remember keep it together
Don't you know you're never alone

'cause when you're in your darkest hour
And all of the light just fades away
When you're like a single flower whose colours have turned to shades of gray
Well hang on (whoa) and be strong

No you're not defeated
And soon you'll be smiling once again
Then you won't have to feel it
Let it go with the wind
Time passes us by
And know that you're allowed to cry

'cause when you're in your darkest hour
And all of the light just fades away
When you're like a single flower whose colours have turned to shades of gray
Well hang on (whoa) and be strong
(hang on hang on) Be strong
Hold on and be strong

A good day

Tror faktiskt att den här dagen, trots att jag var tvungen att gå upp tidigt, kommer att bli en rätt så bra dag faktiskt. Vet inte vad det är, men det känns som det i vilket fall som helst.

Har kommit en massa mer snö igen, men just nu längtar jag bara efter våren. Våren är en av mina favoritårstider, kanske just för att det äntligen börjar bli lite varmare, snön är borta, solen skiner mycket mer. Man känner liksom att det går åt rätt håll, att det inte är långt till sommaren. Bara det att kunna byta till en tunnare jacka och slippa mössa och halsduk är ju underbart :)

Ska iväg till skolan om en halvtimme ungefär och ha första lektionen i matte b. Kan säga att matte inte är mitt favoritämne direkt, men hoppas att det ska gå bra i alla fall :P Efter det ska jag möta upp en som jag ska köpa bok av och sedan drar jag vidare till maxi och handlar. Fattas lite grejer till maten som jag måste handla och egentligen skulle jag ha gjort det igår men på grund av snöovädret så blev det annan mat istället.
Efter lunch nångång så kommer syrran och lämnar av sin katt en stund medan hon och hennes kille handlar (jag tror det var det de skulle göra, minnet är bra men kort :P), så kanske både han och Akilles busar av sig lite. Om inte annat så tror jag att båda två blir glada för lite sällskap en stund.

Nu ska jag i alla fall ta och göra mig klar innan jag dra. Ha en bra dag kära läsare!


Film 5

Ja, vad ska jag säga. Den här filmen gav mer frågor än den gav svar och den lämnar mig smått förvirrad. Vad var verkligt egentligen? Jag kan bara säga att den förvånar mig för i början kändes det mest som att det var en ganska tråkig tv-film, men sedan kom filmen igång på allvar och historien blev alltmer skruvad och förvirrande. Filmen jag såg var Mulholland Drive från 2001.Språk: Engelska
Regissör: David Lynch
Skådespelare: Naomi Watts, Jeanne Bates, Laura Elena Harring, Scott Wulff, Robert Forster, Brent Briscoe, Maya Bond, Patrick Fischler m.fl.
Priser: Guldpalm för regi (David Lynch)

Handling: En kvinna och två män färdas i en limousine i Los Angeles. I motsatt riktning kör två bilar i full fart rakt mot limousinen. I den frontalkrock som följer dödas samtliga utom kvinnan. För henne innebär olyckan att hon räddas från att skjutas av männen i limousinen. Hon drabbas av minnesförlust och förvirrad snubblar hon nerför vägen och tar skydd i en lägenhet. Till samma lägenhet anländer Betty, en ung kvinna som kommit för att uppfylla sina skådespelardrömmar i den mest glamorösa av städer. Hon möts av Rita, som den förvirrade kvinnan kallar sig och tillsammans söker de, den ena med en äventyrlig nyfikenhet och den andra med en instinktiv rädsla, efter sanningen om Ritas identitet. Samtidigt får den unge begåvade regissören Adam Kesher problem efter flera märkliga och hotfulla möten med den ena udda karaktären efter den andra. Alla vill de att han ger en roll åt den unga och okända skådespelerskan Camilla Rhodes... (text lånad från lovefilm.se)

Betyg:
Efter många om och men så får den tre fjärilar just av den anledning att den är väldigt osägelsebar och det till den grad att jag faktiskt lämnas totalt frågande till hur det egentligen var. Kanske inte en film jag kommer att se igen, men ändå klart sevärd!


Dagens låt

Ny favorit med Lady Gaga :)Chilins egenskaper

Tänkte börja med att ge lite tips om olika råvaror och vad de har för egenskaper. Först ut är chili.

 Chilifrukten är sprängfylld med hälsosamma saker, bland annat C-vitaminer, betakaroten, antioxidanter och flavonoider som boostar immunförsvaret och skyddar dig mot cancer och inflammationer i kroppen.

 Studier visar att chili sänker blodtrycket genom att vidga kälen så att blodet lättare flyter.

 Chili skyddar din magsäck mot frätande ämnen som alkohol och mediciner, eftersom den starka frukten stimulerar magen att utsöndra slem som lägger sig som en hinna runt de skadliga ämnena.

 Chili smakar starkt eftersom det innehåller ämnet kapsaicin, som stimulerar de nerver i huden och på tungan som normalt reagerar på värme och smärta.

 Största delen kapsaicin finns inte kornen, som många tror utan i fröfästet precis unde stjälken.

 Chili tillför faktiskt inte någon egentlig smak till din mat - den gör den bara starkare. Därför är den idealisk för att framhäva de övriga ingrediensernas smak och lyfta den totala smakupplevelsen.

 Blir en chili för stark, neutraliserar du den effektivast med mjölk, yoghurt eller alkohol.


A new day has come

Så var det återigen en ny dag och vad ska man hitta på idag då? För det första så kan jag säga att jag är glad över att lektionen är inställd idag för jag har verkligen ingen lust alls att ge mig ut i det här snöovädret! Det är till och med så att jag bestämde mig för att äta något annat idag än som var tänkt bara för att slippa gå till affären :P
Det som jag vet står på schemat idag är i alla fall att jag ska tvätta och dammsuga. Och så kommer en tjej hit i eftermiddag och köper av mig den sista boken. Var skönt det för jag ska köpa en bok imorgon så behöver pengarna!

Ja, vad kan hända mer? Jo, det blir nog tal om film nummer 5 nu när jag ändå har en realativt lugn dag. Det gäller att passa på innan skolan har kommit igång på allvar. Vet inte riktigt vilken film jag ska se än, men det är väl bara att ta någon :P


Film 4

Den här gången var det en skräckis som stod på tur även om jag inte tyckte den var ett dugg läskig. Ändå så räknas det här som en riktig skräckklassiker trots att jag snarare skulle sätta den i thrillerfacket. Filmen jag talar om Rosemary's Baby från 1968. Om inte visste ett dugg om handlingen, vilket jag inte gjorde, så skulle man lätt kunna undra om hon har rätt eller om hon bara blivit galen. Kan säga att jag velade en del fram och tillbaka.Språk: Engelska
Regissör: Roman Polanski
Skådespelare: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans, Ralph Bellamy m.fl.
Priser: Oscar för kvinnlig biroll (Ruth Gordon)


Handling: Mia Farrow spelar den nygifta och oskuldsfulla Rosemary, som tillsammans med sin make (John Cassavetes) flyttar in i ett äldre hyreshus i New York. Ett hus som tidigare använts av djävulsdyrkare. När Rosemary blir gravid börjar grannarna bli obehagligt påträngande i sina omsorger och hennes make verkar märkligt familjär med de främmande människorna.

Betyg:
Den får faktiskt ändå en trea betyg trots att det inte inte hände så jättemycket egentligen, men var ändå lite av en psykologisk thriller vilket jag gillar. Just därför var den värd ett betyg snäppet bättre än medel.


Dagens låt

Den här låten gör mig både lite sorgsen och lugn på något vis. Riktigt fin låt.Get to know me...

Av någon anledning så älskar jag att fylla i listor, trots att det säkert inte är någon som läser dem :P

 

VAD GJORDE DU FÖR 10ÅR SEDAN?

Då var jag sexton år och hade börjat gymnasiet och flyttat hemifrån.
 

VAD GJORDE DU FÖR 1ÅR SEDAN?

Då var jag 25 år och ja, vad gjorde jag då egentligen? Jag gick hemma och var arbetslös och allmänt trött på det. Annars hände nog tyvärr inte så mycket över det vanliga.

FEM SNACKS DU GILLAR

1. Chips

2. Ostbågar

3. Chokladpudding med grädde

4. Glass

5. Jordnötter

 

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN PÅ UTANTILL

Oj, det vet jag inte. Måste man kunna dem utan musik tro? Den jag kan komma på så här på en gång är Big big world med Emilia, konstigt nog sitter den fortfarande efter alla år! Låten Känn en doft av kärleken från Lejonkungen kan jag också :P

 

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR

1. Köpa ett hus (dvs om jag vann tillräckligt, står ju inte hur många miljoner:P)

2. Om pengarna skulle räcka till ett hus, så skulle jag renovera och inreda det så som jag vill ha det

3. Shoppa en ny garderob (kläder är ju aldrig fel!)

4. Ge min familj pengar så de kunde betala av skulder eller vad de vill

5. Bjuda in släkten på en jättefest :)

 

FEM DÅLIGA VANOR

1. Jag minns aldrig om jag låst dörren vilket är speciellt jobbigt om man är en bit hemifrån

2. Jag har sjukt dåligt minne

3. Jag har dålig självdiciplin när det kommer till vissa saker

4. Jag tittar alldeles för mycket på serier

5. Jag är tyvärr rätt bekväm av mig, speciellt när det ska städas :P

 

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA

1. Skriva

2. Shoppa

3. Se på film

4. Lyssna på musik, kan inte leva utan musik

5. Umgås med familj och vänner

 

FEM SAKER DU ALDRIG SKULL KLÄ DIG I ELLER KÖPA

1. Chinos, nej tack jag har höfter så det räcker!

2. Body, har riktigt svårt att se mig själv i det

3. Haremsbyxor, så fult!

4. Päls

5. Öronmuffar. För mig är det bara småbarn som har det på sig.

 

FEM FAVORITLEKSAKER

1. Min dator

2. Min tv

3. Min DVD

4. Kameran, dvs om jag hade en som var bra

5. Mobilen, för den har MP3-spelare

 

 


Webbdesign

Har precis kommit efter min första lektion i webbdesign. Blev lite av en mjukstart då det gicks igenom lite vad som kommer hända i kursen och så. Dessutom så fick vi lära sig lite hur man gör en sida, men bara några småsaker. Det var något jag kände igen från när jag fixar med bloggdesignen, men nu vet jag lite mer vad det faktiskt står för. Än så länge så verkar det som att det kommer att bli en rolig kurs i alla fall, så jag är glad att jag valde den. Kanske att man faktiskt kan göra lite mer avvancerade designers till bloggen sen ;)

Städdag

Idag har utvecklats sig så att det blivit värsta städdagen här hemma. Än så länge har jag dammsugit i hallen och köket, även torkat golvet i köket och storstädat badrummet.
Det började med att de ringde från mitt hyresbolag och sa att de skulle komma och kolla om det skulle göras något åt hallen. Min första tanke var yes, hoppas de i alla fall byter mattan, men sedan kom jag på att det ser för jävligt ut här hemma så blev att jag började städa som en tok :P De skulle komma idag eller imorgon, men för att vara på den säkra sidan så var det lika bra att sätta igång. Jag är inte klar än men kommit en bit på väg i alla fall. Nä, det är väl bäst jag fortsätter :P


Dagens låt

Den här låten är absolut en ny favorit. Lyssna och njut!
Godisberoende på heltid

Som jag har berättat förut så har jag ett godisberoende vilket ledde till att jag höll upp i ett år innan jag åt godis två gånger och nu har jag hållt upp igen i snart 1 månad. Jag är godisberoende på heltid och INTE på deltid som en del verkar tro. Spelar ingen roll att jag försöker förklara att det inte är något som försvinner utan en del förstår verkligen inte. En del tycker att det gör väl inget om man äter på helgen. Och visst det håller jag med om. Det vill säga om det gäller någon utan ett beroende. Att säga så är samma sak som att fråga en alkoholist om det inte är okey att bara dricka på helgen. Just det, det funkar inte alls. Det gör det inte för en med ett godisberoende heller. Det skulle väldigt snabbt övergå till det vanliga igen. I mitt fall skulle det betyda godis varje dag och så vill inte jag leva längre. Precis som en alkoholist tar till flaskan för att döva känslor, så tar en person med ett godisberoende till godiset för att göra samma sak.Tyvärr, finns det inget mellanting. Jag önskar verkligen att det fanns det för jag skulle också vilja njuta av några bitar godis då och då, men det finns helt enkelt inte ens på kartan. Jag har verkligen provat att hålla mig till helger men det har misslyckats varje gång. Det var först när jag erkände för mig själv att jag hade ett problem och verkligen VILLE sluta som det gick. Det enda var att bryta helt och hållet. Fast jag måste erkänna att det fortfarande finns en del av mig som fortfarande hoppas på att jag en dag ska kunna äta godis ibland fast jag vet att det är omöjligt. Men det är väl som man säger att hoppet är det sista som överger en...


Långpromenad

Idag kommer det att bli en ordentlig promenad för min del. Jag ska nämligen iväg till en som jag ska köpa skolbok av och han bor så klart i typ andra sidan av stan, så blir en promenad på 1 ½ timme idag. Dvs om jag inte tar bussen hem sedan, men har ont om pengar så blir nog att jag går om jag orkar. Önskar bara att det var lite solsken idag så hade det varit roligare, men med lite bra musik i öronen så går allt lättare :)

Film 3

Har sett klart film nummer 3 och nu känns det som att projektet är igång på riktigt. Som jag skrev förut så har den här filmen uppföljare. 5 st närmare bestämt och två av dem kom nu på senare tid varav en person vann en Oscar efter sin död. Nu kanske ni börjar förstå vilken film jag pratar om. Just det, Batman. Den första filmen, och den jag såg ikväll, är från 1989.

Jag har bara sett de två sista filmerna, men konstigt nog inte de innan, så man kan säga att jag på sätt och viss sett dem i lite bakvänd ordning.

Man skulle kunna tro att jag skulle tycka att var konstigt att se någon annan än Christian Bale som Batman/Bruce Wayne, men det var snarare konstigt att se någon annan än Michael Cane som Alfred. Tycker faktiskt att Michael Keaton som spelar Batman/Bruce Wayne, i den här första filmen, passar väldigt bra i den här rollen. Lite av en besvikelse var dock Jack Nicholson i rollen som Joker, men det kanske inte är så konstigt efter att först ha sett Heath Ledger i den rollen.Språk: Engelska
Regissör: Tim Burton
Skådespelare: Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger, Robert Wuhl, Pat Hingle, Billy Dee Williams, Jack Palance m.fl.
Priser: Oscar för scenografi (Anton Furst, Peter Young)

Handling: Efter att en ung pojke får bevittna när hans föräldrar skjuts ner på gatan i Gotham City växer han upp och blir Batman. Batman blir en hemlighetsful figur för invånarna i Gotham City som tar hand om brottslingar på egen hand. Det första som dyker upp för Batman är skuggorna av när Jokern försvinner. Jokern är en förfärlig figur som är ute efter revange på sin förra arbetsgivare och samtidigt vill han ha roligt. Men han vet inte att Batman finns.  (text lånad från MovieZine.se)

Betyg:
Den får klara 3 ½ poäng av mig. Kunde nog ha fått enn 4:a om det var den första Batman-filmen jag såg, men nu får den nöja sig med det här betyget. 

En lugn lördag

Än så länge har det varit en mycket lugn lördag för min del och resten av kvällen kommer att bli lika lugn den :P

Har precis kollat klart på Robinson och nu ska jag ta fram lite gott att äta och sätta på film nummer 3 i mitt lilla projekt. Men jag säger inte vilken utan det får ni veta sen ;) Men jag kan ge er en hint. Den har en eller flera uppföljare. Gissa vilken film det kan vara...

Ska förresten passa på att bjuda på en bild på Akilles då han är mycket fascinerad av vad som händer på tv:n. Kan tillägga att det var katter och hundar på tv:n just då, men han har gjort likadant en gång när jag råkade ha hockey på. (ja, jag säger råkade, för jag gillar verkligen inte hockey)


Gulligt eller hur :) Det roliga är att det var en hund på tv:n som hoppade upp för att fånga en boll och då såg man hur Akilles huvud följde med, liksom en knyck eller vad man ska kalla det :P

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Film 2

Har precis kollat klart på film 2 i mitt lilla projekt och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka egentligen om den förutom att den inte riktigt var som jag hade tänkt mig. Filmen jag såg var Alien från 1979.

Första delen av filmen måste jag säga var rätt seg och tråkig. Det hände inte särskilt mycket och hade det inte varit för det här projektet så hade jag garanterat stängt av och letat reda på en annan film. Men jag måste säga att andra halvan var rätt skaplig ändå och skulle till och med kalla den för spännande bitvis. Det kommer dock vara en film som jag med största sannolikhet inte kommer att se igen.Språk: Engelska
Regissör: Ridley Scott
Skådespelare: Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm
Priser: Oscar för specialeffekter (H.R. Giger Rambaldi, Brian Johnson, Nick Allder, Denys Ayling)

Handling: Skräcken börjar när besättningen på rymdskeppet Nostromo undersöker en sändning från en avlägsen planet, och gör den fasansfulla upptäckten att där finns en livsform som uppstår och förökar sig inuti människokroppar. Nu måste besättningen inte bara slåss för sin egen överlevnad, utan även för hela mänsklighetens. (text lånad från Lovefilm.se)

Betyg:
Den får två fjärilar helt och hållet tack vare att det blev mer spännande efter första timmen. Och tack vare den classiska scenen när varelsen kommer ut ur magen :P

Påfyllning

Nu har jag varit och handlat hem en massa mat, så nu är skåpen lite fullare ett tag :) Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker det är en speciell känsla när skåpen varit tomma ett tag och man handlar hem en massa sen.
Kan tillägga att jag är på bättre humör än jag var i morse också :)
Höll mig faktiskt ganska bra till listan faktiskt för annars brukar det åka ner en massa annat som man inte planerat. Men nu blev det bara majs, physalis (stavning?) och piggelin. Okey det sista är inte så nyttigt kanske, men allt annat jag köpte idag hamnade på nyttiga listan. Riktigt bra gjort av mig! Nu tänkte jag sätta mig och ta igen mig en stund och kolla på en film från boken. Eller det kanske är en bra idé att äta något nu :P Ja, så får det bli. Mat först, sen film :)

No energi

Jag har verkligen noll energi just nu. Jag önskar verkligen att jag hade det, men den lyser med sin frånvaro. Precis som den gjort ett bra tag nu. Har inte lust med något, har inte lust att träffa människor jag annars vill träffa. Kanske har jag drabbats av lite vinterdeppighet, kanske inte. Jag vet inte längre. Kan vara så att jag bara är lite nere för att jag inte har pengar. I vilket fall så har det resulterat i att jag gått upp i vikt istället för ner. Japp, jag är en tröstätare, tyvärr. Det är nästan så att jag börjar överväga att börja med naturläkemedlet Rosenrot för just nu vill jag bara ha energi igen. För visst är dem även energihöjande eller har jag helt fel? Äh, det har ingen betydelse egentligen för jag kommer ändå inte börja med dem.


Dagens låt

Dagens låt är första singeln från Alice som var med i Idol 2008. Riktigt bra låt :)


Ny signatur


Som vissa kanske märker så har jag fixat en ny signatur längst ner i varje inlägg. Vilken tycker ni är snyggast den första eller den jag har nu?


 Den här var högerställd

Medan den här är centrerad


1001 filmer du måste se innan du dör (film 1)

Jag har påbörjat ett litet projekt som går ut på att se så många filmer som helst från boken 1001 filmer du måste se innan du dör. Jag kommer inte se om de jag redan har sett utan det blir resten som ses och jag tar dem inte heller i någon viss ordning. I första hand så börjar jag med de filmerna som är på svenska och engelska och efter det gå vidare till andra språk. Jag har ingen aning om vilka som ens går att få tag på än, men ska göra mitt bästa i alla fall.

Film ett som sågs igår var Kill Bill - vol.1 från 2003. (ja, jag hörde till dem som inte sett den än :P)Land:
USA
Regissör: Quentin Tarantino
Skådespelare: Uma Thurman, David Carradine, Lucy Liu, Daryl Hannah, Vivica A. Fox, Michael Madsen, Michael Parks m.fl.

Handlingen: När den tidigare professionella yrkesmördaren Black Mamba (Uma Thurman) vaknar upp efter fyra års koma, har hon bara en sak i tankarna: HÄMND! Hon har blivit förrådd av sina tidigare kollegor och chefen för "The Deadly Viper Assassination Squad" som på hennes bröllopsdag brutalt och kallblodigt lät mörda alla närvarande, inklusive den höggravida bruden. Men vad mördarna inte visste, var att de inte hade avslutat jobbet ordentligt! Black Mamba är redo för en blodig comeback: dödslistan är färdigkomponerad och under namnet "The Bride" inleder hon sin skoningslösa hämndaktion ... (lånad från Lovefilm.se)

Mitt betyg:  
Filmen får alltså 2 ½ av 5 möjliga poäng. Betyget hade gått upp lite om det inte hade varit för allt overkligt sprutande blod som jag störde mig grymt mycket på. Såg även tvåan igår och den tyckte jag var bättre.


Jag är kär...

... i mina nya skor! Alltså när jag såg dem så tyckte jag att de var snygga, men när jag tog på mig dem så sa det bara klick! Jag var tvungen att ha dem. Syrran köpte också ett par nya skor och då blev det 50% rabatt på billigaste paret så lite sparade man allt in ;)


Lite högre klackar än vad jag är van vid, men är inte väder för att gå i dem nu ändå så har lite tid att öva på hemma :P


Inte bästa bilden kanske, men så här ser dem ut på :) Kan för övrigt säga att bilderna inte gör dem rättvisa!

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Disney-favoriter

Det är något speciellt med Disney-låtar, speciellt de som var under 90-talet och innan dess. Ska lista några av mina favoriter här tänkte jag. En del är på svenska, en del är på engelska beroende på vilken version jag gillar mest. Vad har ni för favorit/favoriter?


Lejonkungen tycker jag är den bästa Disney-filmen of all time. Kommer fortfarande ihåg när jag var och såg den på bio.

Tycker egentligen bättre om den svenska versionen pga att jag gillar de rösterna bättre, men nu hittade jag tyvärr inte den.
Wendsday so far...

Hur kommer det sig egentligen att vissa dagar kan man nästan skriva hur många inlägg som helst, medan andra dagar är det totalt stopp? Men det är väl precis som livet antar jag. Vissa perioder så händer det verkligen ingenting och vissa perioder händer det så mycket att man bara vill ta det lugnt ett tag. Som ni kanske märkt här på bloggen så är jag inne i en väldigt lugn period i mitt liv, händer inte så mycket alls faktiskt. Detsamma gäller inspirationen till att komma på något att skriva om. Är precis som att min hjärna stängt av sig eller något :P

Idag har jag i alla fall haft en riktigt soft dag hemma. Eller ja, i alla fall större delen av dagen. På förmiddagen var jag nere på skolan för att möta upp en tjej som köpt av mig databöcker, så nu har jag bara en enda bok kvar att bli av med, men verkar vara svårt. Får jag inte den sålt får jag väl hoppas på bättre tur till nästa termin. Någon måste väl ändå behöva den?!

Var en sväng och handlade lite också hemvägen, så nu har man i alla fall lite till salladen. Har kanske inte nämnt det, men har lovat mig själv att försöka ha grönsaker till maten varje dag. Har hoppat över ett par gånger, men det är ändå en klar förbättring mot tidigare :)


Funderar lite på att ändra om lite i garderoben om en stund. Har nämligen börjat tryta på galgarna. Eller ja, de är upptagna allihopa och har fortfarande kläder som ska hängas upp. Big problem! Så nu ska jag ta ner lite av det som egentligen inte behöver hängas på galgar.

Det är nog det enda vettiga jag gör idag :P


Dagens låt

Enjoy!
Boring

Just nu är allting bara så sjukt tråkigt. Eller kanske beror på vad man gör i och för sig. Känner mig ganska oinspirerad till att komma på något att göra för tillfället och även vad man ska skriva om här på bloggen.

Har ni något tips om något ni vill läsa om så säg bara till!

Dagens låt

Det är en bra låt tycker jag. Vissa bitar av rythmen accessoerar jag lite till 90-talet faktiskt. Gillar den gör jag i alla fall :)
Fixa lägenheten

Just nu håller jag på och ordnar lite i köksskåpen. Jag har nämligen ett skåp på väggen, vid köksbordet, som ska ner och då måste jag ju få in de glasen någonstans. Några ska i alla fall skänkas till second hand så några blir jag av med :) Jag ska även byta tallrikar tänkte jag. Har några gamla i källaren nämligen som är vita och just nu har jag blåa som jag är oerhört trött på! Jag tycker faktiskt att maten smakar och ser godare ut på vita tallrikar. Så även om de i källaren är lite repiga, så får de helt enkelt duga tills jag har köpt mig nya.

Apropå köpa, så har jag kommit på en massa saker som ska göras hemma. Det känns som att listan växer hela tiden :P Så här ser den i alla fall ut nu:

 Tapetsera om i hallen

Måla köksbordet och stolarna

 Köpa skrivbord och sätta tapet på det och ev. måla

 Köpa byrå

 Köpa dvd-pelare

 Tapetsera köket

 Köpa kakeldekaler till ev. både köket och badrummet

 Köpa nya gardiner till draperiet

 Fixa bra förvaring till badrummet

 Kontakta hyresvärden och se om de byter mattan i hallen annars får jag komma på någon temporär lösning dit.


Hm, ja, det var nog allt för tillfället :P Fast det räcker gott och väl!

Home again

Så var man hemma igen då, för andra gången idag :P Har varit i Mölltorp över helgen och kom hem vid ett-tiden och en timme senare kom Ebba förbi en stund. Vi snackade lite och så lånade hon lite nya filmer. När hon gick hem så hängde jag med eftersom jag skulle till Maxi och handla lite eftersom jag inte hade något bestämt till middagen. Men nu är man alltså hemma igen. Skönt det :P

Förbaskat vad hungrig man är nu då, så det är väl bäst att man lagar till lite mat. Det blir absolut inget avancerat utan fort ska det gå! Magen är på väg att börja kurra när som helst nu :P


Katt-j*<¤@+!*?vel!

Min "kära" katt var nära att bli kastrerad förut, dvs om det inte var för att han redan var det. Är hemma hos föräldrarna över helgen och då får Akilles alltid vara nere i källaren över natten. Den här gången hade han gjort något mycket dumt. Han har nämligen en tendens att vara överallt och klättra upp överallt och i natt var inget undantag! Det här hade min lilla djävul gjort:


Japp, han hade tagit sönder en del på skrivaren. Sååå glad man blir då...


Det "oskyldiga" lilla livet...

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Dagens låt
Äntligen fredag

I onsdags så hade jag höstterminens sista prov, vilket var riktigt skönt :) Nu återstår bara att få veta hur det gick, men tror jag fick godkänt i alla fall. På måndag är sista lektionen, men den 25:e januari drar vårterminen igång så blir inte mycket ledigt emellan. Just nu håller jag på och letar böcker för fullt. Hade budat på en mattebok på tradera, men tyvärr fick jag den inte så det är bara att leta vidare.

Då var det fredag igen :) Den här helgen ska jag spendera hos mina föräldrar i Mölltorp. Jag hoppas att vädret blir lite bättre så att man kan fota lite. Fast går väl att fota ändå, även om solen lyser med sin frånvaro.
Kanske ska träffa Ebba på söndag också, det vill säga om hon hunnit bli frisk.
Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma. Jag ska med henne och handla och sedan drar vi till Hjo för att lämna av grejer hos min syster som är sjuk och sedan vidare till Mölltorp.

Men nu är det bäst att jag fixar iordning det sista innan mamma kommer. Ha det fint!


Dagens låt

Torsdagens låt blir faktiskt en filmlåt.
Dagens filmtips

Jag såg en riktigt bra film igår som heter Nights in Rodanthe.Den är baserad på en bok av Nicholas Sparks, samma författare som gav oss The Notebook. Även den här filmen tillhör genren snyftare. Trodde faktiskt inte det, men visst satt man där och grät som en tok :P Tur att man var själv säger jag bara!

Huvudrollerna i denna film har Diane Lane (Under Toscanas Sol, Untraceable, Must Love Dogs) och Richard Gere (Runaway Bride, En Officer och en Gentleman, The Mothman Prophecis, Pretty Woman).

Tänker inte säga mer än att det är en kärlekshistoria utan tänker trailern tala för sig själv.
Konstiga grejer

När man kollar runt på olika sidor så kan man upptäcka en hel del konstiga saker. Saker som får en att undra vem det egentligen är som köper. Uttrycket "what the hell were they thinking" ploppar upp i huvudet. Eller behöver bara vara sådana grejer som man inte alls fattar grejen med.


Det här till exempel. Varför betala mer pengar bara för ett viss tryck på toapappret. Man gör ju ändå samma sak med det som med ett utan tryck. Jag skulle inte köpa ett sådant toapapper om så fanns med fjärilar på!


Det här är inte bara äckligt utan förbannat ful också! Need I say more?


Alltså det här är ju bara creepy. Vuxna människor som suger på en nappflaska med sprit i, eewww! Finns det verkligen människor som köper de här? Ja, upperbarligen finns det det eftersom de säljs.


Okey, de här kan vara lite häftiga till en temafest eller liknande, men absolut inte något jag skulle vilja ha stående i köksskåpet annars.


Efter att ha sett dessa dyka upp lite varstans i Simon och Tomas program, så förstår man ju att det är folk som köper dem. Men varför? De är ju inte snygga för fem öre och inte är de särskilt kitchiga heller.


What?! Inte nog med att mönstret är oerhört fult på en gris, men vingar? Oh, my God, säger jag bara! Är så hemskt att klockorna stannar ju :P


Ja, jag vet att många säkert har sådana här hemma, men jag har det då inte och lär aldrig ha heller. Varför vill man att toappret ska hänga ihop med toaborsten? Känns ju himla hygieniskt... Not!Dagens låt

En väldigt fin kärlekslåt :)
Tråkdag

Den här dagen kommer bara att gå åt till en massa tråkiga saker som tyvärr måste göras. Det härstår på dagens schema:

* Tvätta

* Diska

* Handla

* Städa

Kul, eller hur? :P Finns ju helt klart roliga saker att göra!

I don't believe it!

Jag är i chock tror jag, men samtidigt så jäkla glad! Här har man gått och oroat sig helt i onödan, fast hellre det än tvärtom. Gick ut på Fronter nu för att se om jag fått någon notis från matte-läraren om det nationella provet och jag fick VG! Jag... jag fick VG i matte! Var tvungen att läsa flera gånger innan det ens gick in. Som om inte det vore nog så får jag även VG i kursen. Jag kanske inte är så dålig på matte ändå som jag trodde. Kanske har jag trots allt en chans att fixa b-kursen också :)


Time goes by

Jag vet inte vart den här dagen har tagit vägen. Det känns som att man nyss gått upp. Det är konstigt egentligen att vissa dagar kan kännas så och att vissa känns som att de aldrig tar slut.

Idag har jag mest pluggat inför provet imorgon. Mamma, pappa och brorsan var i stan och handlade, så jag passade på att följa med och handla hem framför allt kattsand som inte är någon höjdare att bära hem. Sedan fikade vi hemma hos mig en stund innan de åkte hem. Fick kameran av mamma också som jag ska låna tills på fredag, så jag tänkte passa på att fota lite när jag går hem från skolan imorgon. Tänkte att det skulle bli ett litet vintermontage här på bloggen ;)


Kläder

Är väl ingen större hemlighet direkt att jag älskar kläder, även om jag inte följer modet slaviskt. Det är inte så att jag köper något bara för att det är modern utan det måste ju passa min kropp och stil också. Och jag slutar inte heller använda något plagg jag tycker mycket om bara för att det är "last season".

Mitt intresse för kläder började väl egentligen inte förrens efter gymnasiet och blivit starkare och starkare kan man väl säga. Visst jag kan inte säga att jag har stenkoll på allt, men i stora drag har jag koll tycker jag.

Något som jag tycker är kul är att korallblått verkar hänga med till våren också. Det är nämligen min favoritfärg
just nu. I alla fall när det kommer till kläder. Om jag inte stoppade mig själv, så skulle nog halva min garderob bestå av just den färgen :P

Det här är lite kläder som jag går och suktar efter just nu:


Riktigt snygg tunika/klänning. Jag gillar att axelbanden är lite annorlunda.


Jag skulle inte pass bra alls i den här klänningen, men jag önskar jag kunde det :PFräsch färg och snyggt för övrig. Nog ett skärp man skulle kunna ha till de flesta typer av outfits.


Äntligen en kappa som inte har dubbelknäppning! Visst det är snyggt, men jag passar då inte i det, ser bara fyrkantig ut. Därför är det kul att ha hittat en som inte har det. Dock så blir det en annan färg i så fall, för den här färgen passar jag inte alls i, hur fin den än är.


Det här är en klänning som jag bestämt mig för att köpa och då blir det den färgen också. Kornblått, men vad gör det :P


Ser snygg ut på bilden, men frågan är hur den ser ut i verkligheten...


Japp, kornblått igen :P Men den här blir det nog faktiskt i en annan färg om jag köper den. Funderar lite på grönt faktiskt.


Riktigt fin blus! Frågan är bara hur den ser ut på en som är lite mer framtung :P


Love this one! Frågan är bara hur den sitter i verkligheten.


Den här har jag och suktat efter ett tag nu. Så söt klänning, tycker jag!


Det här är så jag! Älskar den här typen av tunikar.


Jag vet att jag inte skulle passa i den här, men den är ju sååå fin :P


Nu gäller det bara att bestämma sig för vad man ska köpa för något och det lär inte bli lätt :P

All day long

I stort sett hela den här dagen kommer det att pluggas här hemma. Jag har nämligen prov på måndag. Idag blir det i och för sig inte så mycket pluggande som i att plugga in något utan idag ska jag bara skriva ner det viktigaste från boken. Det är ett bra sätt att lära sig på tycker jag, plus att jag sedan använder papperna för att plugga in allt sedan. Det kanske låter jobbigt att skriva av en massa från boken, men det är ett sätt som fungerar för mig och då är det bara att göra det.

Det blir förstås inte bara det idag. Jag måste ju ta en paus ibland också annars kommer min hand trilla av tror jag av allt skrivande :P Hoppas på att mamma och pappa åker in till stan idag så att jag kan få låna mammas kamera. Är grymt sugen på att fota lite vintermotiv.

Men först blir det duschen!

Inredning

Vad kanske inte så många av mina läsare vet om mig är att jag älskar inredning. Så mycket att jag faktiskt skulle vilja jobba med det, om det nu inte vore för den lilla detaljen att jag inte kan se framför mig hur det faktiskt kommer att se ut. En del av det har nog att göra med att jag har så dåligt ögonmått, eller ja avsaknaden av ett faktiskt. Visst kan se om tavlor hänger snett och så, men att avgöra om det t.ex. får plats en eller två hyllor på väggen har jag jättesvårt för. Måste alltid mäta. Men nu var det ju inte min avsaknad av ögonmått osv som jag skulle berätta om :P
Tittar en hel del på inredningsprogram på TV för att få lite idéer och inspiration till saker som man kan hitta på hemma, men oftast blir det då en egen variant. Det är ju roligare att hitta på något eget än att kopiera andra.
Ett program eller det är egentligen flera, som jag aldrig missar och det är de med Simon och Tomas. Älskar deras inredningsstil. De hittar alltid på sådant som man själv inte ens skulle komma på tanken att göra, men sjukt snyggt blir det alltid! Det är väl i princip bara deras program jag tittar på egentligen :P Det händer att jag även tittar på Roomservice, men nu tänkte jag faktiskt följa nya säsongen lite bättre.

Jag har i en tidigare inläggs-serie visat runt er i min lägenhet (de finns att hämta här:  Del 1, Del 2, Del 3, Del 4, Del 5) och nu tänkte jag visa lite av vad som kommer att inhandlas framöver och vad jag hoppas på att jag kommer att kunna handla.

 
En sådan här byrå, fast i vitt, som jag ska ha inne i min garderob står först på tur. Börjar bli lite trött på att ha nästan allting på galgar :P Okey, jag vet att vitt är lite tråkigt, men tror ändå att det blir bäst. Ska nämligen ha en till i vardagsrummet och där passar tyvätt bara en vit (har aldrig gillat svart och brunt ihop) och jag försöker tänka lite långsiktigt samtidigt. Tanken är ju att man någon gång kommer att ha ett riktigt sovrum och då skulle det se konstigt ut om man hade byråar i olika färger, så därför får det bli en vit i garderoben även fast svart skulle ha blivit sjukt snyggt!


Den här mattan hoppas jag att jag någon gång kommer att ha råd att köpa! När det kommer till inredningsfärger, så är lila min absoluta favorit och den här mattan skulle bli sjukt snygg under mitt soffbord. Me want!


En sådan här dvd-pelare, fast vit, är jag i stort behov av just nu. Har nämligen blivit fullt i de två jag har nu, så fått ställa filmer i bokhyllan (där jag inte vill ha dem!). Blir kanske att jag köper en sådan samtidigt som ena byrån.


Ja, jag vet, lila igen :P Men jag kan inte hjälpa det! De här gardinerna hade jag nog tänkt som draperi i första hand tror jag. Vet inte riktigt hur färgen ser ut i verkligheten, men de ser riktigt fina ut :)


Vet inte om jag vill ha just de här lamporna men något liknande i alla fall. Ska ha de i köksfönstret och det är inte så djupt så jag kan inte ha alltför stora lampor där. Men man skulle ju kunna hänga ett par-tre stycken i olika höjder istället så att det fyller ut lite eftersom det är ett ganska stort fönster.

Jag brukar alltid försöka att ha en tanke bakom innan jag köper grejer: Vad ska jag ha den till, var ska den vara, passar den verkligen in hemma?
Hur gör ni när ni inreder? Går ni efter vissa färger eller köper ni grejer utan att ha en tanke bakom det?

Någon som inte gillar att bada...

Badade/duschade Akilles idag och tog ett par bilder efteråt som jag tänkte visa er :P

Det är ganska konstigt tycker jag att en katt, som i vanliga fall, faktiskt gillar vatten inte tycker om att bada! Jättekonstigt tycker jag! Och han gillar verkligen vatten, så tro inte att jag överdriver. Jag hinner knappt gå u badkaret efter dusch eller bad förrens han är där i och när jag borstar tänderna så visst är han där. Händer till och med att huvudet hamnar under kranen och tror ni han bryr sig? Nej, inte ett dugg! Men bada? Nope, det är inte alls kul!

Glad katt? Haha, nej skulle inte tro det!

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Semla

Var nere i en liten svacka tidigare idag, men det har vi ju alla då och då. Inget konstigt med det eller hur :)
Nu känner jag mig i alla fall som vanligt igen. Eller ja, förutom att jag är rätt trött då. Men det är inget mot vad jag kommer vara imorgon när jag måste gå upp halv sex på morgonen! Ska nämligen ner till skolan och göra det där nationella matteprovet. Suck! Det är bara att ta sig igenom det och hoppas på det bästa!
Nu tänkte jag ta och hämta mig en semla att smaska på :P Sååå gott ju!Någon som blev sugen? ;)


Lite deppig

Idag är det en sådan där dag då jag inte har lust med något. Kanske på grund av att jag måste förbereda mig för matteprovet imorgon. Eller så är det bara en sådan där dag helt enkelt. Alla har vi ju dem ibland.
Sjukt tråkigt väder är det idag också, grått och trist, men det är ändå tur att det finns snö annars hade man ju på allvar blivit deprimerad. Denna dagen vore perfekt för mig att skriva lite nya dikter för det skulle inte krävas mycket för att komma i rätt sinnestämning.

Jag måste iväg till affären snart och handla lite inför morgondagen. Har ett nationellt matteprov så behöver ha med mig något att äta och dricka eftersom det kom ta en stund. Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska ta med mig. En dricka blir det i alla fall, men annars så har jag ingen aning. Någon som har något bra förslag?

Känner mig väldigt ensam idag, vet inte varför egentligen. Eller jo, jag önskar att jag hade någon att älska och som älskar mig. Att jag inte var singel helt enkelt. Känns som att alla har någon utom jag. Men jag antar att jag måste vara hoppfull och tro att han kommer förr eller senare. Fast jag skulle föredra om han kom förr...

Dagens låt

Det här är helt klart en ny partyfavorit! Love, love, love :)
Dagens outfit

Det var ett bra tag sedan jag hade dagens outfit här på bloggen så tänkte ge mig på ett försök att ha det oftare nu. Idag är dagens outfit ganska avslappnad eftersom jag städar, men så här ser den ut i alla fall:


(OBS! Bilden är tagen runt jul, där av julgranen :P Men outfiten är densamma!)

Lila/silvrig dress - Gekås
Svart linne - H&MOBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Städdag

Jaha, så var den onsdag idag då och imorgon börjar skolan igen. Fast jag ska inte dit förrens på fredag och då är det prov som gäller, så blir ändå pluggande imorgon.

Så vad händer idag då? Jo, det är städning för hela slanten. Inte kul, men det blir ju fint när det är klart. Jag bara önskar att jag hade haft ett nytt skrivbord att göra iordning idag, men men det kommer det också! Än så länge har jag i alla fall diskat upp en del av disken, men är en del kvar. Blir ju en del när man är sjuk och inte orkar göra annat än att sitta vid datorn eller kolla på film/serier. Fast jag har faktiskt plockat ner alla julsaker plus granen och satt upp nya gardiner och ställt tillbaka de vanliga fönsterlamporna så jag är ju redan en bit på väg :)

Nä, det är väl bäst att jag fortsätter nu då så jag blir klar någon gång!

Kom hem tomhänt

Nähä, blev inget skrivbord idag. Hittade inget som jag ville ha, dessutom så kostade de lite mer än vad jag var beredd att ge för ett begagnat skrivbord. Bara för att det är second hand så är det inte lika med billigt. Kan ju säga att även de har vett att ta betalt för vissa saker. Såg en likadan lampa som jag har hemma och den ville de ha mer för än vad den kostar som ny! Visst, de kanske inte vet vad den kostar annars, men ändå. Man får verkligen ha koll överallt och vara prismedveten!

Nu kom jag visst ifrån ämnet lite! Är så lätt hänt :P Belv som sagt inget skrivbord och det var kanske lika bra det för egentligen har jag inte råd med det just nu. Börjar nya kurser i slutet av månaden så det behöver köpas en del skolböcker och de är ju inte gratis direkt! Usch, det vill jag inte ens tänka på just nu! Varför måste skolböcker vara så dyrt?


Ny design

Nu är julen borta från bloggen också :) Vad tycks? ;)

Dagens låt

Inte världens bästa kvalité kanske, men en riktigt bra låt!


Second hand

Nu är man för en gångs skull uppe lite tidigare igen, inte mycket men lite. Men gick och lade mig klockan fyra i natt igen, inte bra. Ikväll MÅSTE jag lägga mig tidigare. Jag måste ju hinna ställa om mig någorlunda innan skolan börjar igen. Har bestämt mig för att lägga mig runt tolv ikväll, inte senare. Hoppas bara att man kan somna.

Idag hade jag tänkt knalla iväg till Gengåvan och kolla vad som finns där. Är på jakt efter ett bättre skrivbord eftersom det jag har inte funkar för fem öre. Inte när man pluggar i alla fall. Så tänkte kolla där som sagt. Det bästa vore om man hittade något i trä för då kan man måla om det som man vill för jag kan inte tänka mig att jag hittar ett skrivbord som jag vill ha precis som det är. I så fall är det bara frågan om vilken färg man ska måla det i, om jag nu skulle hitta något. Är faktiskt lite sugen på att använda mig av någon snygg tapet. Jag såg på något program att man kunde använda det till möbler och att efteråt lacka möblen för att tapeten skulle hålla. Frågan är bara om det är något som JAG skulle kunna göra. Jag är ju inte direkt den händigaste i världen :P

Vart var julstämningen?

Idag tog jag ner julgranen, så nu är det sista av julen bortagen hemma. Riktigt skönt faktiskt! Det känns faktiskt som att man vill plocka ner julen tidigare och tidigare för varje år. På något sätt så längtar man lite tillbaka till barndomen då man faktiskt längtade efter julen. Jag tycker att de senaste åren så har man inte riktigt lyckats få den där riktiga julkänslan. Det trots att det faktiskt varit snö över julen för en gångs skull. Den enda gången jag tyckte mig känna lite julstämning var när jag klädde granen till lite julmusik.
Julafton kändes nästan som vilken dag som helst. En dag med familj och släkt och god mat. Det enda som egentligen gav en känsla av att det faktiskt var julafton var julklapparna. Jag är, som vanligt, lika nöjd med det jag fick. Jag har turen att ha en familj som faktiskt vet vad jag önskar mig och som jag tycker om. Det är nog något som är få förundrat. Eller har jag fel?


Bjuder på en liten vinterbild jag tog häromdagen :)


Mattes sötnos :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Måndag

Jaha, så var det ny vecka igen då. Börjar få lite smått ångest inför det att skolan börjar på torsdag igen. Jag hade mer än gärna haft lov en vecka till :P Men å andra sidan, vem vill inte det.

Sov till kvart i tolv idag, vilket inte hör till vanligheterna kan jag säga! Men har man varit uppe till fyra på morgonen, så är det ju inte så konstigt :P

Jaha, så vad händer idag då. Just nu håller jag på och tvättar. För en gångs skull är det ganska skönt faktiskt för sedan är i stort sett allt upptvättat. Såg när jag var nere att ingen hade bokat tvättiden efter mig, så funderar på att ta den tiden också om den är kvar då vill säga. Det skulle vara rätt skönt att få sängkläderna tvättade efter att ha varit sjuk i en vecka. Nu kanske ni undrar om jag inte har mer sängkläder, men det har jag faktiskt inte. Inte sådant som passar i alla fall. Det är nämligen så att i höstas så köpte jag mig ett större täcke, så har bara ett påslakanset som passar till det för tillfället. Därav skulle jag behöva tvätta det idag.

Jag har precis suttit och käkat lite sen frukost. Brunch kallas det kanske då :P Det här blev det denna morgon:


Två rostade mackor med ost, varm choklad och en mango. Riktigt gott med mango var det :)


Dagens låt

Idag blir det en jättefin låt av den prisbelönta sångerskan Taylor Swift.


Fragile

Vissa dagar känner jag igen mig till 100 % till texten i den här låten. Är nästan så att någon gått in i mitt huvud och hämtat orden för jag kunde lika gärna ha skrivit den själv. Så fin, men samtidigt så sorglig tycker jag.

Har ni någon låt ni känner att ni lika gärna kunde ha skrivit?


"Six thoughts at once I can't focus on one
Seven days a week but my life has just begun
So caught in emotion and I'm overcome
As I'm falling down I come undone

Sometimes I feel like I'm alone
Sometimes I feel like I'm not that strong
Sometimes I feel so frail so small
Sometimes I feel vulnerable
Sometimes I feel a little fragile
A little fragile

In six thousand years what will this mean
Words from the heart or a melody
So caught in emotion and I'm overcome
As I'm falling down I come undone

Sometimes I feel like I'm alone
Sometimes I feel like I'm not that strong
Sometimes I feel nothing at all
Sometimes I feel vulnerable
Sometimes I feel a little fragile
A little fragile

If people can see right through my eyes
Like an open door that I can't disguise
I won't be afraid from the tears I cry
I'll not run I'll not hide this is how I feel inside
A little fragile
A little fragile

Sometimes I feel like I'm alone
Sometimes I feel like I'm not that strong
Sometimes I feel so frail so small
Sometimes I feel vulnerable
Sometimes I feel a little fragile"Dagens låt

En låt av mitt favoritband.
Konstig dröm

I natt hade jag världens konstigaste dröm tror jag. Kan börja med att säga att jag kollade på Grey's Anatomy igår innan jag gick och lade mig, så en del kom nog därifrån.
Jag fick nämligen, i drömmen, en organtransplantation! Jag vet inte vilket organ det var, men en transplantation fick jag i alla fall. Och inte nog med det, jag hade en tvar-infektion också! Men trots transplantationen så var jag på benen, nästan som om ingenting hade hänt, redan samma dag jag vaknade upp. Fast jag gick hela tiden och oroade mig för att stygnen skulle gå upp :P Och jag hade en hund som jag skulle gå ut med hela tiden!
Sedan helt plötsligt så var jag och mamma hemma hos någon med en massa djur och tittade runt. Jag hade fortfarande kvar stygnen efter transplantationen. Varför har jag ingen aning om, men det verkade som vi kände dem lite, men inte väl. De hade någon galen gris som attackerade kycklingarna och varför man har dem på samma ställe vet jag inte :P  I den här delen av drömmen hände inte så mycket, men jag kommer ihåg att mamma höll på att trampa ihjäl en av kycklingarna men att jag hann stoppa henne :P

Som sagt en ganska konstig dröm ;)

Dagens låt

Jag gillar verkligen den här låten, speciellt början.
Oh, no!

I did it! Okey, kom inte och tro nu att jag har gjort något jag är stolt över för det är jag definitivt INTE! Jag kunde inte låta bli det där förbaskade godiset som låg i skåpet. Jag har stoppat i mig flera bitar nu, men resten hamnade i soporna. Sorry mamma och pappa, nu blev det inget godis till er. I värsta fall får jag väl köpa er lite som kompensation, men jag går faktiskt före. Vill inte hamna i samma fälla igen och det vet jag att ni förstår.
Det här något som absolut inte får hända igen och kommer inte heller att hända. Det av just den enkla anledningen till att det aldrig mer kommer att finnas godis i mitt hem. Okey, skulle jag träffa en kille som jag sedan flyttar ihop med så måste jag så klart tillåta det, men då får det vara gömt på ett ställe som jag inte känner till :P Nåja, det problemet lär det dröja tills jag får, så det behöver jag inte ens fundera över nu!

Bilder

Tänkte bjuda på lite bilder för vad vore en blogg utan bilder? Ganska tråkig tycker jag personligen ;)


En vinterbild jag tog idag från mitt fönster. Ganska fin tycker jag :) Synd bara att det redan hade börjat skymma, fast det kan vara rätt fint det med!


Min lilla goding Akilles :) En riktig ulltuss på 10 månader!

 
Jag på min 26 årsdag.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Faan, faan, faan!

Alltså är man beroende eller vad?! Genomförde ju mitt lilla experiment igår och då tyckte jag att det gick förvånansvärt bra, men OM jag hade fel. Idag tänker jag nästan bara på att det ligger godis i skåpet. Ett år, ETT ÅR!, senare och jag har svårt att hålla mig borta från det efter att ha ätit några bitar dagen innan. Det är ju helt sjukt! Jag som hade hoppats lite på att jag kanske skulle kunna ta en bit någongång ibland. Ja, jag vet, det är naivt tänkt och jag VET ju att ett beroende inte bara försvinner. Det skulle ju vara som om en alkoholist helt plötsligt skulle kunna ta en drink ibland. Det är egentligen inte jag som tänker så utan det är beroendet för det vill ju så klart ha den där godisbiten. Ärligt talat vet jag inte om jag kommer att kunna låta bli att äta upp det till mamma kommer och tar det ifrån mig. Jag kommer säkert äta upp det idag. Jag kommer inte att kunna stå emot...
Jo, det måste jag! Jag måste! Nej, jag KAN!!

God morgon...

elller kanske god förmiddag :P Vaknade för en dryg halvtimme sedan och det var riktigt skönt att få lite sovmorgon. Jag kan nog behöva all sömn jag kan få så att jag blir frisk fortare. Fast jag känner mig faktiskt lite bättre idag, så det går åt rätt håll i alla fall. Tänkte ta mig en dusch och lite senare gå iväg till affären. Ja, jag vet att jag var och handlade igår, men som vanligt glömmer man något :P

Nu blir det frukost...*harkel*... brunch.

En tanke

You can't make your heart feel something it won't.


Har tråkigt

Usch, nu börjar man bli riktigt less på att vara sjuk. Men det är väl i och för sig vara första tecknet på att man börjar må hyfsat okey. Har precis gjort en inköpslista så jag kan knalla iväg till maxi och handla lite. Jag känner att jag är stort behov av lite frisk luft, men samtigt behövs det en ursäkt för att jag ska orka ta mig ut. Vad kan då vara en bättre ursäkt än att gå och handla :)

Snöar lite idag igen. Riktigt fint nu när det blivit lite snö på träden igen, det rasade ju ner när det helt plötsligt blev lite varmare igen. Egentligen ett perfekt tillfälle att fota lite. Det vill säga om man hade en kamera som inte var totalt värdelös. Kanske ger mig på ett försök i alla fall sen. Vore ju kul att ha fotat några vinterbilder :)

Nä, nu ska jag knalla iväg till affären innan jag ångrar mig :P


Varför gjorde jag så?

Usch, varför jag så där egentligen? Ångra mig så mycket just nu! Fast samtidigt har jag faktiskt lärt mig något. Godis är inte så gott som jag trodde att det var. Jag fattar verkligen varför jag hade så svårt för att sluta, för såååå gott är det tamejtusan inte. Nej, nu får det vara bra! Nu ger jag bort resten!

Hm...

Nu när jag har ätit några bitar, så är det helt plötsligt inte lika gott längre. Jo, vissa är fortfarande jättegoda, men de flesta jag ätit smakar inte alls lika gott som jag mindes. Slutar nog med att jag ger bort alltihopa :P Det vore i och för sig rätt bra! Jaja, får se...

Efter experimentet

I've died and gone to heaven! Trodde inte att det skulle vara lika gott som jag hade byggt upp i mitt huvud, men det var bättre! Men jag måste medge att det tog upp till en minut innan jag ens kunde slicka lite på den :P Först satt jag bara och luktade lite, men sen vågade jag mig på att slicka lite på den innan jag tog den första tuggan. Det smakade underbart! Fast samtidigt så känner jag att inte skulle kunna sitta och trycka i mig en massa godis som jag kunde för ett år sedan. Och DET är ju bara possitivt eftersom jag faktiskt bara ska äta godis idag :)

Före experimentet

Jaha, då sitter sjuklingen, dvs jag, här och ska genomföra det lilla experimentet som jag har pratat lite om. Jag har ju inte ätit något godis på ett år nu, så jag kan lugnt säga att det känns väldigt konstigt att, om en stund, stoppa en i munnen. 
Jag har bestämt för att den första godisen som det kommer att smakas på är en salt lakritsfisk, eftersom det är det jag har saknat mest. Ja, då var det dags för sanningens ögonblick då.

Fortsättning följer...

Nytt år

Då är det nytt år igen då, 2010. Jag hoppar att det här året blir bättre än det förra. Inte för att 2009 var ett särskilt händelserikt år, men det är just det som är problemet. Jag hoppas att 2010 blir fyllt av roliga händelser.
Jag hoppas i alla fall att det inte blir så som det inleds för då kommer jag vara sjuk större delen av året :P Nej, jag får helt enkelt försöka göra det här året till det bästa på länge!

Jag funderade ett tag på om jag skulle lägga några nyårslöften i år, men jag tror inte riktigt på löften för då bryter man dem så lätt. Det är bättre att lova sig själv att göra sitt bästa för då är det lättare att lyckas tror jag.  Därför lovar jag här och nu att jag ska FÖRSÖKA så gott jag kan att äta mindre onyttigt; alltså chips, ostbågar, fika och dricka läsk. År 2010 ska nog allt bli ett smalare år än 2009!

Idag lär det dock bli en riktig slarvdag. Ska ju göra mitt lilla godisexperiment idag. Ska bli intressant att se hur det faktiskt är att äta godis igen efter ett helt år. Men först blir det frukost!


RSS 2.0