♥ Asos & Forever 21 ♥

Har kollar runt lite på Asos och Forever 21 och hittade de här. Hamnar helt klart på min wish-list!






♥ Min belöning ♥

Nu har jag precis ätit klart och det var riktigt gott kan jag lova. Egentligen en perfekt måltid sen i sommar. Visst ser det mumsigt ut :)


Kyckling, isbergssallad, babyspenat, tomat, gurka,paprika och avokado.

Har hunnit fixa till min belöning också, men bara till hälften så att ni skulle få se vad det var. Resten görs klart alldeles strax.


Inte världens snyggaste bild, men det behöver ju inte vara perfekt jämt. Ni ser ju färgen i alla fall, det är huvudsaken! Jag såg det här lacket på en blogg (igår tror jag) och jag tyckte att det var så snyggt att jag var tvungen att ha det. Snyggt eller hur?!

Nu ska andra handens naglar målas :)


♥ Dagens outfit ♥

Jag ska ta och äta lite nu och sedan kommer en bild upp på min belöning igår. Ska svara på lite kommentarer också. Under tiden får ni ta del av dagens outfit.



Kofta - Josefssons
Linne - Josefssons
Jeans - Halens
Örhängen - H&M

Glöm inte att anmäla er till tävlingen!


♥ Webbdesign ♥

Just nu sitter jag i skolan och har webbdesign. Har gjort en flash-animering idag. Yeey, duktigt gjort av mig :P Det är nog faktiskt det svåraste för det är grymt svårt att rita någorlunda bra plus att jag har noll fantasi när det kommer till att rita. Mitt hatämne på högstadiet var just bild :P Fast jag blir ju ändå glad när animeringen faktiskt fungerar!

Nu ska jag snart dra mig hemåt och när jag kommit hem så lägger jag upp dagens outfit och lite senare så får ni veta vad belöningen var igår.


♥ Sista chansen idag ♥

Ikväll så dras de som får chansen att få en veckas länkning så glöm inte att anmäla er om ni vill vara med :)

Anmäler er kan ni göra antingen i det här inlägget eller här.


♥ He's out ♥

Igår när jag var och handlade såg jag på löpsedeln att Ricky Martin kommit ut ur garderoben.



OMG! Stoppa pressarna! Eller inte... Det kändes ungefär lika chockande som när Peter Jöback gick ut med att han var gay, dvs inte ett dugg. Man undrar ju om han verkligen inte visste något, för i så fall visste jag det innan honom! Det kändes inte som någon big deal direkt att han gick ut, än mindre att det stod på löpsedeln...

Vad tycker ni?


♥ Dagens låt ♥

Idag blir det girlpower i dagens låt. Tell me what you think!




♥ I survived ♥

Då var jag hemma igen då, lite tidigare än vanligt. Var lite nervös innan själva provet (det var i stresshantering och personlig utveckling), men jag tror faktiskt att avlappningen vi körde innan gjorde nytta. Det gjorde att den värsta stressen gick ner. Jag tror faktiskt att det gick rätt så bra, trots att jag gick därifrån med en ordentlig skrivkramp! Jag skrev nästan så att pennan glödde, haha.



På vägen hem gick jag förbi maxi och den blev en liten belöning till mig själv för det tyckte jag allt att jag var värd. Vad det är får ni se imorgon!

Vad tror ni det blev för belöning? Den första som gissar rätt får en länkning!


♥ Snart är det dags ♥

Om några minuter så är det dags att dra ner till skolan igen. Prov! Aahh, är allt lite nervös, men förhoppningsvis kommer det rätt frågor och att det har fastnat någorlunda i huvudet. Hoppas, hoppas!

Brukar ni som pluggar bli nervösa innan prov och om vad gör ni för att lugna nerverna?

Uppdate kommer när jag är hemma igen.


♥ Överraskning på posten idag ♥

Hihi, det är alltid lika kul när det kommer något på posten som man mer eller mindre glömt bort. Jag kan tillägga att just idag var det trevligt med en sådan överraskning.

Som ni ser på bilden så är jag redo att hugga in, haha.



Glöm inte att anmäl till till tävlingen här.


♥ Lite krångel för att förgylla dagen ♥

Jag berätta ju om mitt strul i morse och självklart ska det fortsätta strula :P

Har suttit lite och grejat lite med designen till min nya blogg som är klar ganska snart hoppas jag. Upplägget kommer att vara samma som nu, det är bara namnet och designen som kommer att vara annorlunda. I alla fall så satt jag och fixade med designen och helt plötsligt så hade det blivit två bloggar i en! Aaahhh, kan den här dagen gå mer fel?! Nåja, upptäckte till slut att det blivit något i kodmallen så började helt enkelt om från början igen. Det tog sin lilla tid men jag fick till det i alla fall. Nu är det nog bara några småändringar kvar sedan så är den nya bloggen klar att användas.

OBS! Nu vet ju jag att tävlingen fortfarande pågår, men jag gör så att de som anmällt sig ändå får tävla och vill ni som inte redan är med anmäla sig går det också bra. Ni behöver då inte komma med några namnförslag och de två som redan är med kommer automatiskt med bland de fem som dras.

Anmäler er gör ni här.

(för er som redan nu vill kika in den nya bloggen kan göra det här)

♥ A bad day ♥

Idag är det äntligen sol igen. Yeey! Det är helt sjukt hur man genast blir på bättre humör när solen tittar fram.

Den här dagen började dock inget vidare. Var lite halvkaotiskt när jag skulle iväg till skolan på morgonen. Min telefon har krånglat ett tag och idag var verkligen sista droppen. Det är glapp där man laddar och lyssnar på musik och jag har testat nya lurar så det är inte det som är fel. I alla fall så jag fram tills idag lyckats lyssna genom att jag virat sladden runt telefonen men idag gick inte det heller. Då får jag totalbryt, sliter loss lurarna och telefonen flyger all världens väg så batteriet åker ut och även minneskortet trycks ut samtidigt. Så det blir att plocka ihop telefonen igen och som tur är funkar den. Pustar ut! Jag säger bara det, aldrig mer Sony Ericsson!

Men istället för att bara plocka ihop den och bege mig till skolan vad gör jag? Jo, jag börjar leta efter min gamla mobil torts att jag egentligen inte behöver den förrän det är dags att skicka iväg mobilen på lagning och inser att syrran gett mig fel laddare när hon lånade mobilen sist. Skit också! Jag är stressad, sen till skolan och rätt irriterad (läs förbannad) också.

Så till slut kastar jag mig ut genom dörren och går i snabb takt till skolan. Förhoppningsvis så såg jag inte ut som ett åskmoln på vägen ner, haha. Det slutar i alla fall med att jag gick så pass snabbt att jag kom fram 10 minuter innan lektionen började.

Med tanke på att jag har prov ikväll så hoppas jag att dagen bara blir bättre och bättre!

Föresten, glöm inte att vara med i länktävlingen här. Än så länge är det bara två som anmält sig och behöver tre till för att det ska bli någon riktigt tävling.

 


♥ Dagens låt ♥

När jag kollade runt på bloggar så hittade jag den här låten. Jag hade ingen aning om att Leighton Meester (Blair) från Gossip Girl ens kunde sjunga än mindre hade spelat in en låt. Jag blev faktiskt glatt överraskad. Vad tycker ni?



Tävlingen är fortfarande igång, kolla in den här


♥ My bed is calling for me ♥

Jag har ju prov imorgon, så det är nog bäst att jag kryper i säng nu. Det kan ju vara bra om jag är någorlunda utvilad! Dessutom så behöver jag verkligen få in bra sovrutiner. Jag vet inte vad det är men även om jag är jättetrött så har jag svårt för att gå och lägga mig. Någon mer som känner det så?



Kolla in tävlingen som pågår just nu, här


♥ Ung - automatiskt skyldig? ♥

Det här inlägget skrev jag som gästinlägg för inte så längesen, men eftersom inte alla kommer att se det där så väljer jag att lägga ut det även här. Anledningen är att det är ett inlägg som jag tycker handlar om något viktigt. Har dock gjort några små ändringar.

Om det är något som verkligen irriterar mig på så är det att många tar för givet att det alltid(?) är de yngre som är skyldiga/gör fel när det faktiskt är lika stor chans att det är den där tanten på 75 år som är/gör det. Bara för att någon är ung så betyder inte det att den personen bara gör idiotiska/dumma saker.

Jag kan ta ett exempel när jag och min syster var inne på Åhléns för en hel del år sedan. Jag kommer inte ihåg exakt hur gammal jag var, men runt 18 år (kanske yngre) skulle jag tippa på och min syster 4 år yngre. När vi går ut, samtidigt som en kvinna runt 45 år gör detsamma, så går larmet. En tjej som jobbar i butiken kommer genast fram till mig och min syster och ber oss gå genom detektorerna igen. Naturligtvis piper det inte den här gången. Och vad händer med kvinnan som gick ut samtidigt som oss? Jo, hon hann ju så klart försvinna.

Jag tror tyvärr att sådant är väldigt vanligt tyvärr, att folk har en inlärd(?) uppfattning om folk. Trots att jag inte hade tagit något så kände jag mig ju ändå skyldig när jag blev"utvald" att gå genom detektorerna igen.

Visst, jag håller med om att många ungdomar någon gång snattat i någon buktik (jag har också gjort det, ung och dum som man var), men det gör dem inte automatiskt skyldiga. Många gånger kanske det är den där mysiga tanten eller farbrodern som är den skyldiga.

Jag tycker inte att man ska döma någon efter ålder, kön eller något annat. Oftast stämmer ju inte bilden som vi bygger upp alls med verkligheten!

 
                            Skyldig?                                                       Oskyldig?

Glöm inte tävlingen som ni hittar här

♥ Home again ♥

Det blev inget pluggande i stan utan jag sitter hemma och pluggar istället. Eller, rättare sagt, så ska jag plugga. Först måste jag få i mig lite mat, men sen så då kör jag igång! Jag är verkligen inte ett dugg peppad kan jag säga. Jag skulle mycket hellre titta på en film eller egentligen vad som helst förutom att plugga!

Förresten så regnar det nu. Jag vill ju ha sol ju! Hoppas verkligen att det i alla fall blir lite fint väder i påsk. Det vore ju härligt om det var fint väder när jag för en gångs skull är lite mer ledig från skolan. Blir det fint så har jag bestämt mig för att jag ska ut och sätta mig i solen och bara njuta. Ska bli en del fotande också i så fall.


Så här ser det alltid ut när Akilles ligger vid trådgardinen i köket...



Obs! Glöm inte att vara med i tävlingen under!


♥ Tävling - vinn en veckas länkning! ♥

Jag tänkte köra i gång en liten tävling där man kan vinna länkning i en vecka. Det låter väl inte helt fel :)





Tillägg: Det har blivit lite ändringar. Eftersom det bara är två som gett förslag och jag har dessutom redan bestämt namn, så kan vem som helst vara med utan att ge förslag.


♥ Dagens outfit ♥

Jag har ju inte haft dagens outfit nu på några dagar så nu är det allt dags tycker jag! Tycker att jag jämt har samma kombinationer av kläderna men idag har jag faktiskt satt ihop en helt ny kombination.



Kornblå kofta - H&M
Lång tröja - H&M
Skärp - Gina Tricot
Jeansleggings - H&M


Oj, det blev visst nästan H&M för hela slanten idag! Men jag tycker inte att det gör så mycket, bara det är snyggt och jag trivs i det.

OBS! Bilden blev lite halvskum av någon anledning. Koftan ska vara blåare och byxorna rödare. Glömde även ta kort med smyckena på (eller jag tog men bilderna blev inte bra :P). Dessa blev det:


Orkade inte sminka mig idag som ni kanske ser!


Nej, jag är inte gift som det kanske kan se ut :P Brukar ha dem på höger hand vanligtvis med det gick inte idag.






♥ Vecka 3 ♥

Jag är nu inne på vecka tre och den här veckan blev det ingen större förändring. Känns lite som ett bakslag trots att jag bara gått upp ett hekto. Jag hade ju så klart hoppats på att gå ner och inte upp. Men det är bara att ta nya tag och inte låta det här påverka mig mer än att pusha mig själv att bli ännu bättre med kosten. Kolhydraterna måste det minskas lite mer med och jag måste bli bättre på att äta grönsaker till varje måltid. Jag har även bestämt mig för att det inte kommer att bli några chips till helgen utan det får i så fall bli popcorn eller fruktsallad. Läsk ska jag också försöka att låta bli. Vill jag ha något annat än vatten så får det bli saft istället.


♥ Dagens låt ♥

Godmorgon, godmorgon. Idag är jag rätt trött för har gått upp tidigare än vanligt idag. Jag tänkte nämnligen kolla igenom andra halvan till provet innan jag drar till skolan. Efter matten så ska jag plugga ihop med med några andra från stresshanteringsprovet. Det ska bli kul! Det är inte varje dag jag har någon att plugga med. Blir ju oftast att man sitter själv.

Men nu till dagens låt då. Innan igår hade jag aldrig hört talas om varken låten eller artisten. Visst är det kul att upptäcka nya låtar/artister?




♥ Gästbloggat ♥

Jag har fått äran att gästblogga hos Sofie, gå gärna in och läs genom att klicka på namnet :)

♥ Film-tips ♥

Blev en film även ikväll och den här rekommenderar jag också att ni ser om ni inte redan gjort det. Ni som hängt med någorlunda vet att den här filmen vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. Då vet nog de flesta att jag talar om filmen The blinde side som är baserad på en sann historia, vilket jag faktiskt inte visste förrens efter jag sett filmen.



Det är ett fint drama om att förändra någons liv utan att kräva någonting tillbaka.

Handling: Den sanna historien om Michael Oher, en hemlös afro-amerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av familjen Touhy, en välbärgad, vit familj, som hjälper honom att uppnå sin fulla potential.



Förresten, är det bara jag som tycker att en film automatiskt blir lite bättre bara för att den är baserad på en sann historia?


♥ I really deserve this ♥

Jag har ju suttit och pluggan del idag och fått mig en jobbigt huvudvärk på köpet, så jag kom fram till att jag faktiskt är värd en belöning. En belöning som man unnar sig själv alldeles för få gånger! Jag får nog bli bättre på att ta hand om mig själv.

Min belöning är ett varmt, skummande bad och efteråt så blir det på med pyjamasen, poppa lite popcorn och titta på en film i soffan under en filt. Det låter väl härligt :)




♥ Finally it's here! ♥

Som jag har väntat och väntat! En helt sjuk grej att längta efter kanske men jag är som jag är, haha.

Om en liten, liten stund ska jag titta på ett alldeles färskt avsnitt av Vampire Diaries. Har ni inte sett den, så gör det. Det vill säga om ni gillar vampyrer. Finns de som säger att den här serien är som Twillight, men jag håller inte alls med. Med risk för att få alla Twillight-älskare på mig... Jag gillar inte Twillight alls och serien är verkligen tusen gånger bättre!

Vad tycker ni?




♥ Time for food ♥

Nu är jag verkligen behov av att få lite mat! Det är helt sjukt vad hungrig man blir när man slutat med godis och annat onyttigt. Lite jobbigt faktiskt, men det tar ju ett tag för kroppen att ställa om sig.

Idag står det Lasagne på menyn. Eftersom jag har pluggdag idag så fick det bli det eftersom jag hade det klart i frysen. Tänkte även sätta på någon serie eller liknande under tiden för jag känner att jag behöver tänka på annat innan jag sätter mig med pluggandet igen.


♥ Söndag ♥

Då var åter igen en vecka snart slut. Jag tycker det går så himla fort nu och det är väl bra för det betyder att det snart är sommar!

Idag så blir det en hel del pluggande inför provet på tisdag. Just nu känns det verkligen som att ingenting sitter, men det ska det bli ändring på!

Jag funderar fortfarande över ny blogg med annat namn. Har lite smått beslutsångest faktiskt... Jag vill ju i så fall få med mig alla inlägg från den här bloggen. Är det någon som vet om det går att importera inläggen till den nya bloggen i så fall?

Jag får helt enkelt ta och fundera ett tag till. I vilket fall som helst så tänker jag inte byta förens jag är helt säker.

Annars händer nog inte så mycket denna söndag. En hel del plugg som sagt, men jag kommer ju ta pauser från pluggandet så nya inlägg kommer det allt under dagen!

Vad ska ni göra idag?


♥ Kate Hudson ♥

Jag gillar verkligen hennes klädstil. Tror inte att jag ens sett henne i något annat snygga outfits.















Vilken kändis/kändisar tycker du klär sig snyggt?


♥ Dagens låt ♥

Dagens låt kommer från filmen jag såg igår, Allt för min syster. Eftersom filmen fortfarande är färsk i minnet så är det nästan så att tårarna börjar fyllas i mina ögon. Det är väldigt ovanligt att det händer mig. Har nog aldrig hänt om jag tänker efter.




♥ Se den! ♥

Om ni vill se en riktigt bra och sorglig film, så har jag ett jättebra tips! Jag har precis tittat klart på Allt för min syster, eller My sisters keeper som orginaltiteln är, och jag känner mig helt söndergråten och fortfarande lite ledsen faktiskt. En oerhört sorglig film, men den är även väldigt vacker. Jag ångrar verkligen att jag inte har sett denna film tidigare, så ni som inte sett den...gör det!



Handling: 11-åriga Anna Fitzgerald föddes för att vara donator till sin leukemidrabbade äldre syster, men kräver till slut rätten att bestämma över sin egen kropp. Hennes kamp för frihet att välja kanske splittrar familjen eller är det första steget mot verklig tillgivenhet, värdighet och vad det betyder att vara en familj.




♥ Nu är det färdigpluggat ♥

Jag har suttit och pluggat lite instuderingsfrågor inför provet i stresshanteringskursen på tisdag. Blev en stunds pluggande kan jag säga men nu är jag äntligen klar för ikväll. Så skönt!




Akilles ville också vara med :)


Lite bus med snöret till kameran blev det...


... men det var roligare att sova!

Nu ska jag släcka ner här, tända lite ljus och titta på Körslaget.

Vad gör ni ikväll?


♥ Byta namn? ♥

Jag har lite funderingar på att byta namn på bloggen framöver (kommer ha kvar samma adress) men jag kan verkligen inte komma på något bra! Kanske kan göra så att jag ber er läsare komma på något bra och de fem(?) som kommer med bästa namnet får en länkning. Vad tycker ni om det, låter det som en bra idé?




♥ Earth hour ♥

Ikväll är det dags för Eart hour igen, dvs hela världen släcker lamporna. Jag missade det förr året men den här gången ska jag ställa larmet på mobilen så att jag inte missar det igen.

Däremot kan jag tycka att det är lite dubbelmoral från vissa länder som inte annars lägger ner så mycket resurser för miljön. Det finns absolut de som borde tänka mer på vår jord och miljön varje dag istället för endast en enda lite timme om året. Sverige är ju redan duktiga på det här med miljön och återvinning (vi bland de bästa i världen), men även här finns det rumför förbättring. Speciellt bland företag och privatpersoner.

Jag tror att många tänker: "jag kan inte göra någon skillnad", men om alla skulle tänka så vad skulle vi vara då? Många bäckar små gör en stor å, som man brukar säga.

Nu blev det värsta miljöinlägget men fick upp ångan lite!

Ska ni släcka ner ikväll? (Det är mellan 20.30 och 21.30 för de som inte vet det.)




♥ Dagens låt ♥

Idag blir det faktiskt en filmlåt som fortfarande är lika bra. Var längesen jag såg den filmen nu så kanske blir så att den ses snart.




♥ Ingen sol idag heller ♥

Ännu en dag lyser solen med sin frånvaro och som om inte det vore nog så regnar också. Blä! Haha, fick bara lust att säga det. Är på ganska bra humör faktiskt trots att vädret är som det är. Idag är det egentligen ett perfekt filmväder och framför allt för en snyftare. Funderar på om jag kanske ska passa på att titta på filmen Allt för min syster. Har hört att det ska vara en riktig snyftare.






♥ And the winner is... ♥

Då var hela finalen över av Let's Dance över och vinnarparet är korad. Vem var det då som vann? Jo, det blev Mattias och Cecilia som till slut tog hem dansskon.

Hade velat ha med deras shownummer, men tyvärr finns det inte ute på youtube än så det får bli en annan dag.




♥ Finalen ♥

Nu är nästa finalen av Let's Dance över, förutom själva röstningsresultatet då så klart. Jag kan inget annat än säga att båda är värdiga vinnare men den jag hoppas lite mer ska ta hem det är:




♥ Jag trött? ♥

Hahahahahhaha... Om jag är trött? Nejdå, inte alls, jag sitter alltid och fnittrar för mig själv :P Lite ironi där bara så ni vet! Akilles måste verkligen tro att matte är jättekonstig som busar med honom och fnittrar/skrattar samtidigt. Nu är det egentligen ett perfekt ögonblick att se en komedi, så det kanske får bli det efter Let's Dance!


♥ Gött med mat ♥

Just sitter jag och tittar på Let's Dance och under tiden har jag ätit lite god mat. Var längesen jag åt det, så då var det ju extra gott :)

Det är perfekt mat till helgen om man är trött på den vanliga tacosen och pizzan. Dessutom så är det perfekt frukost eller lunch nästa dag om det blir mat kvar. Lite halvbra bilder, men här kommer de i alla fall.





Jag kan lova att det är mycket godare än det ser ut här på bilderna :)




♥ Därför shoppar du ♥

Häromdagen så läste jag en artikel som handlade om varför vi faktiskt handlar. Varför vi handlar trots att vi egentligen inte har råd eller kanske egentligen inte behöver.



Om du hör till dem som gärna tar i sakerna/kläderna i butiken så ökar det risken för att du faktiskt handlar det du pillar på. Enligt en studie så visar det att bara genom att känna på den/det så skapar det en ägandekänsla. Det räcker med endast 30 sekunder för att ge oss känsla av att äga det. Dessutom så är du villig att betala mer för saken/plagget ju längre du håller i det.

Så vad kan man dra för slutsats av det här? Jo, sluta känna om du vill hålla i pengarna!

När jag tänker efter så stämmer det faktiskt för visst blir jag mer sugen att köpa något när jag kännt på det och det i sin tur har ju lett till en del impulsköp. Vissa bra och vissa dåliga...


♥ Videoinlägg - 2010.03.26 ♥

Jag lovade ju ett videoinlägg tidigare idag och nu kommer det, precis som lovat :) I hope you like it!




♥ Finaldags ♥

Ikväll är det dags för final ev en viss danstävling, nämligen Let's Dance. Som ni säkert vet så står det mellan Claudia Galli och Mattias Andréasson. Kul tycker jag att det blev en tjej och kille i final. Ännu roligare är det att mina två favoriter sedan starten faktiskt kom till final!

I nuläget så lutar det nog mer åt Claudia, men jag känner att det verkligen hänger på deras prestationer ikväll. Det kan faktiskt gå hur som helst och båda förtjänar verkligen att vinna.

Vem tycker ni ska vinna Let's Dance?






♥ Vad hände? ♥

Nu är jag hemma igen. Jag kan säga det att om det kommande matteprovet går bra då ska jag ta mig faan fira! Allting bara snurra runt i huvudet just nu.

Men nu till vad min rubrik syftar på. Var är solen?! Det finns inte ens en antydan till sol som kikar fram någonstans. Det är bara grått och trist. Så här ser det ut utanför mitt fönster just nu, ett riktigt sjusovarväder.



Jag kan avslöja att än så länge är inte mitt humör på topp idag. Förhoppningsvis beror det på vädret :P Fick ett litet minibryt på min telefon i morse på vägen till skolan. Det är nämligen så att det är glapp där man sätter i lurarna så att jag är tvungen att vira sladden runt telefonen för att det ska gå att lyssna normalt. Ibland funkar det och ibland funkar det inte. Det gjorde det inte idag, vilket gjorde att jag var tvungen att motstå impulsen att kasta telefonen i asfalten! Tydligen är det här ett vanligt problem hos SonyEricsson-telefoner så när det är dags för en ny blir det återigen en LG eller Samsung. 

Fast trots allt så känner jag att mitt humör börjar vända nu, så det bådar ju gott :) Jag tänkte att skulle försöka få ihop ett videoinlägg under dagen också för det var ett tag sedan nu.

Hoppas att ni har det soligare än vad jag har här!




♥ Dagens låt ♥

Godmorgon mina underbara läsare! Idag sägs det att det ska bli sol och många plusgrader. Hoppas, hoppas! Tänkte det att jag börjar med dagens låt idag, så får jag se om jag hinner få till ett inlägg till sen innan jag drar till skolan.




♥ Dagens låt ♥

Blir en ballad idag. Den har ett par år på nacken, men jag tycker den är lika bra fortfarande.




♥ Våffeldagen ♥

Tjuvstartade med lite våfflor hemma hos föräldrarna igår. Riktigt mumsigt! Men eftersom det är våffeldagen idag så måste jag ju så klart äta våfflor även idag :) Ungefär så såg mina våfflor ut igår, fast med glass istället. Tyvärr var bären slut hemma så idag fick det bli sylt och grädde, men det funkar det med!



Har ni ätit några våfflor idag?


♥ Home ♥

Nu är jag äntligen hemma igen! Jag kom i och för sig hem för en stund sedan, men inte hunnit skriva förrens nu. Blev en dyr shoppingrunda idag, fast jag handlade bara hem mat till mig och katten så det var inga kläder. Som jag för övrig inte ska handla förrens det jag har nu blivit för stort.

Har hunnit dammsuga hela lägenheten eftersom Lina kommer sen och hon är lite allergisk mot min lilla kisse. Måste ta itu med disken och äta också lite innan hon dyker upp vid tre, så det är nog bäst att jag lägger på ett kol nu :P

Förresten, är det bara jag som inte kommer in på youtube?


♥ Finally ♥

Vad händer det idag? Jo, studiemedlet kommer in på kontot :) Yeey!

Idag ska jag till läkaren på morgonen och efter det så åker jag hem till Skövde igen. Jag och mamma ska möta upp syrran, så ska vi runt och handla lite mat. Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska handla men eftersom det är ganska tomt i skåpen hemma så lär jag komma på något när jag är i affären. Jag är förresten sämst på att skriva lista för det blir alltid en massa som jag kommer på som jag behöver ha hem under tiden jag handlar, haha. Någon mer som är likadan?

Nu ska jag äta frukost. Skriver mer när jag kommer hem :)


Jag och Akilles förra sommaren


♥ En kul grej ♥

I brist på annat så fyllde jag i det här, som jag hittade på en blogg :P

Såhär går det till:

1. Öppna dina låtar (itunes, spotify, ipod, media player etc)

2. Sätt den på blanda

3. Tryck på play

4. För varje fråga, skriv sången som spelas

5. För varje ny fråga, tryck på "next" knappen

6. Ljug inte

 

Öppning:

Vaknar upp:

Awakening - Calaisa

Första skoldagen:

Fearless - Taylor Swift

Förälskar sig:

The Climb - Miley Cyrus

Slagsmål:

Hey Jude - Erik Grönwall

Gör slut:

Du får för dig att du förför mig - Jessica Andersson

Nervsammanbrott:

Will you fall for med - Delta Goodrem

Åker bil:

If u seek Amy - Britney Spears

Tillbakablick:

More than a woman - Aaliyah

Bröllop:

Leave me alone - The Veronicas

Födelse av barn:

Saknad - Sara Löfgren

Avgörande strid:

Nobody wind - The Veronicas

Dödscen:

When I look at you - Miley Cyrus

Begravningssång:

Bye bye love - Backstreet Boys

Eftertexterna:

Do it well - Jennifer Lopez

 


♥ Dagens outfit ♥

Testade en lite ny frisyr idag, så blir även en bild på den i det här inlägget :)



Top m. guldpaljetter - H&M
Jeans - Lindex
Örhängen - H&M



Vad tycks om den nya frisyren? Kanske inte syns så jättebra, men har vänt topparna utåt iställer för inåt som jag alltid har annars. Kul med lite nytt ibland, speciellt när man är så trött på håret som jag är just nu :P


♥ Iväg ♥

Om ett par timmar eller så drar jag till mina föräldrar i Mölltorp och kommer hem igen imorgon förmiddag. Kommer så klart att bli inlägg medan jag är borta för jag tar med mig datorn när jag åker. Akilles får dock vara kvar hemma eftersom det bara handlar om en dag. Bara han inte river lägenheten medan matte är borta!


Det här hoppas jag att han gör när jag är borta :P


♥ Dagens låt ♥

Den här låten upptäckte jag av en slump när jag kollade runt på olika bloggar igår. Tror det här kommer vara en låt som jag lyssnar mycket på. En ganska sorglig låt, men samtidigt fin.




♥ Trött, men pigg ♥

Kom för en stund sedan hem från kvällslektionen och gud så skönt det var! Jag brukar alltid tycka att det är jättekul att gå på stresshanteringen, men ikväll ville jag bara hem. Hjärnan fungerar inte för fem öre idag, men imorgon har jag sovmorgon! Yeey!

Förresten, hur kan man egentligen vara trött och pigg på samma gång? Det är vad jag är just nu :P


♥ Mmm... mumsigt ♥

Nu har jag äntligen fått i mig lite mat efter många om och men. Jag kan säga att det var lite av en cirkus med matlagningen idag. Jag hade skurit upp löken och slängt i den i pannan när jag upptäcker att jag inte har några krossade tomater. Blev lasagne idag och då går det ju inte att hoppa över tomaterna så det var bara att stänga av plattan och knalla iväg till affären. Ibland är det allt bra att man bor nära! 

Efter det gick allting bra tills jag är inne på sista lagret köttfärs och jag inser att det blivit ett lager för lite! Nåja, det funkar ju ändå, fast lite irriterande är det allt. Sedan när lasagnen varit inne i ugnen ett par minuter så kommer jag på att jag glömt osten som ska vara uppe på. Verkligen inte min dag verkar det som, haha!

Men jag kan tala om att jag har nog ta mig tusan inte gjort en godare lasagne någon gång. Det blev till och med två bitar!


Glömde salladen, så fick bli en frukt efteråt istället.


♥ Vår/sommar-kläder ♥

Är det något jag verkligen längtar efter just nu så är det att handla lite fina vår och sommarkläder. Speciellt klänningar. Här kommer lite av det som står på min önskelista just nu.













♥ Ordet INTE's betydelse ♥

När man riktigt tänker efter, hur mycket använder man sig egentligen av ordet inte? Detta togs upp på stresshanteringskursen och det är helt hutlöst mycket man använder sig av det ordet. Tänker man till lite extra så har det ju faktiskt en ganska negativ klang.

Hjärna är uppbyggd lite så att den inte riktigt tar till sig vad man egentligen menar när man säger INTE utan det blir nästan som en uppmaning istället. Om någon t.ex. säger: Tänk INTE på en gul banan, vad tänker man inte på om den där gula bananen. Samma sak gäller när man vill ändra vanor. Jag kan ju ta mitt eget exempel med godisätandet. Istället för att säga: Jag ska INTE/får INTE äta godis så ska man istället byta ut det till det man vill uppnå som t.ex.: Jag är godisfri. På det viset "programmerar man om hjärnan lite. För säger/tänker man det första vad händer då? Jo, man vill ha det där godiset ännu mer. Detta är ett perfekt exempel på vad man kan "skriva" i det mentala rummet. Om det står det mer om här.

Så vad kan man då dra för slutsats av detta? Jo, försök att att använda ordet INTE så lite som möjligt. Dels låter man mer positiv, men framför allt så kan man åstakomma så mycket mera.


♥ Dagens låt ♥

Den här låten har jag totalt missat. Riktigt fin är den tycker jag :)




♥ Tired ♥

Den här morgonen var det riktigt nära att jag bara stängde av larmet och somnade om. Trots att jag faktiskt lade mig någorlunda i tid så är jag riktigt trött och jag vaknade dessutom med huvudvärk. Inte särskilt kul när jag faktiskt har webbdesign nu på morgonen och måste sitta framför en dataskräm i över en timme, men det är bara att stå ut.

Så här känner jag mig just nu, dvs trött!:

'


♥ En cool tjej ♥

Vissa bara är coola utan att behöva göra något, utan att ens anstränga sig lite. Det för mig till kändistjej nummer två som jag tycker är rätt cool, fast på ett annat sätt än Lady Gaga. Den jag pratar om är Gwen Stefani.
















♥ Home ♥

Så var jag äntligen hemma igen! Jag hatar verkligen måndagar för jag vaknar, gör mig iordning, går till skolan, till en kompis under "håltimmen", tillbaka till skolan och sen är jag hemma strax innan åtta på kvällen.

Just nu väntar jag på att min smarriga taco-pizza ska bli klar så att magen blir mätt och belåten. Det är sjukt vad hungrig jag är nu för tiden, men det beror ju på att jag slopat allt det onyttiga.

Haha, tur att det inte är ett videoinlägg jag fixar till nu för då hade ni hört min mages högljudda protester!

Ska försöka få in ett sista inlägg för dagen sen när jag ätit.


♥ I confessed ♥

För en stund sedan så bekände jag färg för mamma angående mitt bakslag igår. Men på sätt och vis så var det där lilla bakslaget en bra grej för det gjorde mig bara mer motiverad och peppad att klara det.

När jag har gått ner de kilon som ska bort så blir det värsta shoppingrundan. Redan nu har jag börjat fundera över vad som ska handlas. I can't wait! Synd bara att jag inte får träna för då hade det ju gått fortare.

Just nu sitter jag hos S och umgås med henne lite. Jag fick precis smaka på granatäpple för första gången. Så vad är min dom då? Nja, har definitivt smakat godare och om jag skulle äta det igen så skulle det vara ihop med flingorna, yoghurten eller liknande.

Nu ska jag vara lite social tänkte jag. Ha det fint :)


♥ Vecka 2 ♥

Nu är jag inne på vecka två sedan jag slutade med godis helt. Fika får jag endast unnan mig vid speciella tillfällen och chips och läsk är endast tillåtet på helgen. Glass är också endast helgen eller vid speciella tillfällen, men kommer bli lite justering under sommaren. Dock så hade jag ett bakslag igår med godiset så nu är jag skyldig mamma ett biobesök. Men jag kan säga att jag fick rätt bra ångest efter jag ätit godiset och det är ju något positivt i alla fall.

Nu till något roligare. Jag håller ju även på att försöka gå ner i vikt. Det är 10 kilo som ska bort är det tänkt, även om jag mest går efter centimetrar. På en vecka har jag gått ner lite mer än ett halvt kilo. Det är riktigt bra med tanke på att jag inte kan eller får träna just nu, så jag är jätteglad. Det ger mig den lilla puschen för att fortsätta.

Så här såg det ut för en vecka sedan:

Vikt: 75 kg
Midjemått: 88 cm
Stuss: 108,5 cm
Byst: 98,5 cm
Lår: 67 cm
Armar: 32 cm
Vader: 40,5 cm

Så här ser det ut nu:

Vikt: 74,4 kg (0,6 kg mindre)
Midjemått: 85,5 cm (2,2 cm mindre, yeey!)
Stuss: 107,5 cm (1 cm mindre)
Byst: 98,5 cm
Lår: 65,5 cm (1,5 cm mindre)
Armar: 32 cm
Vader: 40 cm (0,5 cm mindre)

Även om inte skillnaden är så jättestor så är jag verkligen jättenöjd eftersom det faktiskt bara gått en vecka. Jag känner mig verkligen motiverad och jag SKA fortsätta som jag gör, fast utan bakslag!


♥ Dagens låt ♥

Godmorgon mina vänner! Jag tror att jag faktiskt börjar dagen med Dagens låt, så ska jag fixa iordning mig lite medan ni avnjuter den.




♥ Almost bedtime ♥

Om en stund så blir det sängen för min del eftersom jag har skola imorgon. Men som tur är har jag sovmorgon så behöver inte gå upp förens runt nio. Älskar sovmorgon! Men innan jag kryper i säng så ska jag titta klart på programmet på tv. Jag kolla just nu på Hemsökta Hus (Most haunted) på TV4+ och innan det var det Ghost Hunters. Spökprogram för hela slanten alltså!

Ghost Hunters
I det här programmet så antar de en mer skeptiskt vinkel och försöker, samtidigt som de så klart söker bevis på paranormal aktivtet, hitta en naturlig förklaring på det de upplever under sina utredningar. Vilket, som jag tycker, gör ett större intryck när de väl inte kan hitta någon annan förklaring än att det är något övernaturligt.



Hemsökta Hus (Most Haunted)
Här försöker de mer få bevis än något annat tycker jag. Den största skillnaden mot Ghost Haunters är att de i det här programmet tar in ett medium, men även någon som är mer skeptisk och som senare tittar igenom banden för att göra sin slutsatser - dvs om det är något övernaturligt eller om det faktiskt finns en mer naturlig förklaring till det som händer. Det har även en person som gör efterforskningar om platsen för att ta reda på om det mediumet kommit fram till stämmer.



Personligen så föredrar jag Ghost Haunters, kanske för att de utgår från en skeptisk vinkel. Detta trots att jag tror på spöken/andar. Jag tycker att bara för att man tror att det finns något som inte går att förklara, så är det ändå bra att vara lite skeptisk och inte tro att allt beror på spöken/andar.



♥ Dagens låt ♥

Jag har totalt glömt bort att lägga in dagens låt idag, men som man säger "bättre sent än aldrig".




♥ A Christmas Carol ♥

Nu har jag precis sett klart på filmen A Christmas Carol, den nya animerade versionen där Jim Carrey gör rösten som Ebenezer Scrooge.



Det är en historia som jag sett i flera olika versioner och den här är väldigt bra, även om jag personligen föredrar den i oanimerad version.

Handling: Ebenezer Scrooge är en oerhört snål, bitter och elak man och han hatar allt som har med julen att göra. På julafton får han besök av tre andar; De gångna jularnas ande, nutida julens ande och den framtida julens ande.




♥ Eeew, nasty ♥

Såg något äckligt när jag var ute för en stund sedan. Förresten, var det riktigt kallt ute, trots att det bara ligger på nollan. Det är så där råkallt. Det var nästan så att jag ångrade att jag inte stannade inne, men samtidigt var det rätt skönt ändå faktisk.

Tillbaka till det jag såg då. Förutom, hundbajs och skräp, som man förväntar sig att se så såg jag en död groda! Den satt fortfarande upp precis som den hade fryst ihjäl så när snön kom. Okey, finns kanske äckligare saker man kan stöta på, men inget man direkt förväntar sig.


♥ Ny design ♥

Nu har den nya designen kommit upp på bloggen :) Vad tycks?

Själv är jag riktigt nöjd med den faktiskt. Älskar lila, vilket kanske märks? För de läsare som varit med mig ett tag vet att den designen som var innan den jag hade innan den här också var lila. Lila är en riktigt snygg färg!


♥ Do you believe? ♥

För ett tag sedan så snuddade jag vid ämnet spöken och det faktum att jag tror att de finns. Spöken kanske inte är rikitgt rätt ord, för då tänker kanske många på vita lakan som svävar över marken. Jag tror att andar är ett mycket bättre ord. Men bara för att jag tror att de finns, så drar jag inte slutsatsen att det är ett spöke när jag hör ett ljud jag inte brukar höra. Det är nog lätt annars att man drar den slutsatsen.

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om de saker jag har upplevt. Det är jättesvårt att förmedla det man kände vi de olika tillfällena, men jag ska göra ett försök.

I Karlsborg, som ligger ca 8 km från där jag växte upp, finns ett gammalt hemsökt sjukhus vid fästningen, som nu står öde. Vid några tillfällen så har jag och några till åkt dit mitt i natten. Första gången jag åkte dit så visste jag inte vart det låg, men redan när vi svängde upp på den lilla vägen dit så kände jag ett starkt obehag. En känsla av att inte var välkommen. En känsla som förstärktes när vi stannade bilen utanför  det gamla sjukhuset, som består av tre byggnader. Den ena byggnaden för till för dödssjuka. När vi varit där en stund så låser sig helt plötsligt ena bilen utan att någon ens rör nyckeln. Tro mig det var min första respons, att hon kommit åt låsningsgrejen på nyckeln, men då höll hon upp den i handflatan och då låstes bilen upp! Då bestämde vi att det absolut var dags att åka! När vi körde iväg så såg jag en man i ett av fönstrena. En man som såg dödsjuk ut. Tydligen hade jag mer eller mindre skrikit "åk", för de som var i den andra bilen hörde mig till och med.


En del av "Gamla sjukhuset".

Vid ett annat ställe på fästningen så finns det något som heter "Suckarnas allé". Jag togs dit och blev ombedd att gå längs allén utan att veta vad det egentligen var för något speciellt där. När jag gick där så hörde jag klagorop och rosslet av kedjor. Jag kände även ett motstånd när jag gick åt ena hållet, medan när jag gick åt det andra så kände jag ett tryck mot knäna när jag stannade upp. Precis som om någon ville att jag skulle fortsätta gå.
Jag fick senare veta att det var längs den där allén som de transporterade fångar förr i tiden.



Jag har även varit med om att ha sett skepnader i fönsterrutor och jag vet att det omöjligt kan ha varit någon utanför. Apparater ha satts igång och stängts av utan någon realistisk förklaring. En gång var jag med om att tv:n stängde av sig. Inte bara stängde av sig som när man trycker på knappen på fjärrkontrollen utan jag menar stängde av sig helt som när man trycker på knappen på tv:n. Hur förklarar man det?

Vad tror ni? Har ni varit med om något övernaturligt?


♥ Another day is here ♥

Tror ni jag fick en chock när jag vaknade och insåg att klockan var halv ett. OMG säger jag bara! Jag hatar verkligen att sova så länge för det känns som att hela dagen försvinner.

Idag vet jag inte vad som händer riktigt. Jag ska i alla fall göra läxan till imorgon , så mycket vet jag. Kanske blir en dag spenderad i pyjamas, haha. Jo, just det! Jag ska ju fixa klart med nya designen så att den förhoppningsvis kommer upp på bloggen under dagen.

Vaknade med huvudvärk, typ sådan man har dagen efter och jag har inte ens varit ute och festat. Förhoppningsvis hjälper det att får lite i magen.

Hm, skriver mer sen för just nu står det rätt still i huvudet :P


En bild tagen på mig förra sommaren.


♥ Snart ny design ♥

Jag vet att det inte var så längesen jag bytte till den nuvarande designen, men eftersom jag inte blev 100% nöjd med den, så sitter jag just nu och filar på en ny. Förhoppningsvis blir den bättre. I vilket fall som helst så kommer det en ny, fräsch design inom snar framtid. Förhoppningsvis redan imorgon :)


♥ Akilles ♥

Det här är en av Akilles favoritplatser, trots att han knappt får plats längre!






Visst är det gulligt att han har sin gosedjursråtta med i lådan :)


♥ Freezing ♥

Alltså, shit vad jag fryser just nu och händerna är verkligen som isbitar. Sitter inlindad i en filt, men det verkar inte göra särskilt stor nytta! Finns nog bara en sak att göra... Ett varmt bad! Ja, så får det nog bli :) Mm, längtar redan.


Tänk om man hade det så här fint! If only...

Vad brukar ni ta till när ni är riktigt frusna?


♥ Dagens outfit ♥

Eftersom jag bara ska vara hemma idag, så blir det en ganska avslappnad outfit men jag var ändå tvungen att ha på mig mina nya örhängen :)



Lång tröja - H&M
Jeansleggings - Gina Tricot
Skärp - Gina Tricot
Örhängen - Lindex


Lite fint somriga tycker jag.


♥ Dagens låt ♥

Just nu längtar jag efter sommaren och den här låten är verkligen sommar.




♥ Vårkänslor ♥

Godmorgon vill jag börja med att säga. Hoppas ni har sovit lika gott som jag har.

Akilles har just nu värsta vårkänslorna, vilket kan göra hans matte tokig ibland. Man skulle kunna tro att han blivit kattunge på nytt för så busig är han. Han springer som en tok genom lägenheten och råttorna är extra roliga. Det riktigt spritter i kroppen på honom. Lite kul är det ju samtidigt som det är lite jobbigt, men jag får vara glad för att han är lugn på natten i alla fall!



Det är ju tur att inte en annan blir likadan när våren närmar sig för det skulle se ganska kul ut om jag sprang runt som en tok i lägenheten och började leka med leksaker :P

Förresten är det bara jag som tycker det är kul när katter har lite roliga/konstiga saker för sig? Jag kan säga att Akilles gör en hel del roliga/konstigt saker:

♥ Han sover då och då i badkaret.
♥ När jag går på toaletten så gör han detsamma.
♥ När jag ska byta vatten så slår han med tassen på skålen när jag tar upp den från golvet, så då och då skvimper det ut vatten över golvet.
♥ Så fort jag öppnar garderobsdörren så smiter han in där, så jag måste alltid kolla innan jag stänger så att han inte är kvar där.
♥ Så fort jag är i köket så tror han att han ska få mat.
♥ Händer då och då att han tittar på tv (så gulligt tycker jag).
♥ Ibland kommer han med leksaker när han vill leka.

Vad gör din katt som är konstigt/roligt? Eller kanske din hund eller något annat djur?


♥ Thank God! ♥

Yes, yes, yes!! Fy faan vad skönt det var att resultatet blev som det blev.

Jag pratar naturligtvis om att Claudia och Mattias gick till final i Let's Dance. Hade Willy gått vidare så hade jag inte tittat nästa säsong det vet jag med säkerhet. Han är underhållande, men någon dansare är han inte. De två som förtjänade det mest, och som jag från allra första början ville se i finalen, gick vidare till finalen nästa vecka.

Vem vill du se vinna Let's Dance?


♥ Äntligen ♥

Jag säger som Gert Fylking gjort flertalet tillfällen då Svenska Akademin offentliggjort vem som fått Nobelpriset i litteratur: Äntligen!

Ikväll drar Så ska det låta igång för ännu en säsong.


Programledaren Peter Settman med pianisterna
Stefan Gunnarsson och Putte Nelsson.


Jag älskar musiktävlingar på tv och det här är självklart en favorit och jag satt och kollade även när Peter Harrysson hade det. Ikväll tävlar dessa två lag, som i detta program är tre i varje lag istället för två som det brukar vara:


Tror inte att dessa killar behöver någon större presentation
vid det här laget - EMD.



Tjejerna i Cookies 'n' Beans.


Ska du titta ikväll?


♥ Lady Gaga ♥

Om det är någon kvinnlig artist som är cool så blir nog svaret i första hand Lady Gaga (finns två till, men de tar jag i ett annat inlägg). Förutom att jag älskar hennes musik, så gillar jag det faktum att hon har en image som sticker ut. Visst, man kan ju diskutera klädvalet ibland, men det finns ingen annan som ens skulle våga sig ut i en del kreationer man sett henne i och det ger jag all eloge för. På andra skulle det bara vara helt fel, men inte på Lady Gaga. Det är så fel att det blir rätt på något sätt! Eller ja, inte alltid kanske :P










♥ Det mentala rummet ♥

Vid avslappning så talar man om något som kallas för det mentala rummet. Det är där du hamnar när du är riktigt avlappnad. Där är du fri att vara dig själv och låta dina känslor få flöda fritt. Det behöver inte vara just glädje eller lugn du känner i det mentala rummet utan det kan också vara ett ställe där du kan bearbeta t.ex. sorg.

Så vad innehåller då det mentala rummet?
Det är olika för alla vad som finns i det mentala rummet eftersom det faktiskt är olika för oss alla vad som gör oss lugna och trygga. Vad som är en rofylld plats för en person kanske inte är det för någon annan.

Det ska dock innehålla dessa tre punkter:
♥ En energikälla - t.ex. sol, eld, ljus, vattenfall m.m.
♥ En bekväm plats - t.ex. vilstol, säng, strand m.m.
♥ Något stort att "skriva på". Med det menar jag t.ex. sandstrand, himmel m.m., bara fantasin sätter gränser. Detta används vid affirmationer, dvs när man försöker ex. bryta vanor genom att föreställa sig resultatet. Jag kan ge er ett exempel: "Skriv" "Det är underbart att vara godisfri" på stenen, i sanden eller vad ni nu har i ert mentala rum. På så vis kan man säga att man programmerar om hjärnan till något man vill åstakomma. Läraren jag har i stresshantering & personlig utveckling slutade röka på det här sättet, så det fungerar.

Jag hade hittat mitt mentala rum redan efter att ha gjort avslappningen några gånger och det var innan läraren ens hade börjat tala om det här med mentala rum.

Så här ser mitt mentala rum ut:
Ett vattenfall med en ganska stor pool (eller vad man ska kalla det) nedanför. Runt omkring finns det stora stenar på sina ställen och precis bakom vattenfallet finns det en avsats i själva berget där man kan sitta. Runt omkring finns det mycket grönska. Alltid när jag hamnar där så flytter jag omkring på rygg i en lång, tunn klänning. Ibland skiner solen och ibland är det mörkt.

Har du ett mentalt rum? Hur ser det i så fall ut? Om du inte har det, hur tror du att det skulle se ut?




♥ Dagens låt ♥

Den här morgonen får det bli denna låt som jag hörde för första gången idag faktiskt.




♥ Sveriges fulaste hem ♥

Äntligen har det kört igång! Jag kan säga att jag har riktigt längtat efter den här säsongsstarten. Jag talar så klart om Sveriges fulaste hem med Simon & Thomas.

Det är inte bara kul att se det färdiga resultatet utan även hur det ser ut innan. Jag förundras över hur en del faktiskt har det hemma. Har de här människorna verkligen noll koll när det kommer till inredning eller är det bara frågan om dålig smak?




♥ Dancing baby, so cute ♥

Hittade det här youtube-klippet av en slump och det är ju bara för kul och gulligt!




♥ Recept ♥

Fick önskemål om receptet på köttfärsgratängen med keso som jag nämnde i ett inlägg igår och självklart så lägger jag ut det nu så får den som vill ta del av den goda maträtt. Jag vill bara tillägga att detta är ett LCHF-recept, det är därför den innehåller grädde men det är ju bara att byta ut efter tycke och smak :)

Obs! Receptet (matbilden är för sig) ligger inne som en bild så det är bara att högerklicka och spara :)










♥ True Blood ♥

Jag hör faktiskt till de som ännu inte sett tv-serien True Blood. Eller, jag såg faktiskt det två första avsnitten, men eftersom jag aldrig tittar på svt1 så glömde jag alltid bort det. Men nu funderar jag på om det inte är dags för att se den första säsongen.

Vad tycker ni om True Blood?



Förresten, har ni tänkt på att Alexander Skarsgård blir mer och mer lik sin skådespelande pappa för varje år som går.






♥ Dagens planer ♥

Nu har jag precis kommit hem från skolan efter morgonens lektion. Riktigt skönt att vara hemma igen faktiskt :)

Tänkte ta hand om disken nu och efter det äta lite mat för jag är jättehungrig! Efter det måste jag dammsuga hela lägenheten för Lina, en tjej jag pluggar matte med, kommer i eftermiddag och hon är allergisk mot katt. Hon tyckte vi kunde testa hos mig i alla fall, så jag jag hoppas att det går bra. Akilles kommer att vara förvisad till hallen och badrummet medan hon är här.

Just nu så är jag grymt irriterad på att jag fått en jobbig hicka! Dessutom så är det en sådan där hård hicka som gör lite ont. Det är inte alls kul :( Nåja, det går väl över hoppas jag.

Nä, det är väl bäst jag sätter igång innan magen börjar protestera alltför mycket :P


♥ Dagens låt ♥

God morgon mina vänner :) Snart ska jag till skolan, trots att jag mycket hellre skulle vilja krypa ner i sängen igen. Bjuder på dagens låt så här på morgonkvisten.




♥ I have to change ♥

Nu har jag gett mig faan på att jag ska ta itu med kosten. Jag kan säga att just nu slarvar en hel del på grund av att det inte finns någon energi till att laga mat, men jag känner att den börjar komma tillbaka lite så nu ska det bli ändring med maten. Ska faktiskt försöka att göra mig en matlista varje vecka så slipper jag att ens fundera över vad jag ska äta.

Idag var jag och handlade så jag har redan bestämt fyra maträtter :) Det ska lagas lasagne, köttfärsgratäng med keso (riktigt mumsigt och jag gillar inte ens keso!), taco och så blir det tacopizza från resterna av tacosen. Låter väl gott? :)

Har ni några tips på goda maträtter så tar jag mer än gärna emot dem!


Köttfärsgratäng med keso. Går att äta med pasta också om man vill.


♥ Filmtips! ♥

Just nu är jag sjukt sugen på att se någon bra film, men jag har verkligen ingen aning om vad jag ska se för något. Hm, får fundera medan jag är och handlar. Förhoppningsvis kommer jag på något bra!

Det är rätt sjukt egentligen att jag inte kan komma på någon film eftersom min filmsamling är rätt stor. Men jag tror att det kan vara så att det inte spelar någon roll hur många filmer man har för det är ändå alltid dagar då man "inte har något att titta på".

Tipsa gärna om ni vet någon bra film :)


♥ Dagens outfit ♥

Efter en del rotande i garderoben kom jag äntligen fram till dagens outfit.



Kofta - H&M
Linne - Minns ej
Jeanskjol - Gina Tricot
Leggings - H&M
Väska - Lindex

Väsksmycke - Guldfynd
Skor - Skopunkten




Ja, ni ser rätt i skohyllan, jag äger ett par foppatoffler! Dock använder jag bara dem när jag ska ner till tvättstugan eller ut med soporna :P


♥ Vad gör du i sömen? ♥

Jag läste nyss på Aftonblade.se om en man som, i sömnen, går till kylskåpet och frossar tomater och bananer. Man kan verkligen göra konstiga saker i sömnen ibland, men att frossa mat måste nog vara bland det värsta (jag menar såklart förutom att fysiskt skada sig själv eller andra). Speciellt jobbigt måste det vara om man dessutom har lätt för att gå upp i vikt. Det finns säkert de som måste ha lås på kylskåp och skaferi.

Jag har inte ätit i sömnen (vad jag vet i alla fall!) men däremot har jag gjort annat. På den tiden när jag hade tandställning så skulle jag ha en anordning på natten, men jag tror inte att jag vaknade med den i munnen en enda morgon för antingen hade jag den i handen i handen när jag vaknade eller så låg den i sängen någonstans.
Jag vet att jag gått i sömnen minst en gång för när jag bodde hemma så hade jag gått upp och tänt alla lampor på övervåningen.

Har du gått i sömen eller/och gjort något i sömnen? Berätta gärna!




♥ Dagens låt ♥

Idag börjar jag med Dagens låt så får ni hålla till godo med det medan jag är i duschen :P




♥ Home again ♥

Jag är precis hemkommen från kvällskursen i stresshantering och personlig utveckling och jag är jättehungrig! Känns som att jag svälter ihjäl vilken sekund som helst, dessutom är jag sjukt godissugen. Jag är bara inne på dag två och nästan det enda jag tänker på är godis, hur ska detta sluta?

Just nu sitter jag och väntar på att mitt ägg ska bli klart sedan blir det äta och kvällens avsnitt av House som gäller :)



Vad gör ni ikväll?


♥ Dagens låt ♥

Dagens låt framförs av en tidigare American Idol-vinnare.




♥ Tjäna pengar ♥

Visste du att du kan tjäna pengar genom att endast ta emot mail? Hittade denna sidan av en slump och bestämde mig för att gå med. Jag har precis gått med så har inte hunnit tjäna ihop några pengar ännu, men det kommer! Så gå med ni också om ni vill tjäna lite extra utan att behöva göra något :)


 

♥ Fashion ♥

Här kommer lite outfits från Project Runway :)












Dessa är gjorda av tidningspapper!






Även denna är gjord av tidningspapper.
















♥ Good morning ♥

God morgon mina kära läsare! Jag kan inget annat än att säga att det var riktigt skönt med sovmorgon :) Tittade ut nyss och solen skiner idag. Yeey!

Vaknade med huvudvärk idag. Tror bestämt att jag har lite smått abstinens som beror på slutandet med godis och annat med socker. Jag tror att det här kommer att bli en rätt så jobbig vecka. Det är bara att stå ut, finns inget annat alternativ!

Är någon av er som slutat äta godis helt? Berätta gärna!


♥ Nu börjar det ♥

Skulle ju kolla på film sa jag i förra inlägget, men kom på att det var måndag idag så blev tv isället. Suttit och väntat nu någon timme eller så. Blev att jag fördrev tiden här framför datorn och letade lite bilder till kommande inlägg.

Men nu ska det tittas på American Idol :)



Är det något ni brukar titta på?

Jag har tittat på det några år nu. Det första året jag tittade tror jag var när Jordin Sparks vann.


♥ So far so good ♥

Än så länge har jag överlevt den här första dagen utan godis (och annat med socker). Men jag måste säga att jag helt klart varit sugen och just nu sitter jag med en ordentlig huvudvärk. Känns rikitgt bra ändå att jag klarat en hel dag. Nu är det bara resten av livet kvar :P

Imorgon är det studiedag, vilket betyder? SOVMORGON! Riktigt skönt :) Fast det betyder också att jag kommer att vara uppe längre ikväll, haha. Nu blir det nog en film, men frågan är bara vilken...


En bild på mig från förra sommaren.


♥ Dagens outfit ♥



Klänning - Halens
Skärp - Gina Tricot
Lackleggings - BikBok


♥ The first day of the rest of my life ♥

Idag är dagen då mitt liv förhoppningsvis förändras för alltid. Nej, inte förhoppningsvis, det KOMMER att förändras. Jag SKA lyckas den här gången!

Första dagen utan godis igen och jag känner mig taggad! Inget supersup än så länge, men det lär komma det vet jag. Jag får nog köpa hem ett lager russin så jag kan ta det i när suget riktigt sätter in.
Jag och mamma kör ju en "tävling" och den som åker dit måste bjuda den andra på ett biobesök. Kanske inte låter så mycket, men är man fattig student är det en pengar det med :P

Reglerna är så här: Inget godis överhuvudtaget. Chips och dricka är endast tillåtet på helgen. Glass likaså, med undantag för kalas, helg och sommaren (man måste ju få äta glass på sommaren, det här ju liksom till). Fika är endast tillåtet på kalas eller någon gång på stan, men det får inte bli ofta.

Jag SKA klara det här! JAG SKA! JAG SKA! JAG SKA!

Wish me luck!

(Tillägg: Ställde mig på vågen nyss och det var en chock att upptäcka att jag gått upp fyra kilo! Panik!)


♥ God morgon ♥

Idag vaknade jag innan väckarklockan och jag gick dessutom upp då också! Bara en sådan sak är väl värd en applåd? :P Dock så sitter jag fortfarande i pyjamas, men det ska det bli ändring på snart. Är riktigt hungrig också, så ska se vad man ska ta till frukost idag.

Nä, det är väl bäst att sätta igång med frukosten, för jag måste få in lunchen innan jag drar till skolan vid tolv. Dessutom så vill katten ha mat nu :P


♥ Lägg näsan i blöt ♥

Jag har ett jättebra tips som jag vill dela med mig av. Låter rätt äckligt egentligen men väldigt effektivt. Jag har hållit upp med det nu över vintern (vilket egentligen är rent idiotiskt för det är bra att göra det året om), men idag så gjorde jag det för första gången på ett halvår kanske. Gud, så skönt det var!

Nu undrar ni säkert vad jag pratar om? Jag sköljde näsan med hjälp av en näskanna. Det kommer ut en del snor, speciellt i början, så kanske är lite småäckligt för de som är känsliga för sådant men är jättebra. För mig som jämnt är täppt så är det rena himmelriket efteråt. Tänk er när ni tar en halstablett. Den effekten blir det i näsan. Man andas utan problem och det känns på sätt och vis som att man är utomhus för luften känns ren och fräsch på något vis. Jättesvårt att förklara.

Den är väldigt bra för allergiker och den hjälper även till att förebygga nästäppa, förkylningar och bihåleinflammation.

Så här ser min ut och köpte den på Hälsokostbutiken (tror jag det heter), men finns på nätet att köpa också.


♥ Egopics ♥

Fjantade mig lite med kameran efter duschen. Det är därför mitt hår ser ut som det gör :P








♥ Tänka negativt vs. positivt ♥

Jag vet inte hur det är med er, men jag har en tendens att tänka mer negativt än positivt. Vissa dagar mer än andra. Men efter att ha börjar kursen jag går så har jag börjat försöka att tänka mer positivt även om det kan vara svårt att tänka på ett helt annat sätt. Det hela handlar ju egentligen om att programmera om sig själv och sina tankegångar och det är verkligen inte det lättaste.

Har ni tänkt på hur ofta det faktiskt blir som man föreställt sig, oavsett om man tänker negativt eller positivt. Tänker man att det kommer att misslyckas, ja då gör det oftast det också. Tänk vad mycket man skulle åstakomma om man istället tänkte positivt!

Så här ser det ut om man tänker negativt, dvs begränsande föreställningar:




Men så här ser det stället ut om man tänker positivt, dvs föreställningar som gör saker möjliga:





♥ Dagens låt ♥

Med tanke på gårdagen så blir detta dagens låt :)




♥ Söndag ♥

Söndag igen då. Imorgon är det skola igen och verkligen ingen lust alls, men det är som det är. Tänkte att jag skulle gå ut en sväng nu när solen är framme. Har lite huvudvärk och då kan lite frisk luft göra susen :)

Måste göra läxan till imorgon också, men har ingen aning om vad jag ska skriva för något. Förhoppningsvis löser det sig till slut. Jag får helt enkelt klura lite under dagen.

Längtar sjukt mycket till sommaren nu också. Jag gillar inte alls att gå omkring i tjocka och varma kläder. Men vem gör det? Fast just nu skulle jag nog faktiskt nöja mig med att snön försvann och jag kunde gå omkring i en tunnare jacka när som helst på dygnet.

Det känns som att det inte blir särskilt mycket skrivet just nu, inget vettigt i alla fall, så tar och går ut en sväng så får jag se om det lossnar :)


♥ Top Model ♥

En favorit bland reality shows är Top Model, eller Americas Next Top Model som det egentligen heter. Jag insåg igår att jag faktiskt inte sett säsong 13. Den har väl inte gått i Sverige än? I alla fall så har jag sett kanske hälften av säsongen nu och det är lite annorlunda denna säsong. Det är nämligen bara korta modeller som tävlar. Lite kul att även de får en chans tycker jag. Det här är vinnarna genom åren:


Adrianne - Cykle 1


Yoanna - Cykle 2


Eva - Cykle 3


Naima - Cykle 4


Nicole - Cykle 5


Danielle - Cykle 6


CariDee - Cykle 7


Jaslene - Cykle 8


Saleisha - Cykle 9


Whitney - Cykle 10


McKey - Cykle 11


Teyonna - Cykle 12


???? - Cykle 13


♥ And the winner is... ♥

Så är Melodifestivalens 50:e vinnare utsedd.



Blev Anna Bergendahl som tog hem det hela. Jag vet att jag höll på henne innan finalen, men efter att ha sett resultatet från jurygrupperna runt om i Europa så är jag inte så säker på att det var det bästa att hon vann. Men å andra sidan så var det bara sex länder så det kan fortfarande gå hur som helst.

Förresten, kom en sak nu. Är det inte första gången som faktiskt den vinsttippade faktiskt tar hem det? Tror faktiskt det.


♥ Beslutsångest! ♥

Nu när alla artister har sjungit sina låtar, så har jag grymt mycket beslutsångest. Min självklara favorit är inte så självklar längre. Mina favoriter är nu, förutom Anna Bergendahl som jag hade innan, Eric Saade, Darin och Andreas Johnson.

Usch, vad jobbigt det  blev! :P

♥ Snart smäller det ♥

Om lite drygt en halvtimme så drar äntligen finalen av Melodifestivalen igång. Vem kommer att vinna? Vem kommer att komma sist? Blir det skräll?

Jag har helt och håller sluta att gissa vad som kan gå hem i Eurovision Song Contest för det går aldrig som man tror i alla fall. Det man tror går hem gör det inte och det man inte tror alls på får topplacering. Likadant varje år. Därför har jag enbart gå efter vem jag gillar mest.

Min favorit inför den här finalen är Anna Bergendahl.



Vem/vilka är din favorit/favoriter?


♥ Videoinlägg - 2010.03.13 ♥

Nu kommer det där videoinlägget som jag lovade :)




♥ Dagens låt ♥

Som lovat så blir det en upptempolåt idag:)




♥ Paranoid? ♥

Alla har vi väl haft den där känslan av att något är fel. Att magkänslan säger att man borde göra si eller så eller att man inte borde göra något. Jag hade den starkt för ett par somrar sedan.

Jag var på väg hem efter att ha jobbat kväll och som vanligt så gick jag samma väg. Precis när jag skulle svänga in på vägen jag alltid går, så fick jag en stark känsla olustkänsla av att jag inte borde ta den vägen. Först slog jag undan det och tänkte att bara var löjlig, men olustkänslan var så stark att jag bestämde mig för att gå en annan väg hem. En väg som var dubbelt så lång.

Två dagar senare fick jag reda på att kvällen efter jag skulle ha gått där, så hade en kvinnan blivit brutalt våldtagen och misshandlad där.

Min tanke är självklart då: Tänk om den där mannen stod där och väntade samma kväll som jag bestämde mig för att gå den där omvägen istället. Att det helt enkelt inte dök upp någon den där kvällen och att han då kom tillbaka kvällen därpå. Det kunde ha varit jag!

Jag kan säga att jag blev ganska skakad av den händelsen för tänk om jag inte hade lyssnat på min magkänsla den där kvällen.

Lyssna alltid på er magkänsla är mitt tips, den kan göra skillnad!


♥ What time is it?! ♥

Vaknade med lite av ett ryck idag. Ännu en gång har jag lyckats sova till halv tolv! Jag vet att det är på grund av att antibiotikan börjar ta effekt, men det känns ändå väldigt konstigt.

Blir genast på gott humör när jag tittar ut och ser att det är blå himmel och solsken. Finns det något bättre? Inte just nu i alla fall!

Om en liten stund börjar min tvättid, så det är vad jag kommer att ägna de närmaste timmarna åt. Jag ska vakna till lite och äta frukost/lunch, men sedan måste jag ta itu med städningen av badrummet. Finns nog inget tråkigare rum att städa! Eller jo, köket är inte så kul det heller om man verkligen ska storstäda det :P

Tänkte att jag ska försöka få ihop ett videoinlägg under dagen också. Det var ju ett tag sedan nu.

Talk to you later!


♥ Speachless ♥

SKANDAL! Alltså jag vet inte vad jag ska säga. Jag är totalt mållös! Hur kunde Willy gå vidare i Let's Dance ännu en gång? Absolut inget ont sagt om honom för han har en kul personlighet, men han skulle ha åkt ut för flera veckor sedan. Att folk faktiskt röstar vidare honom är ett hån mot allt vad programmet går ut på. Vinner han så vet jag inte om jag ens kommer att titta om det blir en säsong till. Det vill säga om det inte blir ändrade regler. Blir det inte det så tror jag att det kan vara slutet för Let's Dance, speciellt för de som faktiskt ser på programmet för dansens skull.
Om jag är upprörd? You bet I am!
Jag ser på Let's Dance helt och hållet för dansens skull och ingenting annat. Det är ett dansprogram och då är det naturligtvis självklart att de bästa dansarna ska till final ch att det bästa paret vinner.
En sak är i alla fall positiv och det är att mina två favoritpar sedan starten fortfarande är kvar.





Vad tyckte ni om kvällens Let's Dance?


♥ Fredag kväll ♥

Så är det redan kväll då. Den här dagen har försvunnit lika snabbt som de tidigare i veckan.

Just nu så sitter jag och fryser som en tok. Händerna är verkligen som isbitar just nu, men har tagit på mig dessa mysiga stickade handledsvärmarna så de tinar nog snart upp :)






Om en timme ungefär så blir det Let's Dance. Jag hoppas verkligen att Willy åker ut idag. Inget ont mot honom som person, men de andra dansar mycket, mycket bättre än vad han gör. Folk verkar ha gjort det hela till någon grej att rösta som bara den för att han ska gå vidare. Allt bara för att reta Tony Erwing. Dagisnivå kallar jag det!


♥ Snart slut ♥

Nu är snart röstningen angående veckans blogg slut och jag skulle bli jätteglad om ni var så gulliga och gick in och röstade på mig :)  Veckans blogg


♥ Time for a reward ♥

Nu har jag städat på bra och varit och handlat dessutom, så jag tycker faktiskt att jag förtjänar en belöning :) Eftersom solen faktiskt är framme igen, vilket gör att man för lite smått vårkänslor, så passar den här belöningen riktigt bra!





Första gången jag smakar den här glassen. Supergod, måste provas om ni inte redan gjort det! Den heter Raspberry cheesecake från Cate D'or.


♥ I wish ♥

Jag är så himla sjukt sugen på att shoppa nya vårkläder just nu! Men vem är inte det nu när våren är på väg ;) Har i alla fall bestämt mig för att inte handla en massa kläder förrens jag gått ner en storlek. Det enda undantaget egentligen är en vårjacka. Men för den skull betyder inte det att jag inte kan sukta efter en massa fina nya kläder :P

  


♥ Now I'm gonna do it! ♥

Jag vet att jag har pratat om det här ett tag nu, men som vanligt skjuter jag bara på det hela tiden. På sätt och vis i alla fall. Gör lite då och lite då, vilket egentligen inte blir bättre. Jag pratar om att städa lägenheten!

Idag ska jag ta mig an disken, plocka iordning lite i köket och vardagsrummet och dammsuga. Badrummet tänkte jag ta imorgon när jag har tvättid för då har jag ändå ångan uppe lite :P

Jag har bränt ut mig lite bra musik så nu ska det lyssnas, dansas lite och städas!



Vänta lite, städar jag verkligen halvnaken och i högklackat?



Nej, det här är nog mer likt mig! :P



Ursäkta min lite sjukt dåliga humor, vet inte vad det är med mig idag :P


♥ Dagens låt ♥

Nu har jag ju haft ballader rätt många dagar i rad, men det blir faktiskt en till. Imorgon däremot lovar jag att det blir en upptempolåt.




♥ My bed wants me ♥

Idag är jag inte riktigt lika trött som igår morse, men istället vaknade jag med huvudvärk. Dessutom mår jag lite lätt illa just nu på grund av att jag är jättehungrig, så ska göra mig lite havregrynsgröt tänkte jag. Det både mättar och är gott :) Dessutom så kanske det botar min huvudvärk också om jag har tur!




♥ Avslappad ♥

Måste säga att jag är rätt avslappnad just nu :) Fast i och för sig, kan man bli annat när man först gör avslappningsövningen och efter det tar ett varm bad. Kanske lite kaka på kaka, men skönt var det :)

Om en stund ska jag se livsfarliga bilförare på tv (för på något sätt kan jag inte låta bli att titta!) och efter det så är det mord som gäller. Ja, på tv alltså ;) Det är Criminal minds som ska ses. En av mina favoritserier, nu har jag i och för sig många favoriter men ändå :P




♥ Something to think about ♥

Den här meningen fick jag höra på stresshanteringskursen och det är nog verkligen något som är värt att tänka på. Oftast så brukar man (i alla fall jag) tänka tvärtom. Att det är bättre att vara lite negativ och tro det värsta så att man inte riskerar att bli besviken.




♥ No luck ♥

Blev ingen vårjacka, tyvärr. Jag hittade en jättefin kavaj, men den fanns tyvärr inte i min storlek. Jag var faktiskt på väg att handla annat istället, men jag har tänkt att gå ner i vikt så det känns rätt dumt att handla något nu. Är ju bättre att handla sen när man väl verkligen behöver nytt för att det man har blivit för stort. Roligare är det ju också :)

Skriver mer lite senare för nu ska jag ta hand om disken och efter det fixa lite mat tänkte jag.


♥ Ni vet väl? ♥

Nu är jag hemma igen och jag har till och med fått i mig lite lunch. Inte helt fel! Upptäckte att smöret nästa är slut så får bli en sväng till affären. Det passar väldigt bra för jag ska till H&M och se om de har någon fin vårjacka.

För ni vet väl att det är 100 kr rabatt på alla jackor och kavajer för clubmedlemmar idag? 

Har ni spanat in någon fin jacka/kavaj, så kan det löna sig att gå dit och köpa sig den idag.


♥ My body is screaming ♥

Idag var det riktigt svårt att ta sig upp. Hela min kropp skrek efter att få gå och lägga sig och sova en stund till. Men eftersom jag har lektion nu på morgonen så har jag inget att välja på egentligen. Jag får helt enkelt tänka så att jag får sova hur länge jag vill på lördag!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer mer än skolan alltså. Eller jo, jag MÅSTE städa. Jag har skjutit på det tillräckligt nu :P

Nu måste jag iväg så att jag hinner till skolan i tid. Jag skriver mer när jag kommer hem och svarar då också på de kommentarer jag fått.

Förresten. Vart har solen tagit vägen?


♥ Dagens låt ♥

Jag är en riktig sucker för fina ballader, så här kommer en så här på morgonen :)




♥ Do you believe in ghosts? ♥

Den här dagen har försvunnit totalt idag tycker jag. Först var det skolan och när jag kom hem fastnade jag en stund framför datorn som vanligt :P

Känns faktiskt bättre idag med ryggen. Det känns verkligen som att det blir bättre och bättre för varje dag :)

Just nu sitter jag och tittar på Det okända på TV4+



Hur ser du på det här med spöken? Är det det något du tror finns?

Jag tror absolut att de finns för har upplevt en del själv...


♥ Challange ♥

Jag har blivit utmanad av Emmelist.

Utmaningen går ut på att man ska berätta sex saker om sig själv och sedan utmana sex personer att göra detsamma :)

Here we go!

♦ Jag brukar kalla min katt,Akilles, för snuttegurkan/snuttgurkis, skruttis eller Akedilles. Kärt barn har många namn, som man brukar säga. Varför jag gör det har jag ingen aning om! Det har bara blivit så på något konstigt sätt :P

♦ Jag har en dålig ovana av att skjuta upp saker och ting. "Jag gör det senare/imorgon" tänker jag ofta.

♦ Jag skulle, utan problem, kunna stänga inne mig en hel dag och bara titta på film/serier.

♦ Älskar att sjunga, men bara när jag är själv (eller har druckit alkohol). Så fort det kommer in någon i rummet så blir jag knäpptyst.

♦ Jag tycker att pariserhjulet är den läskigaste åkattraktion som finns. Dels för att jag är höjdrädd, men även för att jag har fått en fix idé om att hela hjulet kommer att lossna och rulla iväg :P

♦ Jag gråter väldigt lätt till filmer/serier, men bara när jag är själv. Hatar att gråta inför andra.




Jag vet att man bara ska utmana sex personer egentligen, men jag utmanar alla mina läsare!

Skriv gärna en liten kommentar om ni antar utmaningen för jag vill ju gärna läsa :)


♥ Dagens outfit ♥

En sådan här fin dag vill man ju nästan gå barbent. Men bara nästa :P Fick allt bli det här i stället!



Kofta - H&M
Linne - Ullared tror jag
Jeans - Lindex
Örhängen - H&M



Ni glömmer väl inte att rösta på mig som veckans blog ;) Länk har ni här


♥ Dagens låt ♥

Det här är en av mina favoritlåtar. Han gör den grymt bra!



Glöm inte bort att rösta på mig som veckans blogg här


♥ Please vote for me ♥

Jag har kommit med bland finalisterna till veckans blogg hos Maria, så det vore jättesnällt om ni ville rösta på mig :) Det är bara att klicka på hennes namn så kommer ni till bloggen. Jag är nummer fyra.

Puss puss!

♥ What's your real age? - del 2♥

Nu så kommer "svaret" på testet från inlägget innan. Det kommer inte vara någon djupare förklaring eller så utan bara lite om hur man ligger till. 

Din biologiska ålder är 11 år eller lägre än din kronlogiska ålder
Din hälsa är sannolikt oprimal, och utsikterna att den förblir så är mycket goda. Du gör bra val och är rädd om dig själv. Fortsätt med det!

Din biologiska ålder är 1 till 10 år lägre än din kronologiska ålder
Din hälsa är sannolikt riktigt bra, och utsikterna att den förblir så är mycket goda. Koncentrera dig på att behålla din sunda livsstil med bra kost, stresshantering/-kontroll, motion etc.

Din biologiska ålder är lika med din kronologiska ålder
Din hälsa är sannolikt bra, och utsikterna att den förblir så är hyggliga. Men det behövs några förändringar för att du ska uppnå optimal hälsa och maximal energi. Rätt kost kan göra underverk.

Din biologiska ålder är 1 till 10 år högre än den kronologiska ålder
Din hälsa är sannolikt okej. Men om du fortsätter på samma sätt kommer det att öka din biologiska ålder. Konsekvenserna på lång sikt innebär en ökad risk för sjukdomar och hälsoproblem. Förbättrade kostvanor och livsstil kommer att göra stor skillnad.

Din biologiska ålder är 11 till 20 år högre än den kronologiska ålder
Din hälsa är sannolikt genomsnittlig för en västerlänning. Du löper en viss risk för att drabbas av hälsoproblem inom de närmaste fem åren. Energin är troligen på nedgång, och det blir bara värre med tiden. Förbättrade kostvanor och livsstil är nödvändigt och kommer att göra stor skillnad.

Din biologiska ålder är 21 eller högre än den kronologiska ålder
Din hälsa är inte bra, och du löper stor risk att drabbas av hälsoproblem eller sjukdom de närmaste åren om det inte redan är fallet. Energinivån och välbefinnandet kommer att minska markant de närmaste åren om det inte redan har skett. Du behöver snarast ändra på din livsstil och dina kostvanor. Stressnivån måste sänkas. Motion är ett sätt att minska stressen och skaffa sig mer energi och bättre hälsa.


♥ What's your real age? ♥

För inte så länge sedan berätta jag i ett inlägg om olika varningstecken på att din kropp är äldre en din kronoligiska ålder. (Det inlägget finns att läsa här) I det här inlägget kommer det ett test där du kan ta reda på om din kronologiska ålder är den rätta. (Siffrorna framför alternativen är poäng.)


Avsnitt A - Kronoligska ålder

Vad är din kronlogiska ålder?


Avsnitt B - Kostvanor

Hur ofta äter du stekt eller grillad mat?

4 Ofta
3 En gång per dag
2 Två gånger per vecka
1 En gång per vecka
-2 Mycket sällan

Hur ofta äter du jungfruoljor som inte är uppvärmda eller används för att steka i (t.ex. linfröolja eller extra jungfru olivolja)?

2 Aldrig
1 En gång per vecka
0 Dagligen
-2 Minst två gånger dagligen

Hur många portioner grönsaker, bär och frukt äter du dagligen (1 portion = 100 g eller 2 ½ dl)?

3 Äter det nästan aldrig
2 Två portioner per vecka
1 En portion per dag
-1 Tre portioner per dag
-2 Minst fem portioner per dag

Hur ofta äter du fullkornsprodukter och/ eller fibrer (t.ex. fullkornsmjöl, loppfrön, råris eller vildris, linfrön, rågbröd eller havregryn)?

3 Mycket sällan
2 En gång per vecka
1 Två gånger per vecka
-2 Ofta

Hur många glas vatten dricker du dagligen? (Kaffe, svart te, läskedrycker och alkohol räknas INTE)

3 Jag dricken sällan vatten
2 Ett glas om dagen
1 Fyra glas om dagen
0 Åtta glas om dagen
-2 Minst tio glas om dagen

Använder du socker, läskedrycker, vitt mjöl och/eler andra raffinerade livsmedel (t.ex. konserver, färdigmat, hämtmat, mat med tillsatser, icke-jungfruoljor eller pålägg)?

3 Minst tre gånger per dag
2 En gång per dag
1 Två gånger per vecka
-1 Nästan aldrig

Hur många glas alkohol dricker du per vecka?

3 Minst tolv per vecka
2 Åtta per vecka
1 Fyra per vecka
0 Två per vecka
-1 Dricker nästan aldrig

Hur ofta saltar du maten?

3 Alltid
2 Dagligen
1 Två gånger i veckan
0 En gång i månaden
-1 Nästan aldrig


Avsnitt C - Kosttillskott

Använder du multivitamin- och mineral tillskott?

2 Nästan aldrig
1 En gång per vecka
0 Två gånger per vecka
-1 Dagligen

Äter du antioxidanter (t.ex. C-vitamin, naturligt E-vitamin, selen, druvkärneextrakt eller grönt te-extrakt)?

3 Nästan aldrig
2 En gång per vecka
1 Två gånger per vecka
-2 Dagligen


Avsnitt D - Dagliga aktiviteter/motion

Tränar du/ är du fysist aktiv (30 minuters kontinuerlig fysisk aktivitet)?

3 Nästan aldrig
2 En gång per vecka
-2 Tre till fyra gånger per vecka
-3 Minst fem gånger per vecka

Tränar du mer än två timmar åt gången när du motionerar? (Markera "0" om du aldrig tränar)

4 Nästan varje gång
2 Varannan gång
0 Nästan aldrig

Sover du bra och vaknar utvilad?

3 Sällan
3 Ibland
0 Oftast
-1 Alltid

Hur ofta ha du avföring?

4 En gång per vecka
3 Var fjärde dag
2 Varannan dag
0 Varje dag
-2 Två gånger per dag


Avsnitt E - Medicinsk bakgrund

Förekommer någon av följande sjukdomar i din familj: cancer, diabetes, hjärt- och kärlskjukdomar, depression, fetma/övervikt, leverproblem/-sjukdomar, förhöjda kolesterolvärden och högt blodtryck?

1 Två eller fler
0 En
-1 Ingen

Har du någonsin lidit av följande hälsoproblem: cancer, diabetes, hjärt- och kärlskjukdomar, depression, fetma/övervikt, leverproblem/-sjukdomar, förhöjda kolesterolvärden och högt blodtryck?

3 Två eller flera
2 Ett av dessa
-2 Ingen av dessa

Hur ofta drabbas du av något eller flera av följande besvär: huvudvärk, feber, ont i halsen, ömma muskler utan att det beror på träning, förkylning och influensa, klåda/utslag och svullnader?

4 Dagligen
3 Varje vecka
3 Varje månad
0 Sällan/aldrig

Blir du utsatt för miljögifter eller kemikalier (t.ex.från bilverkstäder, hos frisören, vid skönhetsbehandling och liknande)?

4 Dagligen
3 Varje vecka
2 Varje månad
0 Sällan

Har du kvicksilverfyllning i tänderna?

4 Fler än tre
3 Två
2 En
0 Ingen


Avsnitt F - Stressfaktorer och belastningar

Hur många stora måltider äter du per dag?

3 Ingen
3 Fyra per dag
2 En per dag
1 Två per dag
0 Tre per dag

Hur mycket tid tillbringar du framför elektriska apparater på jobbet och/eller hemma (t.ex. tv, dator eller högspänningsledningar)?

3 Mer än åtta timmar per dag
2 Mer än sex timmar per dag
1 Ett par timmar per dag
0 Mycket lite

Hur mycker röker du/itsätts du för passiv rökning?

4 I stort sett hela dagen
3 Två gånger per dag
1 Två gånger per vecka
-1 Mycket sällan

Använder du droger?

4 Mer än två gånger per dag
3 En gång per vecka
1 En gång per vecka
0 Aldrig

Hur mycket tid tillbringar du i tät trafik?

3 Konstant som en del av mitt arbete
2 Mer än tre timmar per dag
1 En till två timmar per dag
-1 Nästan ingen

Utsätts du för stress eller upplever du eller känner du dig stressad på jobbet eller i privatlivet?

4 Väldigt mycket
3 Mycket
2 Måttligt
1 Lite
-1 Nästan inte alls

Räkna nu ihop poängen från avsnitt B-F och addera med din kronologiska ålder, så får du fram din biologiska ålder. Är din biologiska ålder äldre, yngre eller kanske till och med lika gammal som din kronologiska ålder?  

Det kommer ett inlägg lite senare om hur testet ska tolkas, men hinner inte riktigt det nu.

(Testet är lånat från boken 10 år yngre på 10 veckor)


♥ Present på posten ♥

En present fick jag på posten idag. Ja, nästan i alla fall :)

Bland det bästa jag vet är när det kommer kataloger på posten. Då bläddras det och kryssas kan jag lova! Synd bara att man inte kan handla allt man vill ha :P


Den här ska jag bläddra i snart, men först måste jag äta något innan jag svälter ihjäl :P

Brukar ni också kryssa i katalogerna?


♥ Better today ♥

Idag är det faktiskt lite bättre med ryggen. Inte jättemycket, men lite. Alltid något! Det går ju åt rätt håll i alla fall.

Trodde faktiskt att det inte skulle gå att sova alls mycket i natt, men tack vara en kudde i famnen (låg på sidan) så gick det faktiskt riktigt bra :) Såg säkert rätt konstigt ut, men var ju ingen som såg mig :P

Just nu är jag i skolan och har webbdesign, så skriver mer när jag kommer hem.


♥ Dagens låt ♥

En väldigt fin låt :)




♥ At the Oscars ♥

Var ju Oscarsgalan nu i natt och tänkte det att det är ju alltid kul att se klänningarna. Eller hur :) Speciellt för de som missade det, precis som jag.


Amanda Seyfried


Anna Kendrick


Cameron Diaz


Demi Moore


Kate Winslet


Taylor Lautner och Kirsten Stewart


Meryl Streep


Miley Cyrus


Nicole Richie


Penelope Cruz


Rachel McAdams


Sandra Bullock


Zoe Saldana

(Bilderna är lånade från http://www.celebrity-gossip.net)


♥ Kiropraktor nästa? ♥

När jag vaknade i morse så kunde jag inte vrida huvudet åt ena hållet. Eller jo, det går med det gör skitont. Ursäkta min svenska :P Har fått en låsning i ryggen så varje gång jag vrider huvudet åt vänster så gör det ont typ under skulderbladet. Inte kul alls :(

Funderade lite i helgen på att gå till en kiroprakter eftersom jag har problem med ryggen och så vaknar man i morse med det. Hade jag inte ens funderat på det, så hade jag säkert inte haft ont idag :P

Nåja, inte så mycket att göra åt just nu. Får försöka göra små rörelser så kanske det låser upp sig. Sitta helt still gör det ju bara värre, så lite måste jag röra på mig.

Sitter hos S just nu, så ska fortsätta vara lite social :) Ha en fortsatt bra dag mina kära läsare!


♥ Dagens outfit ♥

Dagens outfit hade jag lite svårigheter med. Jag var till och med tvungen att fråga syrran om det var snyggt (och jag frågar typ aldrig :P)



Kofta (ja, jag vet att den inte är svart längre, men hade ingen annan :P) - H&M
Klänning - BikBok
Skärp - Gina Tricot
Jeansleggings - H&M


♥ Dagens låt ♥

Jag börjar dagen med Dagens låt, så kommer det annat inlägg eter duschen och frukost :)




♥ Next thing on my list ♥

Jag måste bara tipsa om en bok, som ni bara måste läsa! Det trots att jag faktiskt inte ens läst ut den än. Har läst över hälften nu och jag kan bara inte sluta läsa. Det värsta är att jag inte kommer att hinna läsa klart allt idag utan att jag faktiskt kommer att få fortsätta läsandet imorgon kväll när jag kommit hem från skolan.

Boken jag pratar om är Nästa sak på min lista av Jill Smolinski.




Det är en riktig chicklitt och gillar du böcker som En shopaholics bekännelser och Bridget Jones Dagbok så lär du garanterat gilla den här! Det jag tänkte medan jag läste var att hoppas de gör en film av den. Och vad upptäcker jag när jag googlar? Jo, det kommer en film 2011. I can't wait!

För den som vill veta vad boken handlar om så har jag ett inlägg om det här


♥ I have a confession to make ♥

Jag har något att erkänna. Något som ingen vet förutom jag själv och jag menar verkligen ingen! Något som däremot inte är någon hemlighet och något som jag skrivit om förut här på bloggen är att jag har ett godisberoende. Efter många misslyckade försök så höll upp i ett helt år innan jag fick för mig att jag skulle ha en fuskardag per år. Kan säga att det sket sig totalt!

En månad senare så åkte jag dit igen och nu har jag ätit godis i lite mer än en månad. Inte riktigt varje dag, men inte långt ifrån!

Jag skäms verkligen över det här och och tycker det är jättejobbigt och det är också därför jag har hållit det hemligt. Har inte ens vågat berätta det för min familj för jag vill verkligen inte göra dem besvikna. Trots att jag vet att de alltid stöttar mig oavsett vad som händer.

Anledningen till att jag berättar det här nu och just här på bloggen är att jag inte vill ge mig själv en ursäkt att gömma mig. Jag vill att sanningen ska komma fram så att jag kan hitta styrkan att sluta igen.


♥ Did you hear about the Morgans ♥

Igår såg jag filmen Did you hear about the Morgans med Sarah Jessica Parker och Hugh Grant i huvudrollerna. 

Filmen handlar om ett separerat par i New York som blir vittne till ett mord och tack vare vittnesskyddsprogrammet blir de förflyttade till den betydligt mindre staden Wyoming.

Trots att filmen inte riktigt var som jag hade föreställt mig, så gillade jag den faktiskt. Helt klart sevärd!




♥ Övningar ♥

I mitt senaste videoinlägg så pratade jag lite om avslappningsövningen och andningsövningen vi gör på Stresshanteringskursen. Avslappningsövningen är bra att göra varje dag eller varannan dag. Andningsövningen vet jag faktiskt inte riktigt, men det är nog bra att göra det åtminstone en gång i månaden. De här två skivorna är det:

Avslappning & mental träning - för ett rikare liv - Eva Johansson

Mindfulness i vardagen - Ola Schenström




♥ Graduation ♥

Vita klänningar tycker jag är så fint på sommaren och har hittat några fina som gärna får hänga i min garderob. Kanske till och med finns något som kan passa för den som ska ta stundenten till sommaren?





♥ Dagens låt ♥

Hörde talas om den här låten via en blogg och när jag lyssnade på den blev jag glatt överraskad över att jag faktiskt gillade den. Men sen är jag också en riktig sucker för låtar med fin text och som talar till en och det gör den här.




♥ Morning ♥

God morgon, eller jag kanske ska säga god förmiddag :P Jag har alltså gjort det igen! Sovit länge alltså, vilket jag aldrig gör annars. Brukar sova max till 11, men inte längre. OM jag inte äter antibiotika, vilket jag gör nu. Då kan jag sova till tolv. Egentligen gillar jag inte alls att sova så här länge för det känns som att halva dagen försvinner.

Nu blir det lite frukost (brunch) i alla fall och sen när jag vaknat till så ska jag göra läxan till imorgon.


Haha, nej jag hör verkligen inte till de som ser perfekta ut trots att man precis vaknat :P


♥ What to say ♥

Hm, gick ju inte riktigt som jag ville i andra chansen ikväll. Ingen av de jag vill ha till finalen kom ju dit, men ändå bra att Jessica gick vidare. Henne hade jag som trea till final. Fast mest glad är jag nog ändå att inte Orsa spelemän gick vidare :P

Nu blir det ett avsnitt av Förhäxa medan jag funderar på vilken film som ska ses.




♥ Second chance ♥

Idag är det ju lördag och vad betyder det? Jo, Melodifestivalen! Ikväll är det då dags för andra chansen och så här ser duellerna ut och hur jag hoppas det kommer att gå. Det namnet som har en svart ram är de jag tycker ska gå till final.



Vad tycker ni? Vilka två bidrag vill ni se gå till final?


♥ Dresses ♥

Finns nog inget klädersplagg som jag känner mig mer fin i än just en klänning. Det är ju dessutom något man kan ha när som helst. Man kan dress it up eller dress it down.




♥ Dagens outfit ♥


Efter en del funderande så blev det till slut det här idag :)



Lång tröja - H&M
Skärp - Gina Tricot
Sammetsleggings - BikBok


Nu börjar håret bli ganska långt, så snart jag jag nog sätta upp det :)


♥ Dagens låt ♥

Det här är en låt som jag bara kan ligga och lyssna på, bara njuta. En låt som är perfekt för badkaret!




♥ Lördag ♥

Godmogon mina kära läsare :) Hoppas ni har sovit lika gott som jag har. Dock vaknade jag med huvudvärk, men förhoppningsvis så får huvudvärkstabletten bort den!

Planeringen för dagen är ganska öppen faktiskt, men hade i alla fall tänkt att städa badrummet och kolla om pengarna kommit in för kappan jag sålde på Tradera, så att jag kan skicka iväg den idag. Måste försöka få ut lite där också för just nu gapar det tomt på min sida :P

Nu ska jag i alla fall kolla efter något att sätta på mig och sen käka frukost. Letar reda på dagens låt också så kommer den lite senare.

Hoppas förresten att solen skiner hos er också!


♥ Dance with me ♥

Shit, vad skönt det var med en varm dusch! Stod därinne så länge att mina fingrar blev alldeles skrynkliga :P Men det var det värt!

Snart börjar Let's Dance på tv. Det är inte många kvar nu, så det börjar dra ihop sig. Tycker det är Willys tur att åka hem nu. Visst han är underhållande, men det är en danstävling och nu har det gått så pass långt i tävlingen att det borde vara de bästa som är kvar.

Dessa två danspar har jag haft som favoriter sedan starten och jag tycker nog fortfarande att de ska till final. Men å andra sidan kan mycket hända.


Claudia Galli och Tobias Wallin


Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling

Vilka vill du se i final?


♥ Brrrr! ♥

Trots att solen varit framme idag och det faktiskt nästan kändes som vår ute, så sitter jag här och fryser. Händerna är som isbitar och fötterna nästan lika kalla.



Blir snart en varm dusch hade jag tänkt, så kanske jag äntligen tinar upp! Någon som inte tyckte det var kallt var Akilles :P Inte varje dag han får känna utomhusluft!




♥ I love leggings ♥

Leggings måste vara bland de bästa plaggen som uppfunnits. Speciellt nu när det finns så många olika och inte bara de vanliga svarta och vita som det i princip bara fanns förut :)



 

Vad tycker ni om leggings som dessa?


♥ Inredningsshopping ♥

Efter skolan gick jag först på bokrean i stan för den hade jag inte varit på, men hittade inget roligt. Därmot så hittade jag lite inredningsprylar på Hem & Hobby, så blev en del köpt där. Det blev ett nytt diskställ, duk, överstrykningspennor och ett saltkar.

Före


Efter

Blev mycket bättre tycker jag. Gillar egentligen inte trä särskilt mycket i inredning. Var verkligen på tiden att jag köpte ett nytt dessutom för jag hade haft mitt gamla sedan jag flyttade hemifrån för 10 år sen. Usch vad gammal jag lät nu, men jag flyttade hemifrån när jag började gymnasiet :P

Före


Efter

Var egentligen inget fel innan med den rosa duken, men det behövdes en uppfräschning tyckte jag. Lila passar dessutom bra in med resten av inredningen :)


Hade inget litet saltkar, så när jag hittade det här för bara 10 kr så slog jag så klart till :)

Överstryckningspennorna tror jag knappast ni behöver se. Tror nog att ni sett sådana pennor förut!

(Förresten så skulle jag skölja ögat och avvakta, för er som vill vet hur det gick :P)

♥ Waiting ♥

Jag har precis ringt vårdcentralen nu och de ska ringa upp vid halv två, så det är väl bara att sysselsätta sig under tiden :P

Upptäckte att ögonvrån (den mot näsan) i ena ögat såg lite svullet ut och att det såg annorlunda ut mot det andra ögat, så tänkte att det var lika bra att ringa. Trodde först att jag fått skräp i ögat, men så var det ju inte. Får se vad de säger när de ringer upp sen. Kunde säkert ha avvaktat över helgen, men tänkte att det var lika bra att ringa annars kommer man gå omkring och tänka och irritera sig på det. "Förhoppningsvis" så är det bara en liten infektion eller början på vagel (hur ser de egentligen ut då, har ju bara sett dem när de kommit så att säga?)

Nåja, bara vänta och se vad de säger när de ringer.

♥ Dagens låt ♥

En låt att lyssna på medan jag är i skolan ;)




♥ Thank god it's friday ♥

Nu är den äntligen här! Fredagen alltså :) Så himla skönt att få vara ledig. Okey, ska till skolan snart för veckans sista lektion, men den är snart gjord!

Är förresten ännu kallare ute idag. Brrr! Det är nästan så jag vill ta bussen ner till skolan, men SKA gå ner. Däremot kanske det blir så att jag tar bussen hem sen istället.

Vad ska ni göra denna fredag?


♥ Sweet dreams ♥

Nu blir det sängen nästa för ska upp redan halv sex imorgon bitti. Usch, inte kul att ha lektion redan klockan åtta, men samtidigt så får man ju helg tidigare :)

Sov gott mina vänner, så hörs vi imorgon!




♥ Sveriges värsta bilförare ♥

Just nu sitter jag och tittar på tv-programmet Sveriges värsta bilförare. Man kan inget annat än häpnas över att de här människorna (och andra lika dåliga) faktiskt finns i trafiken. Hur har de ens fått körkort till att börja med? Samtidigt som det är skrämmande att se, så kan jag inte annat än tycka att det är lite kul att titta på. Speciellt när ska köra med en tank vatten på taket :P




♥ Guess what ♥

Gissa vad jag sysslat med en stund :P

Jag har kopplat in förstärkaren (nej, jag har inte hemmabio) som jag fick alldeles gratis så nu kan jag lyssna på musik i bättre högtalare igen. Riktigt nice :) Hittade en gammal skiva som jag skulle testa med, men den blev kvar i dvd:n för var riktigt bra musk. Kul att höra musik igen som man inte hört på länge :)




Visst är jag händig :P


♥ Vilken är du? ♥

Finns två typer av tänkare när det gäller att hantera tid, alltså vilken sida av hjärnan man använder mest. Den vänstra (starkt analytiska tänkaren) eller den högra (starkt holistiska tänkaren). Självklart är man lite av både, men oftast är man den ena mer än den andra.


Informationsbearbetning via vänster hjärnhalva - starkt analytiska tänkare

* Ytterst organiserade

* Överdrivet punktliga

* Planerar sin tid

* Gillar att använda tidsschema
* För dagbok/journaler

* Älskar "att-göra"-listor

* Upprörs av rubbade tidsscheman

* Lever med realistiska tidsramar




Informationsbearbetning via höger hjärnhalva - starkt holistiska tänkare

* Oorganiserade

* Har svårt att hålla tiden

* Håller inte reda på tiden

* Blir stressade av tidsscheman

* Tycker att rutiner begränsar

* Hatar "att-göra"-listor

* Har svårt att följa uppgjorda tidsscheman

* Lever med diffusa tidsramar


Jag är helt klart en analytisk tänkare, även om jag så klart har lite av den holistiska i mig också på vissa punkter.


♥ Snälla, säg vad ni tycker! ♥

Har gjort en ny design som ni kanske märker, men jag är grymt osäker på vad jag tycker egentligen. Vad tycker ni? Jag tar tacksamt emot all kritik, så säg vad ni tycker. Det kanske är så att jag rent av skulle ha behållt den gamla? Så här såg den ut:




♥ A day in the sun ♥

Solen skiner åter igen denna underbara dag. Känns faktiskt nästa som att det är vår. Om det nu inte vore för att det är så kallt! Men det känns i alla fall som att den faktiskt är på väg. Det märks på katten om inte annat för han har riktiga vårkänslor nu kan jag lova!

Idag har jag varit i skolan en sväng. Fick reda på hur det gick på matteprovet i fredags och det gick inte bra kan jag säga. Fick IG precis som jag trott. Jag fick verkligen totalt hjärnsläpp, blandade ihop saker och glömde hälften. Idag när läraren gick igenom det så var ju i alla fall hälften helt självklart. Det konstigaste är ändå att det jag inte fattade på lektionerna det klarade jag på provet. Helskumt! Nåja, det är ingen idé att gräva ner sig. Läraren har ändå sagt att huvudsaken är att man klarar det nationella sen. Hoppas, hoppas!

Efter skolan så hämtade mamma upp mig, så följde jag med henne och handlade. Gäller att passa på, så man slipper bära hem tunga kassar :P Vi var en sväng på second hand också och jag hittade en resväska för 17,50 kr! Ett riktigt fynd. Men jag har tyvärr ingen bild att visa just nu för mamma tog med sig den hem till sig så att den får vädra ur ordentligt på altanen för den luktar källare. Men jag lovar att det kommer bild sen :)

Vad har ni gjort idag?


♥ Dagens låt ♥

Den här tjejen upptäcktes när hon sjöng sina låtar i tunnelbanan. Hon hade en svår uppväxt och skrev ett brev till en viss känd person som hon aldrig postade. Det här brevet blev den här låten.




♥ Dagens låt ♥

Musik helt i min smak. Det här är dans och glädje :)




♥ Age ♥

De flesta vet kanske att det finns något som heter biologisk och kronologisk ålder. Den kronologiska åldern är det antal år det gått sedan du föddes, medan den biologiska är hur gammal kroppen egentligen är. Den kan vara yngre eller äldra än den kronlogiska åldern. Kommer attt gå in lite mer på det i ett annat inlägg vid ett senare tillfälle. Här tänkte jag inrikta mig på det varningstecken som finns på att din kropp kan vara äldre än din ålder.

* För många rynkor (skrattrynkor är okey)
* Slapp hy i ansiktet och på kroppen
* Mörka ringar under ögonen
* Påsar under ögonen
* Vita fläckar på naglar och sköra naglar
* Torr hud och torra slemhinnor
* Övervikt och fetma
* Trötthet
* Glåmig hudfärg
* Gulaktiga ögonvitor
* Leverfläckar/bruna fläckar på händer och i ansiktet
* Dubbelhaka
* Torrt, tunt hår och håravfall

Dolda, farliga ålderstecken
* Slitna organ
* Försämtar immunförsvar
* Hormonrubbningar
* Jobbig eller utdragen början på övergångsåldern
* Besvärlig övergångsålder
* Blodsockerproblem
* Insulinresistens
* Stress
* PCOS (plycystiskt ovariesyndrom, ofta åtföljt av barnlöshet)
* Minskad sexlust


♥ Videoinlägg 2010.03.03 ♥

Jag trött? Nej då, inte alls... :P


Haha, ser ju ut som jag stryper kattstackarn!




♥ Shoes! ♥

Just nu tycker jag att det finns så mycket sjukt snygga skor, finns ju massor fint jag vill ha! Tyckte att det var lite tråkigt på skosidan ett tag, men det är det inte nu. Det här är några favitoriter som jag hittat :)

    
     



♥ Which one is your favorite? ♥

Jag har nyligen börjat känna en lust av att se "gamla" ungdomserier som man följde under tonårstiden. Erkänner att jag såg och ser fortfarande en hel del serier, kanske för många kan man tycka :P Några ungdomsserier som jag tittade på var dessa:


Beverly Hills 90210 var naturligtvis en serie som följdes. Tror jag gick i fyran när den här serien började visas och den gick rätt sent också. Men jag hade efen tv, så jag satt uppe i smyg och tittade :p


Blossom. Vet att jag såg den här serien, men minns inte mycket av den tyvärr.


Felicity. Följdes varje vecka, men ändå inte en serie som jag har någon lust att se om.


Dawson's Creek. Följde den här serien de första åren, men sedan tyckte jag att den blev lite tråkig.


Buffy the Vampire Slayer. Okey, den här såg inte jag förrens långt senare, men tyckte ändå den hörde hemma är :P En riktigt bra serie!


Melrose Place. Självklart följde man även denna serie. Såg den dock inte ända till slutet för tröttnade lite.


Vilka serier följde du? VIlken var din favorit/dina favoriter?

Mina favoriter är helt klart Beverly Hills och Buffy :)


♥ 4 hours ♥

Vilken natt! Kom i säng vid fyra-tiden och somnade ca två timmar senare. Den här natten har jag sovit knappt fyra timmar och det känns! Men jag tyckte att det var lika bra att gå upp när jag vaknade för en stund sedan och försöka hålla mig vaken resten av dagen. Det lär ju i alla fall bli tidigt i säng ikväll den saken är klar. Just nu känner jag mig som ett utsketet äpplamos... Inget vidare med andra ord. Ska se om inte lite frukost i magen får mig att må lite bättre i alla fall!


Om jag ändå kunde ha sovit så här gott i natt! (Jag när jag är liten)


OBS! MINA PRIVATA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


♥ Hoping ♥

Jag hoppas att mina lurar kommer imorgon för jag behöver dom verkligen nu. Det är så frustrerande med glappande lurar! Eller håller ni inte med mig?

Kom hem för en stund sen från kvällslektion vilket var riktigt skönt. För även om man varit hemma flera timmar innan så känns det ändå när man är hemma senare än vanligt. Nu tänkte jag slänga mig i soffan en stund och titta på något avsnitt av Förhäxad innan det blir läggdags.

Ska nog ta och leta rätt på en råtta också så katten får leka av sig lite för han är ordentligt busig nu :P


♥ Akilles, Skye & Sissi ♥

Har fotat lite bilder på min lille ögonsten, på min föräldrars katt och brorsans katt. Ett litet kattinlägg med andra ord :P

Först blir det ju självklart lite bilder på min sötnos Akilles.


Lovade ju en bild där han ligger i/på min resväska och här kommer den då, något sen :P






Skye. Mina föräldrars katt, som brukade vara min.


Haha, vad sur hon ser ut!






Sissi. Brorsans katt.








OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


♥ Hiss & diss ♥

Var evigheter sedan jag hade en hiss- och disslista, så det är väl verkligen på tiden! Den här listan kommer vara inriktad på inredning :)




* Mönstertapeter - älskar mönster på tapeter, men då ska det inte vara en tapet med små, små rosa blommor på. Usch! Helst ska det vara stort mönster eller något i stil med tapetet som är bakom mig i hiss & diss bilderna. Men samtidigt ska det ju inte vara för mycket mönster heller. Gäller att hitta en bra balans.

* Färg - Färg, färg och åter färg! Det värsta jag vet är när ett helt hus eller lägenhet bara är inrett i vitt. För mig ger det lite känslan av att vara på ett sjukhus. Färg är ju något som speglar personligheten av den som bor där, plus att det blir en betydligt högre myskänsla med lite färg.

* Soffa med divan - Har ingen sådan här soffa själv, men det står definitivt högt på min önskelista. Ja, jag vet att nästan var och varannan människa i det här landet äger en, men jag gillar att slänga upp benen när jag tittar på tv och därför vore en sådan här soffa perfekt. Att den är snygg också är ju så klart ett plus :)





* Gardinkappor - jag vet inte, men jag får sådan "gammal" känsla av kappor. Något som bara äldre har. Samtidigt så är det också pga att det faktiskt gör fönstret mindre. Gardinlängder öppnar ju upp fönstret på ett helt annat sätt.

* Cafe latte - Vad är det med den här "färgen" som gör att så många vill ha den? Kanske är det just därför jag INTE vill ha den, för att så många har den eller vill ha den. Så tråkigt när allas hem ser likadana ut!

* Plastgolv - Är absolut inget fel på plastgolv i sig, är ganska praktiskt även om jag inte skulle välja det själv. Bor man i lägenhet så har man inget att säga till om, utan det är bara att gilla läget. Något som jag verkligen inte tycker är snygg är de plastmattorna som ska föreställa trägolv. Vem är det egentligen som väljer dem? Ser ju så himla billigt ut!


Vad tycker ni? Håller ni med eller tycker ni något helt annat?


♥ Dagens låt ♥

En ny låt som jag hörde för första gången igår. Riktigt bra :)




♥ Sunny Day ♥

Jag kravlade mig trött upp ur sängen för en stund sedan, trots att jag faktiskt vaknade av mig självt. Var hemma från morgonens lektion idag för jag hade sån huvudvärk, men några timmars sömn till och den var nästan som bortblåst. Det är i alla fall tillräckligt bra för att jag ska kunna gå på stresshanteringen ikväll. Dvs om det inte blir värre igen, men det får jag hoppas att det inte blir för jag vill verkligen gå ikväll!

Nu under dagen så har jag tvättid från kl. 12, så ska ta och plocka ihop allt så det är klart. Ska ta och läsa igenom läxan till kvällskursen (som jag borde gjort tidigare, men som vanligt skjuter jag upp det!)

Det är förresten härligt soligt uta idag, men det är tyvärr kallare igen. Jag hade lite hoppats på att det skulle hålla sig runt nollan ett tag nu, men det var ju meningslöst. Fast på sätt och vis är det bättre när det är lite kallare för då är det inte en massa slask överallt, men samtidigt så måste ju skiten bort. Tror ändå att det kan vara bättre om lite i taget smälter bort för annars kommer det vara stora pölar med vatten på många ställen i stan (som det var i fredags, inte kul!) för det är ju inte lite snö som ska smälta bort!


♥ Bokrean ♥

I mitt senaste videoinlägg så visade jag upp sminkboken jag beställde från rean, men det var inte den enda boken jag köpte. Var iväg i fredags och kollade in bokrean på Maxi och köpte mig två böcker. Jag har lite beslutsångest över vilken jag ska börja med eftersom båda tillhör samma genre, nämligen chicklitt.


En shopaholic säger ja - Sophie Kinsella

Två bröllop, två länder - men bara ett datum! Rebecca Bloomwood har hittat sitt drömjobb. Hon spenderar andra människors pengar - och får betalt. Det perfekta jobbet, den perfekte mannen - Luke Brandon. Och nu, det perfekta bröllopet. Ja, Luke har friat och bröllopsplanerna är i full gång. Den här gången behöver Becky inga ursäkter för att shoppa, för man gifter ju sig bara en gång...
   Beckys föräldrar tar för givet att hon ska gifta sig i England, i trädgården och bära sin mors brudklänning. Men Lukes mamma planerar ett stort bröllop i New York. Becky vill förstås inte säga nej till någon och förberedelserna på båda sidor Atlanten fortskrider i takt med att datumet närmar sig.




Nästa sak på min lista - Jill Smolinski

"20 saker att göra innan jag fyller 25"
Så lyder rubriken på den lista June Parker av en händelse får i sin hand efter att 24-åriga Marissa dött i en bilolycka. Hon bestämmer sig för att själv utföra de saker som finns med på listan, ett beslut som försätter henne i de mest omöjliga situationer...
   Junes 34-åriga liv har hittills mest gått på slentrian. Hon engagerar sig inte särskilt mycket i vare sig jobbet, kärleken eller familjen. Men nu får hon verkligen veta att hon lever. Bland de punkter hon måste utföra på listan finns: Kyssa en främling, åka helikopeter och - det svåraste av allt - förändra någons liv.
   Och det är bråttom, allt måste vara färdigt till vad som skulle varit Marissas 25-årsdag.




Vilken bok skulle du ha börjat med?


♥ Promenera mera ♥

Att promenader är bra motion vet väl de flesta och att man helst ska gå minst 30 minuter per dag. Om man ska gå efter antal steg så är det minst 12 000 som gäller. Kan låta väldigt mycket, men när man tänker efter så är det kanske inte det. Tänk bara att vändor man gör hemma; ut till köket, till toaletten, hämta en sak här och en sak där. Blir ganska mycket när man slår ihop det. Jag tänkte att jag skulle kolla hur många steg jag går på en dag. Speciellt tisdagar då jag faktiskt går två vändor ner till skolan, vilket är ca 3 timmar promenad sammanlagt!

Visste ni däremot att man förbränner mer när det är kallt? Ju kallare det är, destu mer förbränner du, så passa på att promenera mycket nu medan det fortfarande är vinter!




OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


♥ Dagens outfit ♥

Efter mycket velande och turer till garderoben blev det till slut den här outfiten:



Tunika - Halens
Långärmad tröja - H&M
Jeansleggings - H&M
Skärp - Gina Tricot


OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


♥ Dagens låt ♥

Tycker hon har en så himla härlig röst. Unik är den också!




♥ Skitväder ♥

Vaknade ganska nyligen. Skönt med sovmorgon :) Jag har ingen mattelektion idag, så har inte skola förrens ikväll sen. Tittade ut när jag vaknat och såg att det snöade igen och att det blåste. Termometern visar minusgrader igen. Där sprack min tanke att använda mina tunna leggings. Hittade ingen kul först, eftersom mina nya kläder är i tvättkorgen men till slut hittade jag något jag kunde ha till mina fina röda jeansleggings.

Nu måste jag hoppa in i duschen, äta frukost och fixa iordning mig, så kommer det en bild på outfiten sen :)


RSS 2.0