Inredning

Vad kanske inte så många av mina läsare vet om mig är att jag älskar inredning. Så mycket att jag faktiskt skulle vilja jobba med det, om det nu inte vore för den lilla detaljen att jag inte kan se framför mig hur det faktiskt kommer att se ut. En del av det har nog att göra med att jag har så dåligt ögonmått, eller ja avsaknaden av ett faktiskt. Visst kan se om tavlor hänger snett och så, men att avgöra om det t.ex. får plats en eller två hyllor på väggen har jag jättesvårt för. Måste alltid mäta. Men nu var det ju inte min avsaknad av ögonmått osv som jag skulle berätta om :P
Tittar en hel del på inredningsprogram på TV för att få lite idéer och inspiration till saker som man kan hitta på hemma, men oftast blir det då en egen variant. Det är ju roligare att hitta på något eget än att kopiera andra.
Ett program eller det är egentligen flera, som jag aldrig missar och det är de med Simon och Tomas. Älskar deras inredningsstil. De hittar alltid på sådant som man själv inte ens skulle komma på tanken att göra, men sjukt snyggt blir det alltid! Det är väl i princip bara deras program jag tittar på egentligen :P Det händer att jag även tittar på Roomservice, men nu tänkte jag faktiskt följa nya säsongen lite bättre.

Jag har i en tidigare inläggs-serie visat runt er i min lägenhet (de finns att hämta här:  Del 1, Del 2, Del 3, Del 4, Del 5) och nu tänkte jag visa lite av vad som kommer att inhandlas framöver och vad jag hoppas på att jag kommer att kunna handla.

 
En sådan här byrå, fast i vitt, som jag ska ha inne i min garderob står först på tur. Börjar bli lite trött på att ha nästan allting på galgar :P Okey, jag vet att vitt är lite tråkigt, men tror ändå att det blir bäst. Ska nämligen ha en till i vardagsrummet och där passar tyvätt bara en vit (har aldrig gillat svart och brunt ihop) och jag försöker tänka lite långsiktigt samtidigt. Tanken är ju att man någon gång kommer att ha ett riktigt sovrum och då skulle det se konstigt ut om man hade byråar i olika färger, så därför får det bli en vit i garderoben även fast svart skulle ha blivit sjukt snyggt!


Den här mattan hoppas jag att jag någon gång kommer att ha råd att köpa! När det kommer till inredningsfärger, så är lila min absoluta favorit och den här mattan skulle bli sjukt snygg under mitt soffbord. Me want!


En sådan här dvd-pelare, fast vit, är jag i stort behov av just nu. Har nämligen blivit fullt i de två jag har nu, så fått ställa filmer i bokhyllan (där jag inte vill ha dem!). Blir kanske att jag köper en sådan samtidigt som ena byrån.


Ja, jag vet, lila igen :P Men jag kan inte hjälpa det! De här gardinerna hade jag nog tänkt som draperi i första hand tror jag. Vet inte riktigt hur färgen ser ut i verkligheten, men de ser riktigt fina ut :)


Vet inte om jag vill ha just de här lamporna men något liknande i alla fall. Ska ha de i köksfönstret och det är inte så djupt så jag kan inte ha alltför stora lampor där. Men man skulle ju kunna hänga ett par-tre stycken i olika höjder istället så att det fyller ut lite eftersom det är ett ganska stort fönster.

Jag brukar alltid försöka att ha en tanke bakom innan jag köper grejer: Vad ska jag ha den till, var ska den vara, passar den verkligen in hemma?
Hur gör ni när ni inreder? Går ni efter vissa färger eller köper ni grejer utan att ha en tanke bakom det?

Kommentarer
Postat av: Bim HD

Hm, har tre stycken sådana vita i sovrummet - perfekta!!! Än har de INTE trillat isär heller, det är ju ett stort plus!!! :P

Hm, har en vit CDpelare i sovrummet... behöver nog två till - dock får de nog flytta in i tvrummet du, saknar plats här inne. MEN, det får nog bli EN vit till och en annan där emellan - vit med svarta blommor? Eller vad? För frågan ÄR, nuvarande har varit här ett tag - hur bli två nya vita vid den... färgskillnad? OM då den andra är mönstrad - kanske fungerar bättre??? Ja, för den är ändå lite vit? :P En ny större tv-bänk i tv-rummet står också på önskelistan, med rätt mycket förvaring... drömmer om en soffa också - kanske vänta lite med det tills Millas Mirakel växt till sig? Idag har hon gått bärsärk i soffan nämligen, ehhhh...

Må så grankott...

Simon o Tomas, Roomservice (när jag kommer ihåg det), Äntligen hemma, Bygglov... Ernst när det går... hm, finns det fler? :P Ungefär det jag mest kollar på - inredning... :D

2010-01-08 @ 17:06:07
URL: http://sjoebacka.se/wordpress/
Postat av: Katie

Inredning är sjukt roligt, men jag är totalt värdelös. Brukar köpa stora grejer, typ möbler av olika slag, i mörka färger och sedan köper jag allt piff, kuddar, lampor, mattor o.s.v. i den färgen som jag är mest sugen på för stunden. Då får man snygga accentfärger!



Ja, den var grym i 3D, men den lär ju vara minst lika bra vanligt också!

Annars är allt bra. Har stängt in mig i rummet och vägrar att sätta foten utanför ytterdörren. Det är alldeles för kallt ute. Hur är det själv?

2010-01-08 @ 17:22:16
URL: http://katie.blogg.se/
Postat av: Mikaela

jo, de är nog snyggare på, mycket i dagens läge så är det så:P ju fulare de ser ut utan på n själv desto snyggar på:P förstår du`va jag menar?

2010-01-08 @ 17:30:56
URL: http://mikaelaelisacharlotte.blogg.se/
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

det är riktigt mysigt att pyssla med inredning =)

2010-01-08 @ 17:59:16
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Maria - livet i Milano ☆

jo bara bra, med dig? =)

2010-01-08 @ 19:20:40
URL: http://fashionstars.blogg.se/
Postat av: Emmelist

ja jag bara måste ha skorna :D älskar dom!!!



vad blire för dig ikväll då?

2010-01-08 @ 19:44:35
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Katie

Jo, precis! Men ofta köper jag flera uppsättningar av accentfärgerna så att man kan byta ut efter humör. Ibland är det rosa, ibland blått o.s.v. Inte en massa färger på samma gång.



Du är duktig du som varit ute! Jag har världens chocolatecravings men är alldeles för feg för att gå utanför dörren de femhundra meterna till ICA...

2010-01-08 @ 20:37:49
URL: http://katie.blogg.se/
Postat av: Katie

Jaa, det är klart. Har man prov kanske man inte kan stanna hemma från skolan fastän man skulle vilja

2010-01-08 @ 21:12:51
URL: http://katie.blogg.se/
Postat av: Emmelist

okej :) vad händer denna lördag för dig då?

2010-01-09 @ 12:21:13
URL: http://emmelist.blogg.se/
Postat av: Smsa Låna

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din blogg, men jag är glad att jag gjorde det :). Prenumererar nu på din blogg på BlogLovin'!

2012-01-12 @ 23:53:14
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

* Jag följer gärna din blogg på Bloglovin', men bara om jag själv vill, så fråga inte är du snäll.

* Be mig inte gå in och titta i din blogg för det gör jag ändå, bara du lämnar en kommentar.

* Vet jag inte vem du är, så kommer jag inte rösta på dig i veckans blogg om du ber om det och det är den enda kommentar du lämnar.

* Jag kommer inte gå in och fråga något i din frågestund om du ber mig om det och jag inte vet vem du är.




Ditt namn:
Stammis?

E-postadress: (ser bara jag)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0