Recept

Fick önskemålet om recept till den kalla såsen jag hade till laxen idag. Självklart så lägger jag ut den :)

1 dl majonäs
1 dl creme fraiche
1 finhackad saltgurka
Några finhackade små kapris
2 msk finhackad dill
2 msk hackad gräslök

Tror att det här är en sås som också hade varit jättegod i sommar till grillat kött.


So far so good

Nu har snart den här dagen gått och allt har gått jättebra! Jag har ju börjat med ny kost idag och det har gått förvånandsvärt lätt faktiskt. Visst det tog typ en timme för mig att laga mat idag, men gott blev det :) Tror att det kommer ta ett tag innan man kommer in i det, så de kommer nog inte ta lika lång tid med maten sedan.

Mätte och vägde mig i morse också, var ingen höjdare. Men förhoppningsvis kommer siffrorna bli lägre och lägre.

Vad tycker ni, ska jag lägga ut vad måtten och vikten ligger på nu och sedan uppdatera?

Så här såg dagens meny ut:

Frukost: Milko's fil med blåbär, hackade hasselnötter, psylliumfrön och två ostskivor (skulle egentligen vara sesamfrön istället för osten, men hade glömt köpa det, så fick bli ost för att få i mig fettet)

Mellanmål: Två stycken Babybel

Lunch: Laxfilé med kall sås. (Såsen var verkligen jättegod och det säger en hel del eftersom jag inte är så jätteförtjust i sås)

Middag: Tacopaj med Guacamole


Mums! Sååå gott!

Vill ni har recept, så säg bara till så lägger jag ut det :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Dagens outfit

Idag blev det här från garderoben. Inte mitt första val, men vi skulle ut på naturkunskapen, så kunde inte ha vad som helst på mig :P




Jeans - Bik Bok
Linne - Ullared
Skärp (nytt) - Gina Tricot

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Ny kost imorgon :)

Imorgon smäller det. Då är det dags för den nya kosten, som jag tror kommer att passa mig väldigt bra eftersom jag egentligen inte är så mycket för potatis, ris och pasta. Ska nu testa LCHF-kosten. Dvs äta mycket fett (rätt fett) och lite kolhydrater. Nu i början så kommer det bli extremt lite kolhydrater, så blir lite av en detox kan man säga.
Har sparat lite recept, så ska bara bestämma vad som ska ätas i veckan. Har varit och handlat en hel del, så jag har lite att välja mellan. Morgondagen har jag i alla fall någorlunda under kontroll. Eller ja, frukost och lunch, middagen har jag inte riktigt bestämt än, men tror det blir något med fisk.

Imorgon blir det mätning och vägning för att dokumentera mina framsteg och bakslag också för den delen. Kommer nog att bli en hel del här på bloggen om hur det går.

Skulle recept vara intressant? Lägger i så fall ut det också :)


Shit, vilken natt!

Den natten som jag hade i natt vill jag inte vara med om igen. Hade så ont i magen pga magkatarr, så kunde i sova. Efter att ha tagit två tabletter, så lyckades jag somna efter 4 någon gång. Fick dessuom för mig att det säkert är blindtarmsinflammation och sen kunde inte jag få det ur huvudet förrens smärtan lättade. Då visste jag att det ju inte kunde vara det.
I alla fall, så är jag sjukt seg idag. Men trots det så har jag nästa gjort klart ena engelskauppgiften. Den inför provet. Ska göra en av inlämningsuppgifterna också, men det blir senare i nästa vecka. Ska försöka få lite gjort med matten också, så att jag kan lämna in den där uppgiften snart och sen göra provet.
Dessutom så har jag prov i utvecklingsstörnings-kursen nästa vecka, så tänkte börja kolla lite på det. Om jag hinner vill säga.

Måste kolla efter recept idag också, så att jag kan handla till nya kosten. Hade ju tänkt börja med den imorgon, så det vore ju bra om jag i alla fall hade mat till morgondagen och eventuellt även tisdagen. Måste också göra en matschema för nästa vecka och lägga upp lite vilka tider jag ska äta på. Inte det lättaste att pussla ihop när ingen dag är den andra lik. Jag tänker då främst på lektionerna.

If I could turn back time

Ibland önskar man verkligen att man kunde vrida tillbaka klockan och göra vissa saker på ett annat sätt eller kanske inte alls. Det är så jag känner det för mitt ätande. Det gick så bra att hålla mig borta från onyttigt, men sedan så började jag tillåta mig själv mer och mer och nu har jag tappat kontrollen. Godiset håller jag mig fortfarande borta ifrån, men allt annat slarvas det med. Det blir chips, kakor, dricka osv.
Det måste bli ändring nu! Men jag ska vara ärlig, en del av mig vill bara ge upp och låta mig stoppa i mig hur mycket jag vill, medan en annan del av mig får panik och ångest. Och vad händer då? Jo, jag stoppar i mig ännu mer. Jag måste helt enkelt vara stark och sätta stopp nu!

Ska börja med ny kost på måndag är tanken, så då får det bli nya tag. Jag hoppas i alla fall att jag kan börja på måndag. Måste leta recept och handla i så fall, men jag har även skolgrejer att ta itu med. Jag får helt enkelt se hur det ser ut imorgon. I vilket fall så kan jag ju helt klart sluta med allt annat på måndag. Då är jag i alla fall ett steg i rätt riktning.

bild


Needful Things

Har suttit och funderat på vilka produkter jag inte klarar mig utan. Jag har satt ihop en liten lista och har ni något annat tips så säg gärna till :)

1. Försvarets Hudsalva

Fullkommligt älskar den! Läpparna blir så lena och mjuka. Är lätt att bli beroende av just olika cerat, men den här använder jag bara två gånger om dagen, bland annat är det det sista jag gör innan jag lägger mig kvällen.

2. Got 2 Be


En stor anledning till att jag älskar den här hårsprayen är att den, till skillnad från andra hårsprayer, faktiskt luktar gott!

3. Cano Derm


Love, love, love! För mig som har problem med torr hud, så är den här salvan helt underbar. Dessutom så svider det inte om jag smörjer precis efter att jag har rakat benen. Jag hade problem med förhårdnader under fötterna i många år, men när jag började använda den här så försvann de. Helt otroligt!

4. Garnier Pure A


Helt klart den bästa dagkrämen jag testat. Jag känner att den verkligen går in i huden och den blir inte alls fet som många andra krämer.

Hungrig!

Gud, vad jag är hungrig nu! Magen kommer att börja kurra när som helst. Idag blir det tacos, mums!



Allt är hackat och i skålar. Det enda jag väntar på är att köttfärsen ska bli klar. Blir inte skal idag utan istället är det chipsen som gäller. Inte så förtjust i skalen just, tycker dom kan vara lite jobbiga att äta. Blir oftast chipsen eller tubs istället.

Men nu är det klart, mmm...!




signatur


Ny design!

Som ni kanske ser så har jag ändrat designen här på bloggen. Är riktigt nöjd :) Tycker att den blev snyggare än den förra, mer stilren. Kommer bli lite mer små ändringar allt eftersom, som t.ex. att jag ska försöka få till en signatur under varje inlägg. Tror jag ska ändra teckensnittet i inläggen också.

Tyck gärna till och säg om ni tycker att något kan förbättras :)

My baby

Tänkte visa er mina nytagna bilder av min lilla bebis. Den här första är bara så kul, skrattade rakt ut när jag såg den här bilden.


Hahaha!! Han gäspar precis när jag tar kort :P


Naaaw, vad söööt!




Haha, vilken stil!


Sleeping...



OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Invigning av Bik Bok! (shopping-resultat i bilder)

Äntligen har butiken Bik Bok kommit till Skövde. Har aldrig varit inne någon av butikerna, men man har ju sett kläder i tidningar. Jag var självklart på plats när det öppnade. Hade lektion på morgonen, så jag jag var först på plats :P Måste verkligen berömma, speciellt en tjej som jobbar där. Hon var verkligen serviceinriktad, hjälpsam och trevlig. Jag behövde inte ens be om hjälp utan hon kom fram till mig när jag rotade i jeanshögen. Jag fick till och med hjälp när jag provade! Hon frågade flera gånger hur det gick och var och hämtade kläder i större storlek och tipsade om andra byxor när de jag provade inte passade. Det är verkligen inte varje dag man får sådan service. Oftast får man leta rätt på någon om man behöver hjälp. Så tusen tack till dig som gav mig sådan service!

Det här blev dagens skörd:


En jeansklänning och ett par svarta lack-leggings. Har provat massa olika sådana leggings och äntligen ett par som sitter bra! Detsamma säger jag om jeansklänningen. Är jättesvårt att hitta en som sitter bra när man är lite större upptill, men den här satt perfekt :)


Vet inte riktigt vad som hände med bilden här. Klänningen är så klart inte fläckig utan helt svart. Superfin är den i alla fall och passar bra med leggingsen jag köpte :)


Blir snyggt om man matchar ihop det med det här snygga nitskärpet som jag köpte på Gina Tricot i veckan.


Blev ett par jeans också; ett par ljusa för en gångs skull :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Sista ämnet

Imorgon startar det sista ämnet jag har nu under hösten. Det är då dags för Naturkunskap A. Känner lite smått ångest inför morgondagen eftersom lektionen inte är på den vanliga skolan utan på Västerhöjdgymnasiet som ligger bredvid. Det är på grund av att det inte finns några labbsalar på skolan, så då får man låna det på gymnasiet. Jag gick inte på den skolan under gymnasietiden, så jag hittar verkligen inte alls där. Har inte ens varit utanför. Det är därför jag känner lite ångest inför det. Men jag antar att det kunde vara värre. Det kunde faktiskt ha varit in högstadieskola jag skulle till. Finns det någon värre skola?! Kanske beror på hur min skoltid var då, alla dåliga minnen.
Det kommer säkert att gå bra, bara man inte går vilse :P Den risken finns faktiskt, med tanke på mitt dåliga lokalsinne. Okey, riktigt så illa är det kanske inte, men nästan :P

Nu blir det sängen, så man orkar upp imorgon. Sov gott kära läsare!

Dagens som gått

Har ingen direkt ork alls just nu, inte ens blogga. Med det är väl som allt annat, det går upp och ner.

Ringde till frissan idag, så nästa vecka ska jag äntligen klippa mig. Har lite smått ångest inför det eftersom jag misstänker att det behöver klippas en hel del. Jag vill ha långt hår nu, så det vore inte alls kul, men samtidigt är det som det är. Det är ju faktiskt bättre att få bort det slitna, det måste ju ändå bort för eller senare.

Var runt på stan och letade BH efter skolan. Är ju totalt hopplöst att hitta någon som sitter bra i min storlek. Man kanske borde starta upp en butik med BH-ar i större storlekar :P Det är grymt irriterande att hitta! Jag fattar inte de som vill ha stora bröst och frivilligt opererar dem stora. Jag tycker de bara är till besvär ibland, plus att man får ryggproblem. Nåja, det är ju deras val.

Nu ska jag hoppa in duschen. Äntligen! Ska bli så skönt. Senare blir det film i form av Män som hatar kvinnor.



Bild på nya jackan!

Då var man äntligen hemma igen. Känns som att jag inte varit hemma något idag och det har jag knappt. Ikväll gick tiden faktiskt väldigt snabbt på jobbet och det var skönt det. Annars skulle man tro att man skulle få lite hemlängtan efter att bara ha ränt runt idag.

Och så kommer bilden på nya jackan jag köpte idag. Bilden blev sådär, tycker att den är mycket snyggare i verkligheten. Det är visserligen de flesta kläder, men i alla fall :P



OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Fick tillbaka första uppgiften

Idag har jag varit i skolan i några timmar och nu är syrran, brorsan och mamma här. Vi har fikat lite och snart ska vi iväg till maxi och handla. Sedan ska jag hem och äta och sedan iväg till jobbet. En väldigt upptagen dag med andra ord!

Jag fick tillbaka den första inlämningsuppgiften i kursen Utvecklingsstörning/funktionshinder idag. Var helt säker på att jag bara skulle få ett G eftersom jag haft lite ångest för om jag hade gjort rätt eller inte. Så kan säga att jag blev glatt överraskad när jag såg att jag fått ett VG+! Fick en rejäl självförtroende-boost då.

Var och handlade den där jackan också innan jag åkte hem efter skolan, men bild på den kommer troligen ikväll.

Shopping-bilder!!

Så har man shoppat lite igen då :P Känns jävligt konstigt att för en gångs skull ha råd att handla lite nytt. Det har inte jag kunnat på väldigt, väldigt länge. Här kommer dagens skörd :P


Den här fina toppen hittade jag för ett tag sedan, men då var jag ute efter annat. Men nu blev det alltså den. Gillar den skarpt :)


Ett enkelt, blått linne. Det enda blåa plagg jag äger, för övrigt. Har fått för mig att jag inte passar i blått, men det gör jag ju visst.


Ett enkelt linne till. Den här gången lila.

Har lagt undan en jacka på H&M också, som jag ska köpa imorgon. Är ju clubdag där imorgon, så man får vara lite smart :P Lägger så klar bilder på den imorgon :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Besök idag

I eftermiddag kommer syrran och hälsar på. Hon ska även sova kvar. Ska bli kul att hitta på något, det var ett tag sedan nu. Vi ska ut och äta lite direkt när hon kommer, men vi vet fortfarande inte var. Så typsikt oss att inte kunna bestämma oss :P
Först ska jag i alla fall till skolan. Ska träffa handledaren i engelskan för att redovisa en muntlig uppgift. Skitnervös faktiskt. Det blir inte att man pratar engelska direkt ofta. Är mest orolig för att det ska låsa sig totalt, vilket jag vet att det finns en risk för. Men jag får inte tänka så. Det går säkert bra.

Nu är svininfluensan här!

Hörde igår att svininfluensan nu finns här i Skövde. Panik var min första tanke. Men egentligen så har media förstorat upp det här till jätteproportioner. Jag läste att det oftast inte är värre än en vanlig influensa. Klart att det finns undantag, men det finns ju människor som dör av en vanlig influensa också. Det man ska tänka är att vara noga med handhygienen, dvs tvätta händerna ofta och också gärna använda handsprit. Man ska nysa i armvecken för att förminska smittorisken, inte peta i ögonen eller stoppa fingrarna i munnen och så ska man så klart hålla sig hemma om man blir sjuk. Det vet de flesta redan, men det som är nytt är att man ska se till att få i sig tillräckligt med D-vitamin (betydligt mer än det som finns i tabletter med flera vitaminer i) och Omega 3.
Så nu har jag köpt hem omega 3-tabletter, plus att jag så klart fortsätter att äta fisk. Nu gäller bara att hitta tabletter med bara D-vitamin. Någon som vet vart det kan finnas?

Snart så släpps vaccinet, men vet inte om jag vågar ta det eller inte. De har inte hunnit testa det ordentligt, så de vet inte vad det finns för biverkningar. En del kan tydligen bli mer sjuka av vaccinet än av själva influensan. Så fråga är vilket man ska göra?! De som får influensan förstår jag att de borde ta vaccinet och de som är gamla och sjuka redan innan. Men är man frisk, så är frågan om vilket som egentligen är bäst.
Hur ska ni göra? Ska ni ta den eller inte?

Personlighetstest

HIttade en länk till ett personlighetstest när jag kollade runt på olika bloggar. Tänkte mest göra det för skojs skull, men blev förvånad över att det stämmer så bra! Det finns HÄR om ni vill testa.

Så här blev mitt resultat:

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

Introversion: Uppmärksamhet främst riktat mot den inre världeens ideer och intryck.

Hamnade nästan mitt emellan sinnesförnimmelse och intuition:
Sinnesförnimmelse: Tar in information via de fem sinnena och ser det befintliga.
Intuition: Tar information via det "sjätte sinnet" och ser det möjliga.

Även vid tanke och känsla hamnade jag nästan mitt emellan:
Tanke: Fattar beslut grundade på logik och objektivitet.
Känsla: Fattar beslut på personlig värdeskala.

Bedömning: Föredrar att leva på ett planerat och organiserat sätt.


Fick TVÅ roliga paket på posten idag :)

Idag fick jag äntligen mina kläder som jag beställt. Både paket kom på samma dag! Hur nice är inte det :P Först fick jag ett sms om att halens paket kommit och när jag kom hem så låg den en lapp att H&M kommit också. Konstigt att jag fick en lapp hem förresten för jag hade tryckt i att jag ville få ett sms, lite irriterande.

Det här blev det från Halens:


En vanlig, svart kofta.


Och så här ser den ut knäppt (eller ja, en knapp i alla fall :P)

Och det här fick jag från H&M:


En lång, svart top och gråa, stickade strumpbyxor (köpte ett par svarta också).


En lång, stickad väst. Den är svart med lite silver i.

Visst blev det fint ;)

Kommer två plagg till lite senare, så dem får ni se då :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Köpt mig en klocka

Äntligen har man klocka igen. Har nog inte använt det på säkert minst ett år nu. Visst klarar man sig med mobilen, men det är inte alltid jag har med mig den, så då är det bra att ha en klocka. Hittade den dessutom för bara 198 kr. Ett rent fynd!

Vad tycks?




OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Det här blev det på IKEA :)

Var, som jag skrivit tidigare, på IKEA i lördags. Blev nya madrasser och en ny sängstomme. Äntligen! Innan jag visar bilder på det nya, ska ni få se hur den gamla sängstommen såg ut.


Visst är inget större fel på den, föruom att jag tröttnat på den. Så nu tänkte jag lägga ut den på blocket och se om jag kan få den såld.

Nu kommer då bilderna på den nya :)



Visst blev det fint! Två av kuddarna är nya, liksom lakan och påslakanet (och örngotten så klart) Passade på att köpa mig ett bredare täcken, så det är också nytt :)



Taget från en annan vinkel. Tyvärr så syns inte sängstommen så bra, men det är den HÄR


Den här lampan köpte jag för att jag skulle kunna använda den både i vardagsrummet och sovrummet, men nu visade det sig att kontaktuttaget satt så dumt till att jag var tvungen att ha sängen åt andra hållet. TYpiskt! Men det är i alla fall en lampa som kommer användas så är inget onödigt köp i alla fall. Det är bara mina planer som gick i stöpet lite.


Blev lite annat smått och gott också; böjbara skärbrädor, batterier, galgar, blockljus, tofflor och "badpuffar".

Blev en riktigt lyckad dag:)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Snart bär det iväg

Om en stund åker jag äntligen till IKEA för att köpa mig en ny säng. Yey! Ska bli så skönt att äntligen få sova i en riktig säng igen. Inte så kul att sova på en obekväm madrass på golvet. Skriver mer när senare. Ha det fin!

Bra låt :)


Tvätt mm

Trots att jag inte har någon tid i skolan att passa så är jag uppe tidigt. Har nämligen tvättid från klockan 7. Ska till Mölltorp idag eftersom vi ska åka till IKEA imorgon. Äntligen! Nu blir det inget mer sovande på en madrass på golvet. Om två nätter sover jag i en alldeles ny säng. Mmmm... heaven!
Ska snart ner till tvätten för att slänga in nästa omgång, men tänkte hinna med lite packande innan. Blir inte så jättemycket eftersom de flesta kläderna är tvätten, men en del kan jag allt packa ner redan nu. Just det, måste få med mig IKEA-lappen. Det hade jag totalt glömt!
Nä, det är väl bäst jag sätter igång så det händer något.

The Librarian

Det blev filmen The Librarian som sågs ikväll, efter en del vånda kan jag säga. Det är inte alltid lätt att välja :P



Ni känner säkert igen Noah Wyle, som spelar huvudrollen i filmen. Ja, just det, han spelade doktor John Carter i Cityakuten.



Flinn är inte vilken bibliotikarie som helst. Han jobbar i ett hemligt rum under biblioteket och hans jobb är att skydda föremål som t.ex. Pandoras Ask och The Sword of Destiny. När det senare blir stulet andra dagen på jobbet, så är det Flinn som ska se till att det kommer till rätta...



Tyvärr hittade jag ingen trailer, så här kommer ett liten snutt från filmen istället, där Flinn söker jobbet som The Librarian:




Kvällen

Nu känns det bättre. Brukar alltid hjälpa att skriva av sig lite, även om det inte hjälper helt så klart, men en hel del. Det är bara det att man ibland är så trött på att kämpa. Att det aldrig blir en paus, ingen lång i alla fall, tills nästa grej kommer. Ibland är jag riktigt rädd för att bli lycklig för då händer det garanterat något. Man kan ju inte gå omkring och tänka så, men visst är det svårt ibland. Samma sak när det gäller kärlek. Jag är rädd för att bli sårad därför avskärmar jag mig på ett sätt och låtsas inte om att en kille kanske tittar åt mitt håll. Eller om jag ser någon som verkar intressant, så tänker jag genast "att det är ingen idé, jag är inget att ha" eller "han har säkert flickvän" eller "jag vill inte bli sårad igen". Varför gör jag så? Jag vill egentligen inte göra så, men ändå gör jag det. Jag låter rädslan vinna varje gång.

Var egentligen inte alls det här jag skulle skriva om. Jag kom visst in på något sidospår, men det är sådant som händer.

Det jag skulle skriva om var att jag känner mig bättre och att jag faktiskt sitter här vid datorn och sjunger, samtidigt som jag dansar sittande :) Om man nu kan dansa sittande :P

Ikväll vet jag inte riktigt vad det blir. Är inte något kul alls på tv, så blir nog en film skulle jag tro. Problemet är bara att välja film. Vet inte alls vad jag känner för :S

Det här är några jag funderar på:

          

Tre helt olika filmer alltså. Vilken hade ni valt?

Jag orkar inte mer!

Just nu känner jag bara för att krypa upp i soffan och gråta. Ni som följt min förra blogg kanske vet att jag haft problem med en återkommande infektion. Är helt säker på att den är tillbaka igen, känner så väl igen symptomen. Jag bara känner det att jag inte orkar med det här längre. Jag vill, för en gångs skull, bara vara frisk och slippa oroa mig för sådant här. Det känns så förbannat hopplöst! Verkar som att jag aldrig kommer att få känna mig helt frisk. Jag vet att jag aldrig kommer det eftersom jag har min bestående sjukdom, men så frisk jag kan vara trots den.
Jag vill inte hamna i ett stort svart hål igen, som jag gjort tidigare i mitt liv. Jag vet ju att det hör till infektionen att humöret är upp och ner och att man känner sig nedstämd tidvis. Hjärnan vet det, men inte själen. Ja, eller vad man nu ska kalla det. Tror ni förstår vad jag menar.
Finns en annan följdsak på infektionen, nämligen den att när jag mår dåligt då stoppar jag i mig en massa onyttigt. Fast jag egentligen inte vill, så kan jag inte låta bli.
Ska nog ta och sätta på en riktigt sorglig film, så man får gråta lite...

Oh, my God!

Har just suttit och gjort en lista över vad som behöver köpas på IKEA på lördag. Herregud, säger jag bara! Det blev ingen billig lista kan jag säga... Men å andra sidan så får jag mycket för pengarna. Skulle jag göra en likadan lista från någon annan affär, så skulle det nog gå på det dubbla. Minst!
Jag hoppas bara att allt finns och att det blir som jag har tänkt. Huvudsaken är att sängarna finns (ska köpa två 80-madrasser). Får hålla tummarna!

Så om att går som det ska så får ni, förhoppningsvis, se resultatet av shopping på söndag.

IKEA - katalogen!

Igår fick jag nya IKEA-katalogen, jippi!! Ser alltid fram emot när den kommer. Då brukar jag sätta mig i lugn och ro och kolla sida efter sida. Oftast kollar jag igenom flera gånger. Den här gången är inget undantag, har redan bläddrar igenom den ett par gånger och ska göra det senare igen :P

Har inte hänt så mycket annat idag än att jag har varit i skolan och så pluggade jag när jag kom hem. Så nu är jag klar med inämningsuppgiften och den är ivägskickad också :)

Har börjat kolla lite på engelskan också. Egentligen har jag redan ett VG, men var tvungen att få ihop poängen så valde det. Kanske att man kan försöka sig på ett MVG :P

Nu blir det mat, är jättehungrig.



Min tillfälliga sovplats

Eftersom jag inte klarar av att sova i min säng längre, så får man göra det bästa av situationen. Så här sover jag nu, tills på lördag då jag ska till IKEA och köpa mig en ny säng, tjohoooo!!!:


Japp, så här ser det då ut. Inte särskilt inbjudande. Eller vad säger ni? Men det är det eller sängen, så får nog bli madrassen på golvet. Jag ska i alla fall ge det en chans till. Sov första gången där i natt och jag sov väl inte särskilt bra. Vaknade flera gången under natten. Dock så hade jag inte lika ont när jag vaknade och det är ju alltid ett plus.


Akilles undrade först vad matte höll på med, men ganska så snart så blev det hans nya favortiplats. Synd bara att den försvinner snart. Ja, för honom alltså. Ända nackdelen för honom nu är att han inte riktigt får plats att sova bredvid mig just nu. Men snart får han ju en mycket större säng att ligga i. Tänkte passa på att köpa mig en större när jag ändå köper en. Blir 160 i bredd och nu har jag 120, så lite skillnad blir det allt. 40 cm gör rätt stor skillnad. Enda nackdelen är att jag då inte får plats med något sängbord i sovalkoven, men det får väl stå lite utanför så länge. Har ju inte tänkt på kvar i en etta hela livet. Blir lite annat shoppat när jag ändå ska till IKEA, men jag säger inte vad;) Det får ni se här på bloggen!

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Dagen så här långt

Jag tänkte få in ett litet inlägg innan jag måste iväg igen. Har varit i skolan för en introduktion för en lektion och ska iväg på en till om någon timme.
Just nu sitter jag och håller på med inlämningsuppgiften för ena kursen. Den ska vara klar och inlämnad på torsdag, så vill helst ha den klar idag, så att jag kan börja med matten så snart som möjligt. Ska sätta mig och försöka lägga upp en planering så snart som möjligt, så jag har koll på läget; när varje uppgift ska lämnas in och varje prov ska göras.
Men nu måste jag fortsätta med pluggandet, så att jag får lite mer gjort innan jag ska tillbaka till skolan.

Snart är den här dagen slut

Den här, liksom de flesta andra dagar har gått ganska så fort. Jag var nere på skolan idag för introduktionen för de resterande kurserna. Eller ja, det var en allmän information kan man säga om skolan, programmet fronter som man använder sig av och hur det är att läsa på närdistans mm. Imorgon ska jag på introduktion för två av närdistanskurserna. Vet inte alls vad man ska förvänta sig egentligen, men man borde väl få boka in tid med handledaren man ska ha under terminen, så att man kan lägga upp en planering. Men det är imorgon det.

Jag är äntligen klar med första av tre uppgifter som ska vara inlämnade på torsdag. Kämpade lite med det faktiskt. Känns som att hjärnan inte vill riktigt, men jag antar att det tar ett tag innan jag kommer in i studerande-läget, eller vad man ska kalla det.

Fick matteboken jag vann på Tradera idag på posten, så var på maxi och hämtade ut det. Blädrade lite i den och det känns lite överväldigande faktiskt. Min första tanke var att jag aldrig kommer att klara det här på egen hand, men efter en närmare titt, så tror jag att jag nog faktiskt grejar det. Jag är rätt bra på att klura ut saker och ting, så det ska nog gå.

Har släpat upp extra-madrassen nu och har bäddat, så nu blir det att jag sover där resten av veckan tills jag har köpt sängen. Tror jag i alla fall. Ska testa nu i natt och se om det funkar bättre och gör det inte det så blir det soffan nästa natt. Fast jag tror faktiskt att det kommer att funka med madrassen.

Mini-film-maraton

Igår hade jag ett litet film-maraton. Eller ja, först filmen såg jag egentligen tidigare om man ska vara petig. Fast såg alla tre filmerna nästan efter varandra i alla fall. Gör det ibland att jag har ett litet maraton eller vad man ska kalla det. Det kan vara Wallander-filmern, Tillbaka till Framtiden 1-3, Halloween-filmerna osv.
Filmerna det blev den här gången är lite av klassiker, i alla fall den första. Jag kommer ihåg när första filmen kom och jag hade inte sett något liknande tidigare. Den första ger lite av en nostalgi-känsla hos mig, även om jag gillar de två andra också. Nu när jag kollade runt efter bilder, så såg jag att det ska att komma en fjärde film. Den beräknas bli klar nu i år. Ska bli spännande att se hur den blir.

Filmerna jag pratar om är de här:

Jurassic Park













Jurassic Park 2 - The Lost World











Jurassic Park III









 

Undrar jag vad det blir för maraton här näst. Några förslag?

Torrt och slitet :(

Mitt hår är verkligen i behov av en klippning nu. Otroligt hur mycket det sliter på håret när frisörerna skär istället för att klippa. Jag får nog allt säga till nästa gång att de får ta saxen istället eller så får jag gå till en annan frisörsalong istället. Gjorde en inpackning igår, men det hjälpte inte så jättemycket :( Har två andra inpackningar, så kanske få testa nästa och se om det blir bättre. Det är inte bara att de skar sist jag var hos frissan utan jag tror att mitt hår inte riktigt har återhämtat sig sedan blekningen för något år sedan. Så det har nog två orsaker tror jag. Fast jag märker klar skillnad mellan då de skär och klipper.

Hur är det med er, märker ni någon skillnad mellan att skära håret och klippa det?

Beställt mer kläder :)

Blev en beställning till. Den här gången från Halens. Vad ovant det känns att köpa så mycket kläder på en och samma gång! Gör jag aldrig annars, men nu när jag både har råd och är i ett stort behov av nytt, så känns det rätt bra :) Det här blev det:

            
Den här lila klänningen blev det .                              Blev en svart, lång kofta också. Passa till det mesta :)

Få mer besökare till bloggen!

Bildadress : (S)http://www.bannerutbyte.se/images/bannerutbyte_120x240.png
Länk : (S) http://www.bannerutbyte.se?r=58384
Kod : (S) <!-- Början av Bannerutbyte.se kod --><a target="_blank" href="http://www.bannerutbyte.se?r=58384"><img src="http://www.bannerutbyte.se/images/bannerutbyte_120x240.png" border="0"></a><!-- Slutet av Bannerutbyte.se kod -->

Det här har jag beställt från H&M :)

Nu har jag äntligen fått iväg en beställning och 10% på hela köpet fick jag också :) Hade velat få med en jacka också, men hittade ingen jag ville ha. Eller jo en, men den hade puffärmar och det ser inte jag klok i! Så typsikt att det alltid ska vara något det är fel på. Oftast är felet att den är dubbelknäppt, vilket inte är särskilt snyggt på någon med stora bröst. VIlket är väldigt synd, för jag tycker det är snyggt.

I alla fall. Det här blev det den här gången:


Ett svart, långt linne som jag tänkte ha leggins eller stickade strumpbyxor till, med en kofta till. Om nu tröjan är så lång som den verkar på bilden i katalogen. Inte snyggt när man visar halva rumpan när man bara ha leggings till. Usch, ryser...


En lång stickad väst. Tror det blir riktigt snyggt till jeans och någon färgad topp till.


Två-pack stickade strumpbyxor; ett par svarta och ett par gråa. Mina gamla har gått sönder, så varför inte passa på att köpa två samtidigt :)


Ett par vanliga, svarta leggings. De jag hade gick sönder, så måste ha ett par nya.

Blev mökt för hela slanten den här gången, men å andra sidan så var det basplagg. Gillar mycket färg, så det blir att hotta upp det hela med färg :)

An Unfinshed Life

Igår såg jag filmen An Unfinished Life eller En Dag I Livet som den heter på svenska. Det är ett fint drama som handlar om förlåtelse och att om att kunna gå vidare. Har set den tidigare, så den är ju öppenbarligen bra :P







Och här kommer trailern:


Blir hemma

Jag tog mig i kragen i alla fall och ringde jobbet och sjukanmälde mig. Jag måste ju faktiskt tänka på mig själv i första hand. Det kan ju skada mig ännu mer framöver om jag inte tar ryggvärken på allvar. Så idag blir det bara till att ta det lugnt. Blir nog en och annan film skulle jag tro eller fler avsnitt av How I Met Your Mother.



Älskar den serien för övrigt. Följde aldrig den på TV, men laddade hem alla avsnitt en (som fanns då), så nu kollar jag igenom alla :)

Sitter här fortfarande i mina sovkläder. Kanske dags att byta om ;) Blir mjukisbyxor och linne idag när jag bara ska vara hemma :P

Har sjukt ont!

Fy faan, säger jag bara. Min rygg värker som bara den och jag vet att det kommer att gå ut i höften under dagen också. Är väl inne på tredje dagen nu, med den här värken. Jag hoppas verkligen att det bara är sängen, så att det inte är något annat också.
Just nu vet jag inte om jag ska kunna jobba ikväll eller inte. Speciellt inte med den person som jag ska jobba med. Hon jobbar egentligen på en annan avdelning i huset, men fick hoppa in när en blev sjuk. Visst hon är trevlig och så, men jag gör betydligt mer än henne. Hon frågar och så vad vi brukar göra, men sedan händer inte så mycket mer, förrens jag säger att jag ska göra si och då kan hon göra så. Nu när jag har så pass ont som jag har, så behöver jag verkligen inte en massa extra arbete. Så just nu är jag i valet och kvalet om jag ska ringa och sjukanmäla mig eller inte. Inte på grund av det, utan för att jag har så ont. Jag har väldigt svårt för att böja mig, både framåt och bakåt och sedan kommer värken med höften också, som kommer senare under dagen när jag varit på fötter ett tag. Jag vet inte om jag pallar det, inte efter gårdagen. Jag hade så ont de sista timmarna att jag knappt inte visste vart jag skulle ta vägen till slut.
Ska till skolan imoron för upprop (eller vad man ska kalla det) för närdistans-kurserna, så känner att jag måste ju orka det i första hand just nu.
Aaah, jag vet varken ut eller in! Får dåligt samvete också om jag ringer och sjukanmäler mig, även fast jag måste tänka på min hälsa i första hand.  Vad tycker ni? Behöver lite råd.

Bilder på nya skorna

Här kommer då bilderna jag lovade på skorna jag köpte mig igår:





Ursäkta de dåliga bilderna, men ni ser lite i alla fall. Jag har inte hunnit använda dem än, men det kommer jag garanterat!

Köpte en sak till sedan efter jobbet igår. Nämligen den här filmen:



Love it, love it, love it!

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Fredag

Fick min sovmorgon idag, gick upp någon gång vid halv tio. Men vaknade flera gånger innan dess på grund av sängen. Har sjukt ont i ryggen nu :( Hur det ska gå att jobba vet jag inte riktigt, men det måste gå.
Har varit med mamma och mormor och handlat idag. Jag köpte mig två par skor, som det kommer bilder på senare. Nu hinner jag inte, för ska snart till jobbet. Men det kommer, det lovar jag :)
Vi var också och fikade på ett nyöppnat ställe. Var helt okey även om jag kanske inte väljer att fika där i första hand. 
Så klart upptäckte jag att jag hade glömt handla gurkan till lunchen jag ska ha med mig till jobbet imorgon, så jag får cykla förbi maxi på vägen hem ikväll. Så typiskt att man alltid ska glömma något. Tur att det inte är längre bort än att man kan gå igen eller som i det här fallet ta det på vägen hem från jobbet. Nu måste jag dra. Ha en trevlig fredag!

Familjefoto

På brorsans student, så passade vi på att ta ett familjefoto hemma i mina föräldrars trädgård. Så här blev det:



Riktigt bra, om jag får säga det själv :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Under Toscanas Sol

Nu ska jag snart sätta mig i soffan och titta på en film, men först tänkte jag skriva några rader om hur dagen har varit.
Jag har kommit igång lite med uppgiften till skolan. Inte mycket, men lite i alla fall. Skickade över den till mamma, så hon kunde läsa det jag gjort hittills. Var osäker på om det var bra eller inte, men hon tyckte det så då litar jag på det :) Har varit nere på banken och satt in pengarna för boken jag vann på Tradera. Så jag hoppas på att den kommer snart eftersom den kursen börjar nästa vecka.
Jag hade tänkt komma igång lite med städningen idag, men fastnade framför datorn som vanligt :P Jag fick i alla fall skolgrejen gjord som jag skulle göra idag och det är huvudsaken. Även fast det behöver städas också.
Imorgon jobbar jag kväll, så har tänkt ta mig sovmorgon. Ska inte ens ställa klockan utan sova ut ordentligt. Hur nu det ska gå när man har en säng som är så dålig som min. Det ska bli så skönt att köpa en ny snart. Längtar dit! Nåja, hoppas jag sover länge i alla fall.

Nu ska jag alltså kolla på en film. Det blir filmen Under Toscanas Sol.



Det är en riktig må-bra-film och att den utspelar sig i Italien gör inte saken sämre. Älskar Italien, är en dröm att få resa dit en dag.







Och så en trailer så klart :)



Baby pictures

Har fixat med fler bilder från när jag var bebis.


Jag och mamma


Jag och pappa


Jag i min dopklänning


Gör lite armhävningar :P


En av mycket få bilder där jag har napp. Gillade inte det, så slutade med napp tidigt.





OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

En Shopoholics Bekännelser

I helgen som var såg jag för första gången filmen En Shopoholics Bekännelser.







Trots att jag sagt att jag ska läsa ut boken först :P Har även hunnit se den en gång till. Som ni kanske förstår, så tycker jag att den är bra. Jag gillar den här typen av filmer. Jag förstår verkligen att det kan vara lätt att hamna i den fällan. Jag ääälskar att handla nya kläder, men jag köper aldrig på kredit. Det värsta jag vet är skulder, är allergisk mot dem. Men nu var det inte det jag skulle prata om utan om filmen :)









Som sagt gillar verkligen den här filmen och rekommenderar den verkligen. Den har sina komiska inslag, men samtidigt allvarliga. Istället för att jag ska babbla om vad den handlar om, så lägger jag in en trailer.



Jag ber om ursäkt!

Förlåt för att jag inte skrev något igår, men var helt slut när jag kom hem. Var första lektioen igår och efter den så jobbade jag någre timmar. Gick rätt bra, men det snurrade runt i huvudet av all information. Tar nog ett tag innan hjärna fattar att man ska lära sig en massa igen. Efter jobbet gick jag till S en sväng och tog en fika med henne. Blev inte kvar där så jättelänge för jag var rätt trött, både i kroppen och i huvudet. Senare på kvällen hjälpte jag syrran at få in sin header i bloggen. Inte det lättaste att förklara över msn :P Men det gick till slut.

Idag skulle jag gått till skolan för andra lektionen, men de ringde för en stund sedan och sa att läraren är sjuk, så det blir hemmastudier idag istället. Typiskt att det var idag för jag måste ändå ner till banken och sätta in pengarna för boken jag vann på Tradera. Fördelen är jag kan lägga upp studierna lite idag. Till att börja med ska jag duscha och äta frukost. Sedan när jag gjort mig klar, så ska jag nog plugga först innan jag tar banken, så är det gjort.

Shopping-bilder!!

Har shoppat en del den senaste tiden, men totalt glömt lägga ut bilder här. Men nu kommer dem :)


Den här superfina tunikan köpte jag idag :) (Jeansen jag har på mig är också nya, som jag köpte för ett par veckor sedan på rean)


Den kortärmade koftan (eller vad man ska kalla den :S) och armbandet inhandlade jag igår...


... tillsammans med den här väskan som jag ska ha till skolan. Varför ha en "riktig" skolväska när man kan ha en vanlig? ;)


De här bikini-trosorna köpte jag sammtidigt som jeansen, även de på rea.


Den här fina klänningen köpte jag för halva rea-priset förra veckan. Ett riktigt fynd! Den ska vara mer ljusrosa än den är på bilden. (Ignorera de mörka underkläderna som syns igenom. Hade ingen lust att byta :P)

Ursäkta för de halvbra fotona, de är tagna med mobilen eftersom min vanliga är som den här. Kanske är dags att köpa sig en ny :P

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Dagens MC-låt!

Från den underskattade filmen Glitter. Älskar den här låten!



Never too far - Mariah Carey

Nu har skolan börjat

Var på upprop för ena kursen idag. Var sjukt nervös när jag gick dit. Varför vet jag inte egentligen, men så kan det vara. Gick i alla fall jättebra, så nu ska det bli rätt spännande. Tyvärr så börjar första lektionen på onsdag när jag ska jobba, så måste gå och prata med enhetssamordnaren på jobbet om det. Jag kan ju knappast dela på mig eller vara på två ställen samtidigt. Även om man vill det ibland :P
Fick veta vilken bok jag skulle ha också, så det var bara att masa sig till Akademibokhandeln och köpa en. Hade jättetur för jag köpte den sista. Ibland ska man ha flyt :) Blev lite annat shoppat också, men det blir det bilder på senare.
Sitter just nu hos S tills jag jag ska till jobbet. Vi ska snart fika :) Mums!


Idag börjar det

Nu är det dags för uppropet för den första kursen, som börjar idag. Är rätt nervös faktiskt, vilket jag inte brukar bli. Kanske beror på att det är ett tag sedan jag satt i skolbänken. Men det ska nog gå bra :) Jag hoppas det i alla fall. Känns lite tråkigt att gå miste om sin sovmorgon, men det är som det är. Ska iväg och jobba i eftermiddag också. Hade tur att jag inte behövde ta ledigt idag för att gå till skolan. Men om jag har lika mycket tur senare i veckan är en annan femma. Får schemat idag, så då vet jag om jag behöver prata med dem på jobbet om ledighet eller inte.
Tänkte se om jag hittar en väska till skolan också när jag ändå är nere i stan. Jag hinner i alla fall en stund innan jag måste hem och äta innan jag ska iväg till jobbet. Blir lite flängande idag, men det är bara att gilla läget. Jag får ju i alla fall lite gratis motion :P

Dagens MC-låt!

Glömde bort det här lite ett par dagar, men nu kommer det alltså igen. Det här är en av mina favoriter och jag har även ett speciellt minne assoccerat till den. Det var nämligen så att på roliga timmen i 6:an, så hade vi typ småstjärnorna och då mimade och uppträdde jag till den här låten och vann!




Mariah Carey - Hero

Bilder på mig när jag är liten

I helgen har jag suttit och scannat in lite gamla bilder på mig själv när jag är bebis. Det var då man var söt :P



Jag och mamma på BB.


Jag och pappa på BB.




Fyra generationer.


Jag och pappa


Jag och pappa


Jag och mamma




Jag och mamma

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Hälsa på mormor

Nu ska jag och mamma alldeles strax åka iväg till mormor en stund. Jag ska bland annat betala av det sista på skulden. Känns riktigt skönt att snart vara skuldfri :) Det är något jag verkligen är allergisk emot; skulder. Jag tar aldrig något på kredit och aldrig lån heller. Ja, nu blir det ju studielån, men det är bara för att jag är tvungen. Jag får se det som en investering eller nåt :P

Skjutit med luftgevär och luftpistol (med bilder)

Idag har jag för första gången skjutit med luftgevär och luftpistol. Trodde inte jag skulle tycka det var kul, men det var faktiskt riktigt roligt. I början träffade jag inga burkar alls, men sedan kom jag igång och träffade flera :)


Jag och brorsan i full koncentration...


Geväret var roligare att skjuta med :P


Dags att ladda om!


Mamma har siktet inställt


Jag och pappa har intagit samma pose :P

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Dagens planer

Idag har jag tänkt låna mamma och pappas multiskrivare och dator. Jag ska scanna in lite gamla bilder på mig när jag var liten. En del av dem har jag tänkt använda till bloggen, så några kommer ni få se :P
Jag ska självklart inte sitta inne hela dagen och scanna utan ska vara ute också. Man måste ju passa på att njuta av det fina vädret medans det varar.
Runt ett-tiden ska vi åka till Karlsborg och äta lunch. Jag bjuder familjen på Tai-mat. Ja, utom syrran då för hon är inte här. Henne får jag bjuda någon gång när hon är i Skövde. Då blir det nog Kina-stället för det gillar hon. Det ska i alla fall bli riktigt gott. De har så god tai-mat där. Skövde har inte alls lika god.
Nu blir det en dusch och sedan frukost.

Ha det så fint i solen!


Konstig dröm

I natt hade jag en konstig dröm. Till att börja med så drömde jag att jag drömde och det vet jag inte om jag någonsin har gjort. Det började med att det kändes som en tand i överkäken gick sönder, vilket den också gjorde. Sedan så gick ALLA tänderna i överkäken sönder och trillade ut. Även det som var kvar efter de gått sönder trillade ut! Sedan vaknade jag. I drömmen alltså.
Jag vet inte alls hur jag kan ha fått till den här drömmen för jag har inte pratat om tänder, hört någon annan prata om tänder eller sett någon film där tänderna har haft en viktig del. Jag brukar annars ha en tanke om varför jag drömt något konstigt. Jag kan pussla ihop det med något som hänt dagen innan.
Nu ska jag snart iväg och jobba. Sista dagen den här veckan, sedan är jag ledig hela helgen :) Ska bli rktigt skönt att få sovmorgon i morgon :P Efter jobbet bär det iväg till Mölltorp. Jag ska hälsa på föräldrarna över helgen. Ska passa på att bada lite nu när det är fint väder. Det skulle ju bli sämre igen nästa vecka, så det här kanske är enda chansen.

Makeover's

Vill tipsa om en rolig sida som heter Taaz. Där kan man styla sig själv i olika frisyrer och sminkningar. Man kan även ändra ögonfärg! Jättekul :) Så här blev jag:

        


I'm so blessed

Sitter just nu och lyssnar på låten So Blessed med Mariah Carey. Den titeln stämmer rätt bra in på mig själv. Har aldrig funderat så mycket över det, men jag är verkligen blessed. Jag har en familj som alltid finns där. Jag vet att oavsett vad som händer så har jag dem på min sida. Det finns stunder i mitt liv då jag inte trott att det finns någon i hela världen som älskar mig, att ingen bryr sig. Fast jag tror att även då så visste jag någonstans undermedvetet att det inte var sant.
Visst, det finns så mycket som jag inte har, men vad vore egentligen livet utan familjen? Inte mycket.

Jag känner verkligen att min familj är en gåva. Det är inte alla som har den turen att få en familj som min. Visst är det saker man stör sig på ibland och att det kan bli tjafs ibland, men det går snabbt över. Jag älskar, hoppas ni vet det.


Dagens MC-låt!

Det här är hennes nya singel. Den har gått het här hemma i Spotify. Love, love, love!



Ja, just det, den heter Obsessed :)

Två dagar kvar...

... tills helgen :) Jobbade förra helgen, så den här är jag ledig. Bra tajming tycker jag eftersom det ska vara fint väder i helgen. Då ska jag passa på att vara ute. Kanske ska till Mölltorp och hälsa på föräldrarna, men inget är bestämt än. Ska snart till jobbet nu och det känns rätt okey idag faktiskt. Trivs jättebra där, men den senast tiden har jag bara velat vara hemma, men idag så känns det som vanligt igen.
Idag har faktiskt till och med sminkat mig, vilket inte hör till vanligheterna, även fast det nu händer betydligt oftare. Har på mig mina nya jeans idag när jag cyklar iväg, men ska ha nya klänningen på mig när jag åker hem. Det märks att det är augusti nu, för trots att det är sommarvärme på dagen, så är det för kallt för att gå barbent såhär tidigt på morgonen. Trots att solen faktiskt är framme. Det är inte en klänning som går att ha leggings under heller, tycker inte jag i alla fall. Finns säkert de som tycker det, men inte jag :P Ska förresten försöka få in en bild på klänningen idag när jag kommit hem.

Har förresten tänkt införa Dagens MC-låt (Mariah Carey) här på bloggen. Eller kanske bara dagens låt. Vad tycker ni?Tycker det skulle vara kul att ha något som återkommer dagligen. Kanske att det kommer något som är veckovis också. Jag ska fundera lite på det.

Nu måste jag dra, ha det fint!

Where is he?

Vart är han egentligen? Han med stort H. Har varit singel tillräckligt länge nu. Ibland funderar jag på om jag har missat honom. Jag är inte alltid så uppmärksam på omgivningen och tittar en kille på mig så är första tanken att jag ser konstig ut eller något. Kanske inte konstig, men att jag har mat mellan tänderna, håret är ett kaos, har mörka ringar under ögonen eller att en jättestor finne har uppenbarat sig någonstans i ansiktet. Varför är det egentligen så? Jag har ingen aning.
Hur kommer det sig egentligen att när man längtar efter att ha någon, så ser man par överallt, medans man inte alls ser sånt när man är glad över att vara singel? Det är precis som att man blir uppmärksam på sådan man vill ha. Precis som när man är kär, så ser man Hans namn överallt man läser.
Det är väl som man säger att vill man ha något så dyker det upp när man minst anar det. Samma sak här tror jag. Slutar man leta så dyker Han helt plötsligt upp.


Butterfly - Mariah Carey



When you love someone so deeply
They become your life
It's easy to succumb to overwhelming fears inside
Blindly I imagined I could
Keep you under glass
Now I understand to hold you
I must open up my hands and watch you rise

Spread you wings and prepare to fly
For you have become a butterfly (Oooh)
Fly abandonedly into the sun
If you should return to me
We truly were meant to be, so spread your wings and fly
Butterfly

I have learned that beauty
Has to flourish in the light
Wild horses run unbridled
Or their spirit dies
You have given me the courage
To be all that I can
And I truly feel your heart will
Lead you back to me when you're
Ready to land 

Spread your wings and prepare to fly
For you have become a butterfly (Oooh)
Fly abandonedly into the sun
If you should return to me, we truly were meant to be
So spread your wings and fly (spread your wings and fly)
Butterfly (butterfly)

I can't pretend these tears
Aren't overflowing steadily
I can't prevent this hurt from
Almost overtaking me
But I will stand and say goodbye (stand and say goodbye)
For you'll never be mine
Until you know the way it feels to fly

Spread your wings and prepare to fly
For you have become a butterfly (Oooh)
Fly abandonedly into the sun (fly to the sun)
If you should return to me (I will know you're mine)
We truly were meant to be (spread your wings and fly)
So spread your wings and fly
Butterfly (my butterfly)

Spread your wings and prepare to fly
For you have become a butterfly
Fly abandonedly into the sun
If you should return to me
We truly were meant to be (you and I)
So spread your wings and fly (spread your wings and fly)
Butterfly
So flutter through the sky
Butterfly
Fly
Spread your wings and fly
Butterfly.

Somnade nästan :P

Idag har jag varit riktigt trött på jobbet. Sista två timmarna fanns det inget att göra, så vi satt och tittade på tv och jag fick verkligen kämpa för att hålla mig vaken. Hade jag varit hemma så hade jag garanterat somnat :P Har blivit lite shoppat idag, men bilder på det kommer senare. Ska äta lite mat först och ta det lugnt. Har jätteont i huvudet, så ska ta en ipren och en alvedon. Hoppas det går över.

Ha det fint så länge!

A poem by... me

Jag tänkte bjuda på en liten dikt som jag skrivit.

The look in you eyes

made me think you knew how I felt.

The way you used to hold me

made me think you cared.

The way you used to kiss me

made me think you were in love.

But I was wrong.

What I thought was one thing.

What was true was another.

I only saw what my heart wanted me to see.


Skrev jag 2003.


Snart iväg

Nu ska jag alldeles strax iväg till jobbet. Tänkte få in ett inlägg innan jag drar. Känner inte alls för att jobba idag, men så är det ibland.
Har fixat lite till med designen här på bloggen, så nu är det snart klart :)
Akilles är jättekelig nu, så känner mig jättetaskig att bra lämna honom. Jag får hoppas på att han är det ikväll också, så kan jag kela lite med honom då.
Haha, är segt att skriva idag verkar det som. Står helt still huvudet. Nåja, har fått något sagt i alla fall :P

Ha en fortsatt bra dag!

Fixar med designen

Jag håller fortfarande på att fixa med designen är på bloggen. Ska försöka få ordning lite på menyn har jag tänkt. Blev rätt sent i natt eftersom jag fastnade vid datorn :P När man väl kommit på hur man ska göra, så är det riktigt roligt :)

Idag så ska mamma och brorsan in till stan, så kanske hinner träffa dem något innan jag ska till jobbet. Helst av allt skulle jag vilja vara hemma och greja mer med designen, men det går ju inte :P Kanske blir att jag kan sitta en stund innan jag lägger mig ikväll.

Vann inte boken på Tradera heller. Hade fått för mig att det var ikväll auktionen gick ut, men så var det inte :( Som tur var så hade det kommit ut en till, så får hoppas på att jag får den.

Nu blir det till att fixa sig lite, sitter här med en handduk runt huvudet :P

Bilder





OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Bild



OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Fjäril


Äntligen ny header!

Efter många om och men, så fick jag äntligen till det! Ibland är det bra att vara envis :P Är faktiskt helnöjd med resultatet. Inte illa för första header, eller hur ;) Kanske kommer lite småändringer bara innan den är helt klar, men på det stora hela så är den ganska färdig. Tror jag, hehe :P

Nu ska jag sätta mig framför tv:n en stund och bara koppla av innan det blir sängen.

Natti natti! 

Header, hur?

Har suttit och försökt få in headern som är i inlägget nedanför. Men det funkar inte. Har följt anvisningarna på designadinblogg.se, men ändå vill det sig inte. Vet inte vad jag gör för fel.
Om någon vet och har lust att hjälpa mig, så snälla lämna en kommentar.

Header


Nästan klar med allt på agendan

Nu har jag bara badrummet och köket kvar som ska städas, men det tar jag till helgen. Tycker att jag jobbat på bra ändå. Gick dessutom till affären och det stod inte på listan. Har precis varit nere och hämtat tvätten, så nu ska det bara in i garderoben. Men det tar jag senare när jag har kollat klart på Harry Potter och Fenixorden.

'

Regnar :(

Nu regnar det igen.




Skulle tydligen vara fint imorgon igen, men det är inte mycke till tröst nu. Hade nämligen tänkt gå iväg och handla lite senare, men verkar inte som det kommer bli så. Hade jag bara haft ett paraply, så hade det inte varit några problem. Inte har jag någon jacka med luva heller, annars hade det också gått. Undrar jag om kepsen hjälper något? Hm, tveksamt. Får nog helt enkelt hoppas på att det har slutat regna när jag hade tänkt knalla iväg.

Är ett riktigt filmväder idag, mörkt och tråkigt. Man vill inget annat än att krypa ner i soffan framför en bra film. Kanske får bli det sen. Köket och badrummet kan jag alltid ta i helgen. Tycker ändå att jag har varit duktig och gjort mycket idag. Har lite kvar som ska göras, men sedan blir det nog film. Funderar på att skämma bort mig lite med ett fotbad också. Var riktigt längesen jag gjorde det. Köpte hem fotsalt för flera månader, men har inte ens öppnat burken än så det är nog dags nu :P

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Vinn en dator!

Therese's blogg kan man tävla om att vinna en rosa dator från Acer.

Hoppas jag vinner :P Är i stort behov av en ny dator.


Måndag igen då

Usch, jag behöver verkligen köpa en ny säng. Alltså själva madrassen. Har ont i ryggen nu varje gång jag vaknar, så det är verkligen dags att inhandla en. Tyvärr får jag inte min stora lön förrens i slutet av månaden, så det är bara att härda ut tills dess. Eller ja, jag ska ju komma till IKEA på något sätt också. Jag måste helt enkelt vänta tills mamma och pappa kan åka. Hoppas det inte dröjer alltför länge bara. Klarar inte av flera månader till av att ligga i den sängen.

Idag blir en upptagen dag. Ska tvätta och städa lägenheten. Känner inte alls för det idag, men det är bara att sätta igång. Skulle ha varit ledig i lördags, för då kände jag att det hade gått utan problem. Men är man inte ledig, så är det inte mycket att göra åt. Först blir det frukost i alla fall. Vet inte riktigt vad än, men det löser sig väl.

Hade hoppats på att solen skulle vara framme idag, men tyvärr inte. Trots att man i stort sett kommer vara inne hela dagen, så går det ändå lättare att städa när solen skiner.



Det här är planen för dagen:

* Äta frukost

* Göra mig iordning (klä på mig och sätta upp håret :P)

* Plocka iordning resten av tvätten

* Tvätta

* Ta hand om disken

* Plocka iordning i vardagsrummet, för att sedan dammsuga

* Städa badrummet

* Städa köket

* Å så ska jag ju äta också, där det blir lagom för det.

Oj, just nu känns det inte som att jag kommer att hinna med allt idag. Kanske får bli så att badrummet får vänta tills helgen, då jag är ledig igen. Jag får helt enkelt se vad klockan blir. Är nämligen lite av en tidspessimist, så tror jag hinner mindre än jag verkligen gör :P

Det är hopp om livet igen

Har kännt mig lite nedstämd och trött den senaste tiden utan att jag egentligen vet varför. Eller jo, det har säkert till en liten del med ekonomin att göra. Det faktum att jag inte ens har haft råd att köpa nya kläder, inte ens det som det verkligen är kris med. Men nu i slutet av månaden kommer stora lönen, så då kan jag äntligen handla nya kläder. Och så klart en ny säng också. Det är det verkligen kris med nu, tror det är därför jag har ont i ryggen. I alla fall delvis.

Tror också att vädret har påverkat en hel del. Jag behöver ljuset för att må bra. Tror att jag kanske har en mild variant av s.k. vinterdepression. Blir jämt nedstämd och trött under vinter-halvåret. Har inte sökt för det eller något, fast jag ibland undrar om jag kanske inte skulle det. Kanske får bli så att jag verkligen kommer ut minst en halvtimme om dagen så att jag får i mig solljuset. Japp, så får det bli.

Nu kom jag ifrån ämnet lite. Känner nu att jag är gladare och piggare. Jag VILL göra saker nu och jag vill inte bara vara hemma. Hemlängtan som jag fick på jobbet är borta också. Visst är det skönt att komma hem efter en lång arbetsdag, men jag har inte längre den där hemlängtan som gnager inom mig under större delen av dagen.

Just nu så ser jag faktiskt fram emot att börja plugga om ett par veckor, även om det är lite nervöst. Känns väldigt skönt att slippa pressen från socialen. Ja, jag har fram tills förra månaden levt på socialbidrag. Det har också såklart gjort att ja kännt mig nedstämd. Jag är sådan att jag vill klara mig själv och att ta emot pengar utan att arbeta för dem är väldigt svårt för mig. Men vad gör man när det inte finns något val? Nöden har ingen lag, som man säger. Så att bara slippa gå dit är en lättnad.

Känns som att jag faktiskt är redo snart för att börja dejta lite igen också. Jag har inte alls haft lust för att det under sommaren nu, har varit totalt ointressant. Så om Han med stort H har tänkt dyka upp någon gång, så är det rätt bra att göra det nu :P


Min sötnos!! (bilder)

Här kommer lite bilder på min gullegris :P Visst är han söt... i alla fall när han sover, haha...









OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Hemma igen! Wiiiieeee! Och sol!! Yeeeyyy!

Haha, är på gott humör idag :D

Ha varit och jobbat idag. Gick rätt bra faktiskt. Grannen hade ju fest igår, så trodde att jag inte skulle få sova mycket och då vara jättetrött idag. Men döm om min förvåning när det faktiskt var tystnade vid ett-tiden. Yes! Så är faktiskt ganska pigg trots allt idag.

Fint väder är det också, solen skiner :) Det är märkligt hur mycker humöret ändras när solen plötsligt är framme igen. Känner mig mycket gladare mot vad jag gjort de senaste två veckorna. Jag behöver verkligen solen och ljuset om jag över huvudtaget ska överleva vinter-halvåret.

Nu blir det nog att se klart på Harry Potter och den flammande bägaren som jag började se på igår kväll när jag kom hem från jobbet. Trodde ju att festen skulle hålla på betydligt längre, så var säker på att jag skulle hinna se klart. Men tji fick jag! Får se klart den nu istället.


Vad är det med Sex and the City?

Vad är det egentligen som gör att man gillar den serien så mycket? Jag kan se den hur många gånger som helst. Den blir aldrig tråkig.

Kanske är det för att man önskar att man hade den vänskapen som tjejerna har. Att de faktiskt är olika allihopa, men ändå så bra vänner. De är verkligen där för varandra i vått och torrt, även om de ibland blir osams som alla andra.

Kan säga att jag hade stora förväntningar på filmen när den kom. Kunde inte ens vänta på att någon skulle hänga med, så gick själv och såg den. Kommer ifrån ämnet lite nu, men måste bara säga att det är riktigt skönt att gå på bio ensam. Har ni aldrig testat det, så gör det!

I alla fall. Gillade filmen lika mycket som serien. Den innehåller allt som serien gör. Kärlek, svek, smärta, glädje, vänskap.



 



Väntar med spänning på den andra filmen, som har biopremiär nästa år. Kommer definitivt att gå och se även den på bio :)


Fobi!

Jag har ormfobi, riktigt illa sådan. Att gå i skogen (eller i närheten) är inte att tänka på under sommaren. Är livrädd hela tiden om jag nu skulle vara tvungen att vistas där. Vissa dagar kan jag inte ens se dem på bild och absolut inte på tv. Ser jag nån på tv strax innan jag ska gå och lägga mig så kan jag inte sova sen.

Såg en gång en jättebra film, förutom då att det var en scen med massa ormar som tagit sig in i huset och upp i sängen. Kunde inte sova på en vecka sen!

En annan gång läste jag på aftonbladet.se hur någon hade hittat en orm i toalettstolen. Var extremt jobbigt att gå på toaletten ett bra tag efter det. Var tvungen att typ titta, så det inte låg nån där.

När jag var liten så hoppade jag jämfota upp på en brygga för att det kom en vattensnoksunge simmande emot mig. En unge! Jag VET ju att de är mer rädda för mig än jag är för dom, men en fobi är tyvärr inte rationell. och då var det ändå inte alls lika illa som det är nu. Nu är det extremt pga att det hindrar mig från att göra vissa saker.

Ni som har ormfobi, vilket tycker ni är värst? De små smala eller de tjocka?

Jag tycker att de smala är värst att se på typ tv å så, speciellt när de ligger flera i en hög? Usch, ryser bara på tanken!
Just det en annan grej. När jag antingen hör någon prata om ormar eller läser om det, så måste jag ta upp fötterna från golvet! Som om det helt plötsligt ska dyka upp en!

Vad har ni för fobi/fobier?


Grannen har fest... Suck!

Har ganska nyligen kommit hem från jobbet. Jag är trött och har ont i ryggen. Ska upp tidigt och jobba imorgon, börjar klockan sju. Självklart så har grannarna fest. Just idag och just den här helgen. Min vanliga otur. Visst det är inte vrålhögt, men är man ljudkänslig som jag så räcker det här gott och väl för att jag inte ska kunna sova. 
Nu är inte jag någon gnällkärring utan konstaterar bara fakta. Klart folk ska få ha fest någon gång ibland, men självklart så ska jag ha den oturen att det inträffar när jag ska upp tidigt och jobba. Så typiskt!

Får väl bli att jag sätter på en film i väntan på att det tystnar. Kan inte göra så mycket annat. Gå och lägga sig är inte att tänka på för kommer ändå inte att kunna somna.


Tradera!

Jag har lagt ut lite kläder på Tradera. Gå gärna in och buda ;)









Klicka här för att titta närmare.

Ego-bilder :P

Här kommer lite bilder som jag tog en dag när jag fick för mig att fota mig själv lite :P


Helt okey bild


Också helt okey.


Puss! Haha


Usch, hatar min stora näsa på den här bilden, annars är den helt okey.


Ignorera röran i bakgrunden :P


Inte en av det bästa bilderna direkt


Försöker mig på en pose, haha :P


Shit, vilka stora ögon jag ser ut att ha här!

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Från läkare till läkare

Har på senaste tiden läst och hört hur många har problem med läkare. Läkare som inte vet vad de pratar om, läkare som tar den enklaste orsaken och som sen inte vet vad det är när det visar sig att det inte var det. Man får gå från läkare till läkare utan att någon kommer på vad det är.

Har egen erfarenhet när det kommer till det här. 1997, när jag var 14 år, började jag få problem med min hälsa. Fick ont i en hand, utan att jag hade gjort något. Värkte som bara den i den, kändes ungefär som skrivkramp kan man säga. Handen var även blå och iskall och ibland kunde den istället för blå, vara vit, nästan lite genomskinnlig. Gick först till en läkare som trodde att det var små blodkärl som sprack. Men eftersom hela handen var blå och inte bara på ett stället (som det blir när små blodkärl spricker) så tyckte mamma att det var väldigt konstigt.

I alla fall, så tänkte vi att det kanske var något tillfälligt, så jag lindade in handen i bandage, vilket gjorde att det inte riktigt gjorde lika ont.

Det gick över efter ett par veckor och jag tänkte inte så mycket mer på det. Dröjde inte länge förrens det var tillbaka. Tror att det var i andra handen den här gången. Gick till en annan läkare som inte hade någon aning om vad det kunde vara för något. Efter det följde flertalet läkare och flertalet "episoder" med värk, inte bara i händer utan även i fötter. Kunde till och med vara en hand och en fot samtidigt! Hände så ofta att jag ett tag kunde skriva nästan lika bra med vänster som med höger!

Till slut så fick jag en remiss till barnmedicin 1998/1999. Även där fick jag träffa flera läkare som inte visste vad det kunde vara. Till sist fick jag komma till överläkaren som visste direkt vad det var för något. Jag hade Primär Raynauds fenomen, även kallad "vita fingrar".

Det är en sjukdom som oftast uppkommer i tonåren, som i mitt fall. Förekommer i stor eller liten form bland ca 20% av den kvinnliga befolkningen och 2% av den manliga. Alltså betyligt vanligare bland kvinnorna.


Symtom:

Tår och fingrar blir vita eller blåa i samband med kyla eller stress. Det beror på att blodkärlen drar ihop sig och hamnar i ett sorts kramptillstånd. Har även märkt att jag brukar få huvudvärk om jag går utan mössa på vintern. Vilket i sin tur gör att det gör ont. Alltså är det väldigt viktigt att klä sig rätt och vara stresstålig. Har även märkt på senare år att jag kan bli blå över fingerlederna. Man måste tänka på att man ska vara försiktig med ringar eftersom fingrarna kan svullna upp, vilket i sin tur kan leda till att man kan amputera bort fingret. Har inte hänt mig som tur är, men har hänt andra. Brukar känna när fingrarna börjar svullna så då tar jag bara av mig ringarna.

Är viktigt att man slutar röka (om man nu gör det, vilket jag inte gjort) och att man klär sig varmt. En sak som jag har märkt är väldigt bra är att ha på sig handledsvärmare inomhus när händerna är kalla. Händer även att jag sover med strumpor ibland när fötterna är väldigt kalla. Brukar även ta ett varmt bad när jag känner att jag behöver "tina upp". Tack och lov att jag har badkar!

Är oftast ärftlig hos yngre kvinnor. Även min syster har sjukdomen.


I början hade jag svårt att acceptera att jag faktiskt hade en sjukdom, som faktiskt är ett sorts handikapp. Så i början avlöste "episoderna", eller vad man ska kalla det, varandra. Hade väldigt ofta en hand eller/fot i bandage. Just på grund av att jag inte klädde mig som jag skulle. Numera går det väldigt lång tid mellan varje gång. Brukar kunna känna när det är på gång, så då tar jag bara på mig mer kläder och tar en extra tablett. Och oftast brukar jag kunna mota bort det som tur är.


Så vad vill jag egentligen ha sagt med det här, undrar ni kanske. Jo, det att om ni är sjuka och inte får något svar av läkaren, så ge inte upp. Gå till nästa och nästa och nästa om det är det som krävs! Till slut så är det någon som vet. Och framför allt, stå på er! Tyvärr är det vad som krävs idag annars tar ingen en på allvar. Tråkigt att det ska behöva vara så, men så är det tyvärr.


Yeay, sol!!

Äntligen sol igen! Det var verkligen på tiden! Jag höll ju nästan på att bli deprimerad av det här tråkiga, gråa vädret som varit. Man kanske ska ta och vänta lite med att köpa ett nytt papraply ett tag och se om jag hinner få hem mitt. Känns som lite bortkastade pengar, speciellt nu när jag egentligen inte har råd att köpa ett nytt. Den här månaden blir tillräckligt tuff ändå.

Så här ser min dag ut:

* Äta frukost

* Duscha

* Ringa pappa

* Gå och posta Tradera-kläderna

* Ev. hinna diska och plocka ordning lite i lägenhetet

* Laga mat

* Jobba

Ja, så ser min dag ut idag. Inte hinner man vara ute något direkt i det fina vädret. Men det skulle tydligen vara fint imorgon också, så man får hoppas på det. Jag slutar tidigt då, så då kan jag kanske vara ute en stund efter jobbet. Man kan ju alltid drömma :P


RSS 2.0