Nu är tv-hösten igång på allvar

Igår hade House premiär och ikväll är det dags för ytterligare 2 säsongstarter. Speciellt en start har jag längtat efter.

Ikväll börjar de nya avsnitten av Grey's anatomy. Det slutade ju grymt spännande sist. Vem kommer överleva? Izzy eller George? Eller kommer båda dö eller båda överleva? Oavsett vad som händer så lär tårarna flöda ikväll.



En annan serie som har säsongstart ikväll är den svenska serien Oskyldigt dömd. En riktigt bra svensk serie, enligt mig själv.



Vilken seriestart ser ni fram emot i höst?

Allergisk mot tjat!

Finns det något som jag verkligen, verkligen ogillar så är det tjat. Kan tycka illa om någon bara på grund av den orsaken. Då menar jag främst tjat där någon försöker övertala mig att göra något jag verkligen inte vill. Hur kul är det egentligen att tjata sig till något när personen egentligen inte vill?!
Verkar som det bara är den typen av killar jag drar till mig. Då menar jag tjat i allmänhet, inte det kanske en del killar verkar försöka tjata till sig. Men visst är det jobbigt när folk håller på och tjatar på en! Man blir så förbannat irriterad på sådant! Jag är nog tamejfan allergisk mot tjat :P


Premiär för House ikväll :)

Äntligen är det dags för premiären av nya House-avsnitt :) Hur kommer det egentligen att gå efter allt som hände i förra säsongens sista avsnitt?



Som ni kanske minns, så lyckades inte House att rädda livet på Wilson's flickvän Amber efter en bussolycka. Inte nog med det, så får Wilson reda på att hon var på bussen för att hämta House. Hur kommer det att påverka deras vänskap i framtiden? Finns det något sätt att gå vidare och förlåta?



Vad håller på att hända med mig?!

Helt sjukt alltså! Det verkar som något börjar hända. Har helt plötsligt börjat få känslor jag inte haft tidigare. Ja, jag menar verkligen ALDRIG haft. Har aldrig haft känslan förut att jag kanske vill ha barn någon gång i framtiden. Jag har alltid sagt att jag aldrig ska skaffa några. Men idag hände något mycket oväntat.

Var en på praktikplatsen som kom förbi med sin bebis idag och då kände jag nästan en längtan att få hålla i honom. Jag, som nästan ryggar för tanken att någon ska be mig hålla deras barn! Det är inte det att jag tycker illa om barn, känner mig bara riktigt, riktigt obekväm med dem!
Jag måste vara sjuk, det är den enda förklaringen! Eller har faktiskt till och med jag en biologisk klocka någonstans djupt därinne?

Krypa i säng

Nu är jag verkligen sjukt trött. Höll på och somna några gånger framför tv:n och då är ändå klockan inte ens tio än. Det får bli att jag struntar i att kolla på resultatet av kvällens Idol och istället lägga mig tidigt. Jag ska bara borsta tänderna först, sedan kan jag äntligen krypa ner under täcket och somna.


Alla måsten

Har egentligen en massa saker jag måste göra, men vad gör man? Jo, man sitter framför datorn istället. Varför gör jag så? Det är väl mycket bättre att ta itu med saker som de kommer istället för att det samlas på hög. Är jag ensam det fenomenet eller finns det någon mer där ute som gör samma sak?

Det här måste jag göra:

* Städa och dammsuga
* Diska
* Plugga
* Boka tvättid
* Fylla i intresseanmälan om ny lägenhet och posta det.

Kanske inte låter så mycket egentligen, men det är typ hela lägenheten som ska städas och behöver plugga inom alla ämnen jag har. Suck! Orkar inte!


Kille sökes!

Jag är en tjej på snart 26 år som söker en kille mellan 26 och...

Skojade bara, haha. (I alla fall lite ;)) Men visst vore det en rolig grej :P Är ju numera inget konstigt att man träffar sin partner via nätet, men att träffas via en blogg är nog lite udda skulle jag tro. Jag har då aldrig hört talas om det. Det vore nog både något positivt och negativt. Man vet lite mer om personen än man gör via en dejtingsida eller i verkligheten också för den delen. Det vill säga om man är ärlig om det man bloggar om. Vilket jag tror att många kanske gör, speciellt de som vill ha många läsare och uppmärksamhet. Bloggar man inte för att man tycker det är kul? Det gör i alla fall jag. Men nu kom jag ifrån ämnet lite :P



I alla fall, det vore en kul grej att säga till folk som undrar hur man träffades. "Jo, vi träffades på nätet via en blogg." Jag kan nästan se hur förvånad personen skulle bli :P Jag skulle då det, haha.

Har ni hört talas om några som träffats på det viset? Vore kul att veta!


Måste ses ikväll (natt)!

Då var man äntligen hemma då. Har gått en vända på elins esplanad och kikat lite. Det är shoppinghelg här i Skövde, så butikerna har lite erbjudanden. Köpte mig en tröja, men orkar inte fota den nu, så kommer bild på den senar :P

Nu till det rubriken syftar på. Jag måste verkligen se kvällens avsnitt av Ghost Hunters. Eller, ja det är inatt om man ska vara petig.



Jag ska upp tidigt imorgon, så det blir att man får spela in det. De ska nämligen vara på Stanley Hotel där filmen The Shining utspelar sig. Det ligger tydligen en del sanning i historien. I alla fall det med spöken.



Eftersom jag både är lite intresserad av det övernaturliga och gillar Stephen Kings filmer, så är ju det absolut något jag måste se!


Nu drar jag!

Alldeles strax så åker jag hem. Det ska bli skönt att få komma hem igen. Hinner inte skriva så mycket mer nu, utan skriver mer när jag kommer hem.

See ya later!

Kalas idag också

Har varit med in till mina föräldrars granne Katarina nu ikväll. Hennes dotter Ella fyller 5 år, så vi blev bjudna på mat. Var mat man verkligen inte var van vid, men väldigt gott var det :)
Ellas mormor Britta och morfar Allan var där, liksom hennes farmor Susan. Susan är från England, så man kände sig lite ringrostig på engelskan, men det gick bra ändå :P Det är ju just det att man inte är van vid att prata, så det tar lite tag innan man kommer in i rätt flyt.

Sedan nör vi kom "hem" igen, så kollade vi lite på tv och åt ostbågar. Eller, jag och mamma gjorde det, för pappa hatar det.

Nu är jag sjukt trött, så ska gå och lägga mig. Men blir nog att jag löser lite korsord innan jag somnar. Får se om katten sover hos mig i natt också. Sover i en smal nittio-säng när jag är här och med en stor katt i sängen, så blir det inte mycket till plats kvar :P Då passar det att sova hos matte, men hemma, där jag har en betydligt större säng, då duger man inte.


Grattis syrran!

Idag fyller min älskade lillasyster år. Grattis gumman! Hoppas du får en fortsatt bra födelsedag :)



OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Ensamhet

Finns det någon jobbigare känsla än ensamhet? Det är tveksamt. Okey, det skulle vara om det är när man verkligen, verkligen känner att man behöver vara själv en stund.
Fast när det kommer till ensamhet, så finns det olika typer av ensamhet. Det finns den när man verkligen en själv och så finns det den när man känner sig ensam fast man har människor omkring sig. Den senare tycker jag helt klart är jobbigast. Så kan jag ibland känna det även när jag är omgiven av släkten.

Just nu är det den första typen av ensamhet jag känner. Jag önskar verkligen att jag hade någon. Ja, jag menar kärlek. Att kunna vara i hans armar och känna trygghet och närhet. Problemet är bara att jag inte har hittat honom än. Jag är nog helt enkelt för kräsen. Det kanske är dags att sluta ha så höga och ouppnåerliga krav?



Så här blev det!

Kom på att jag lovade att visa resultatet av färgningen av håret. Ibland är minnet bra men kort :P





Inte så stor skillnad mot innan kanske, men utväxten är borta i alla fall :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Dagens outfit



Långärmad tröja - H&M
Stickad klänning - Haléns
Svarta, stickade stumpbyxor - H&M
Skärp - kommer inte ihåg, kan vara Lindex

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Haha, sexy!

Jag känner mig verkligen supersexig just nu. Eller vad tycker ni :P

Haha, nej jag trodde väl det ;) Lite ironi där. Hur sexig är man på en skala med en omgång färg i håret :P



Kanske inte syns så bra på bilden, men färgar i alla fall håret just nu och väntar på att få skölja ur det. Tror det kommer bli superfint. Slänger in en bild sen när det är klart också så klart :)

Kläder säljes!

Jag har lagt ut lite kläder på Tradera igen, efter ett långt uppehåll. Blev bara ett par plagg till att börja med, men kommer mer senare.


http://www.tradera.com/Snygga-rutiga-byxor-helt-NYA-Strl-38-auktion_99301090


http://www.tradera.com/Jattesnygg-jeanskavaj-jacka-i-NYSKICK-Strl-S-auktion_99301638


My love for shoes!

Jag har, så länge jag kan minnas, haft lite av en förkärlek till skor. Som säkert många andra tjejer :P Därför är det konstigt att jag inte har så många. Men den här månaden blir det i alla fall skoinköp :) Här kommer ett litet collage med skor jag gillar. Har ni någon favorit?


Hm, skulle vara med en text också, undrar varför inte den kom med...?



Snart iväg

Om en stund ska jag iväg och besöka praktikplatsen som jag jag ska vara på i fem veckor från och med nästa vecka. Jag har allt lite fjärilar i magen. Brukar alltid ha det första gången jag ska till ett nytt ställe, men det brukar gå bra :)
Jag har ingen lust alls att ge mig ut i det hä tråkiga vädret, men vad har man för val :P Helst skulle jag vilja vara hemma och greja. Fast det tar nog inte så lång tid. Kanske en timme max.
Åh, nej! Nu börjar det regna! Usch, nu vill jhag absolut inte gå ut :(
Men det är bara att ta sig i kragen och gå iväg. Finns alltid saker man måste göra och det är bara att göra det.

Plugg/blogg-hörna

Har suttit och klurat och klurat över det här med en bra arbetshörna. Det är verkligen inte bra som det är nu. Döm själva :P


Skrivbordet/databordet är inte så stort och det är ont om förvaring och därför ser det lätt ut så här.


Även bakom datorn är det fullt med grejer.


Det har till och med hamnat grejer i fönstret!

Jag är verkligen sjukt trött på att ha det så här. Har ni några bra tip eller lösningar, så tar jag tacksamt emot dem.
OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Dagens outfit



Lång, långärmad tröja - H&M
Stickad, kortärmad kofta - H&M
Jeans - Bik Bok

(Håret hade jag inte så från början utan satte upp det så när jag kom hem :P)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


God morgon

Så ska man snart iväg till skolan då. Idag var tempen nere på det normala, så mår hyfsat bra idag även om jag fortfarande är förkyld. Det går i alla fall åt rätt håll :)

Vet inte riktigt vad som händer idag, förutom skolan då. Tror jag ska ta och städa upp lite här hemma. Ska ta hand om disken i alla fall. Jag kan ju inte låta det bli stökigt igen när mamma var så snäll och hjälpte mig att städa upp. Just det, måste boka tvättid också. Problemet är bara att jag inte vet när jag kan tvätta eftersom praktiken börjar nästa vecka och i helgen kan jag inte. Om det nu skulle finnas tid då.

Men nu ska jag snart iväg i alla fall. Ha en bra dag!


Jag vill flytta!

Just nu vill jag verkligen flytta. Flytta från den här ettan till en tvåa. Trivs för visso ganska bra, men det börjar bli lite trångbott nu känner jag. Jag får ingen riktig ordning. Speciellt inte på plugg/blogg-hörnan. Det är ont om plats och blir bara stökigt och kaos-artat. Dessutom så behöver nog katten lite större yta att vara på. Och jag kan inte säga att det inte skulle vara skönt med ett riktigt sovrum.
Vill helst bo kvar på norrmalm, eftersom jag nästan bara handlar på maxi och jag kan inte tänka mig att handla den mesta maten någon annanstans. Jag har i alla fall bestämt mig för att det inte blir samma område som där jag bor nu. Det är absolut inte det att jag inte trivs här, men hyrorna kommer gå upp så mycket framöver att jag inte kommer att ha råd att bo kvar. Så det blir till att leta runt och hoppas på napp. Det bästa vore om jag kunde flytta någon gång i början på nästa år. Men jag vet ju att det kan vara svårt att bestämma det själv. Man får helt enkelt lite ta det man hittar.

Kattfnatt

Tror ta mig faan att katten blivit galen. Akilles springer runt i lägenheten som en galning. Han är hur busig som helst. Förmodligen bara för att jävlas med sin matte, som inte orkar med sådant just nu. Det är precis som att djur har en inbyggd radar som förvarnar dem när matte (eller husse) är sjuk. Bara så att de kan passa på att jävlas riktigt ordentligt och göra allt det de inte får. Självklart orkar man inte göra någon större anstängning för att sätta stopp för det hela. Jag har fått stänga ute Akilles i hallen i två nätter nu för att jag ska kunna sova över huvudtaget. Han som alltid brukar vara snäll och sova hela nätterna i vanliga fall!
Och jag vet inte hur många gånger jag har hört honom vara uppe på bordet! Jag skulle kunna strypa den katten ibland alltså. Men självklart så skulle jag inte göra det på riktigt, även om han verkligen kan konsten att driva en till vansinne. Han...

Shit, vad det blåser ute! Det är verkligen halv storm! Hoppas det inte blåser så imorgon bara. Jag hatar verkligen att vara ute när det blåser. Hade man frisyr innan, så har man inte det sen. Nu lät jag verkligen som en tjej, haha! Men det är ju faktiskt så. Har man någorlunda långt hår, så är det verkligen överallt!
Däremot tycker jag att det är riktigt mysig med blåst, så länge man är inne. Antingen med en bra bok eller en skräckis. Åh, längtar redan! Önskar att jag inte skulle upp så tidigt imorgon, annars hade jag helt klart letat rätt på en skräckis och krypt ner under en filt!


Finally!

Jag börjar äntligen känna mig lite bättre. Hoppas verkligen att det är på väg åt rätt håll nu och inte bara tillfälligt. Men som det känns nu, så tänker jag helt klart ta mig till skolan imorgon. Det är bara att hålla tummarna!

Nej, nu blir det Idol igen :)


Suck!

Då har man äntligen orkat ta den där duschen, så nu känner man sig lite fräschare i alla fall. Ska snart försöka mig på att gå till affären, men har varken ork eller lust. Speciellt inte när vädret är som det är. Det blåser och småregnar. Det vill säga ett riktigt höstväder.



Nä, det är väl bara att ta sig i kragen och gå. Kommer vara helt slut när jag kommer hem igen, men då kan jag bara slänga mig i soffan och vira en varm filt runt mig.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Fortfarande sjuk

Jag kan inte påstå att jag känner mig mycket bättre idag. Mår fortfarande skit, men hoppas fortfarande på att jag kan gå till skolan imorgon. Ska försöka mig på en dusch om en stund, så kanske man mår lite bättre sedan. Jag har även tänkt mig att jag ska försöka ta mig till affären. Dvs om det slutar regna någon gång.

Jag har i alla fall gjort något idag. Är nästan klar med inlämningsuppgiften i utvecklingsstörningskursen nu. Det är bara ett par grejer som jag inte löst än, men tänkte höra med mamma om hon kunde komma på något :P Får se om jag orkar göra något mer skolarbete idag. Just nu vill jag bara krypa ner i soffan under en filt och titta på Vänner eller något.

Snart dags för byte

Ska titta lite på tv en stund till, sedan blir det att förflytta sig från soffan till sängen. Ska bli riktigt skönt att få sova på riktigt och inte bara ligga och slumra lite. Det är stunder som de här som jag önskar att jag hade kvar min gamla möblering. Då kunde jag nämligen bara vrida på tv-bänken, så kunde jag ligga i sängen och titta på film eller tv. Fast soffan är faktiskt rätt bekväm, så det går bra ändå.

Jag hoppas i alla fall på att jag vaknar imorgon och mår hyfsat bra. Chansen kanske inte är så stor, men hoppa kan man ju alltid.


Snälla, döda mig någon!

Mår verkligen skit just nu. Aaahhh, hatar att vara sjuk! Orkade knappt ta mig upp ur soffan ens förut. Hade hamnat på mage och var tvungen att ta mig ner på golvet först innan jag kunde ta mig upp! Hur jag ska orka gå till skolan på onsdag är ett mysterium, men det måste gå! Jag måste även bli klar med inlämningsuppgiften imorgon för den ska lämnas in på onsdag. Just nu känns det som ett oöverstigbart berg. Får helt enkelt hoppas på att jag mår bättre imorgon.
Oh my God! Kollapsar snart över datorn känns det som... Känner mig mer död än levande just nu. Kan ingen vänlig själ komma och ta hand om sjuklingen en stund :P


Vad göra?

Är hemma från skolan idag. Har ju blivit sjuk, som jag skrev igår. Men vad finns det egentligen att göra när man är sjuk? Titta på film och tv. Finns det något annat? Kanske orkar man läsa lite eller lösa lite sudoku.
Det är stunder som de här som man saknar att ha någon. Någon som kan pyssla om en lite när man är sjuk.

Förresten, hur kommer det sig egentligen att katter härjar och gör extra mycket jävelskap när man är sjuk? Jag höll på att bli tokig på Akilles, så halv sju stängde jag ute honom i hallen, så jag fick sova. Det är precis som att de känner på sig att man inte orkar bli arg på dem ordentligt. Precis som de tänker: "haha nu är matte sjuk, så då är det bäst att passa på att göra så mycket som möjligt av det jag inte får".


Känns som att jag blivit överkörd av en ångvält...

Då var man hemma igen då. Att gå och jobba när man mår som jag gör idag var ingen höjdare alls. Trodde nästan att jag skulle tuppa av ett par gånger. Men imorgon blir jag i alla fall hemma från skolan. Har bara en lektion, så då är det inte så farligt. Jag tänkte ändå att man kanske kunde försöka plugga lite hemma i alla fall. Då kan jag ta det i korta stunder.

Nu blir det nog i alla fall lite tv en stund innan jag kryper i säng. Har ingen aning om det är något att se, men annars blir det ett eller ett par avsnitt av Vänner. Älskar den serien!


Sådana vänner skulle man ha!

En fantastisk röst!

Här kommer lite bilder på min favorit-sångerska av all time!




Jobb idag

Jag har verkligen ingen lust alls att jobba idag. Har inte mycket till ork heller egentligen. Känner mig inte på topp idag direkt. Jag har åkt på en förkylning, så känner mig lite hängig. Har fått ont i halsen också och även blivit lite hes. Börjat hosta lite idag också. Nyst har jag gjort några dagar nu, men det kan lika gärna bero på allergin. Däremot har jag bara lite förhöjd temp, så har ingen feber. Än i alla fall. Det kan ju komma. Jag har varken tid eller lust att vara sjuk just nu. Ska snart börja min praktik och då blir det tillräckligt stressigt med skolan som det är.
Hur kommer det sig egentligen att man alltid lyckas bli sjuk när man verkligen inte har tid?



Dagens middag - tips! (med bild)

Mamma var ju här idag och hjälpte mig att greja lite, så vi åt middag ihop. Vi äter båda LCHF-mat, så då är det mycket enklare. Vi provade på ett nytt recept, som jag hittade på en blogg för ett tag sedan. Det blev en krämig köttfärsgratäng och var verkligen urgott! Faktiskt det godaste jag ätit sedan jag började med den nya kosten. Tänk dig lasagne utan pastan, så är du rätt nära :P


Bild lånad från Millas mat

Jag kan verkligen tipsa om den här rätten om man gillar en krämig köttfärssås. För det går ju även att ha den som det med pasta till även om man inte äter enligt LCHF.


Mina nya tavlor

Idag har mamma hjälpt mig en massa hemma. Hon hjälpte mig att få ordning i köket (äntligen!), så nu är det städat och fint :) Tack, snälla mamma!
Köpte mig lite fina, nya tavlor idag, så de fick vi också upp. Blev superfint! Eller vad tycker ni?


Blomman ska vara mer vit egentligen.


De här fina tavlorna hamnade över sängen. Det rosa ska vara skarpare, men så blir det när man tar kort med mobilen :P

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Second hand

Jag och mamma har varit en vända på second hand i Karlsborg idag. Tyckte inte det fanns så mycket att ha direkt. Inget som passar in hemma hos mig i alla fall. Man kan ju inte handla bara för att man tycker något är fint.
Mamma däremot hittade en flerarmad ljusstake som kommer passa jättebra på deras långbänk i matrummet. Hon köpte även fem stycken varmeljushållare som kommer bli superbra i rummet nere i källaren där hon ska ha lite indiskt tema.
Blir att jag åker hem idag istället för imorgon. Jag ska jobba imorgon och det blir så stressigt om jag åker hem imorgon. Dessutom så får jag sova i min egen säng :P


Hemlängtan

Det är helt sjukt. Har inte ens varit i Mölltorp i 24 timmar och jag längtar redan hem. Just nu ångrar jag att jag inte tog med mig datorn, vill ha min egen istället. Hur faan kan man sakna en dator egentligen?! Men det gör jag i alla fall :P Tror det mest beror på att jag inte är van vid det här tangentbordet. Det skiljer ju lite på en ett vanligt tangetbord och på det till en laptop.
Nä, om man ska ta och var lite social kanske :P Ha det så bra i det fina vädret!


Sjukt trött

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Är hemma hos mamma och pappa just nu och ska sova kvar här, men längtar egentligen efter min egen säng. Har typ kämpat den senaste timmen med att hålla mig vaken, men nu ger jag upp. Ska bli så skönt att få sova efter den dagen jag har haft.
Var först i skolan för en lektion på morgonen, sedan direkt hem och till affären för att handla det som fattades till lunchen. Efter det kom mamma och vi käkade lunch ihop innan vi rände runt i halva Skövde i olika affärer. Vi räknade ut att vi var på 10 olika ställen! Inte undra på att man är trött och har ont i fötterna nu :P

God natt mina kära läsare!


Så här ser jag ut idag :)



Tunika - Gina Tricot
Jeans - Bik Bok
Skärp - Gina Tricot
Örhängen - H&M

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Överlevde

Det var faktiskt inte så värst farligt ändå att gå upp tidigt idag. Ska snart iväg nu och känner mig faktiskt någorlunda pigg. Otroligt nog!
Är klar nu, så ska iväg till skolan om en stund. Men först ska jag sitta lite vid datorn och kela lite med katten samtidigt. Han har gått omkring och väntat på det ända sedann jag gick upp. Vet inte varför det just måste vara vid datorn, men så är det i alla fall. Katter, eller djur över lag, har verkligen konstiga idéer :P



OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Upp äckligt tidigt

Blir snart sängen för min del. Imorgon har jag lektion tidigt på morgonen, vilket betyder att jag måste upp äckligt tidigt. Fast det borde jag väl stå ut med för sedan får jag ju sovmorgon på lördag och söndag :) Det kommer i och för sig vara en klen tröst när klockan (telefonen) ringer imorgon bitti. Men tills dess kommer jag (förhoppningsvis) sova gott :)






Betyg + Heroes

Den här dagen har varit ganska tråkig, som de flesta andra dagar. Men en rolig sak har i alla fall hänt :) Fick veta vad jag fick på provet i Utvecklingsstörnings-kursen. Trodde jag bara skulle få ett G, men fick ett VG+!! :) :) :) :) Blev så himla glad, för trodde verkligen inte att det gick så jättebra på provet. Jag kanske måste börja tro lite mer på mig själv. Jag kan nog mer än jag själv tror.

Men nog pratat om det. Nu ska jag kolla på ännu ett avsnitt av Heroes tredje säsong :)



What?!

Vet inte vad som hände förut. Hade nog ett behov av att få skriva av mig lite. Förvisso var allt jag skrev sant, men det lät kanske värre än vad det egentligen är. Visst, jag kan inte säga att jag är lycklig, men jag gråter inte var och varannan dag heller. Men jag är definitivt i behov av en förändring. En förändring som kanske inte är så lätt att göra...


Jag vill bara vara lycklig

När det är det min tur egentligen? Min tur att vara lycklig. Jag hatar verkligen att känna det så här. Att känna mig så förbaskat olycklig. Det känns inte som att det finns något i alls i mitt liv som är viktigt, som betyder något. I alla fall ingenting som betyder tillräckligt mycket för att jag ska känna någon som helst lycka. Jag känner inte så här varje dag, men de resterande känner jag mig bara avdomnad. Avdomnad från livet, avdomnad från känslor. De dagarna gråter jag i alla fall, men jag vet inte om det är något bra eller inte.
Jag vet att folk säkert inte ser hur jag egentligen mår, utan tror nog att jag är rätt nöjd med livet. Det är det jag vill att de ska tro. Vill inte att de ska se mitt riktiga jag, så jag bär omkring på en mask för att skydda mig.
Jag tror inte ens att min familj har en aning om hur jag egentligen mår. Jag vill inte tynga dem med det, de har tillräckligt med problem som det är.
Vad har jag egentligen att vara lyckig över? Mina dagar består i stort sett bara av skola, sitta hemma själv och ibland jobb. Vad är det egentligen för liv? Inget alls!



Omgjord bild

För några år sedan gjorde jag om den här bilden i programmet Picture It. Tycker den blev rätt häftig :) Vad tycker ni?


Före


Efter

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Beautiful

Every day is so wonderful
And suddenly it's hard to breathe
Now and then I get insecure
From all the pain, feel so ashamed

I am beautiful no matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful in every single way
Yes, words can't bring me down, oh no
So don't you bring me down today

To all your friends you're delirious
So consumed in all your doom
Tryin' hard to fill the emptiness, the piece is gone
Left the puzzle undone, ain't that the way it is?

'Cause you are beautiful no matter what they say
Words can't bring you down, oh no
You are beautiful in every single way
Yes, words can't bring you down, oh no
So don't you bring me down today

No matter what we do
No matter what we do
(No matter what we say)
No matter what we say
(We're the song that's outta tune)
(Full of beautiful mistakes)

(And everywhere we go)
And everywhere we go
(The sun will always shine)
The sun will always, always shine!
(But tomorrow we might awake on the other side)

'Cause we are beautiful no matter what they say
Yes, words won't bring us down, oh no
We are beautiful in every single way
Yes, words can't bring us down, oh no
So don't you bring me down today

Don't you bring me down today
Don't you bring me down today



Hur kommer det sig?

Varför är det så att trots att man har massa nya fina kläder, så kan man ändå inte bestämma sig för vad man ska ha på sig? Tog minst en kvart i morse bara att bestämma mig för något att sätta på mig. Det är ju helt sjukt! Borde väl inte vara så svårt egentligen. Eller, jo, jag hade ett plagg jag ville ha, men har inget att ha under. Är verkligen i behov av långärmade tröjor i olika färger. Har just nu bara en svart och hur kul är det att ha den om man har svart över och kanske även ett svart skärp. Jag gillar färg, så vill helst ha något som lyser upp. Får nog ta och kolla om H&M har några roliga tröjor. Fast det får bli när jag har fått pengar igen, nu ska det jag har kvar gå till mat. Det borde ju faktiskt vara viktigare :P

Nu ska jag snart iväg till skolan för en lektion. Idag ska vi iväg till Skara för de har en hjälpmedelsmässa där och det är precis det vi läser om just nu, så det kunde inte vara mer lägligt.


Tjohoo!! :D

Glömde skriva en grej om gårdagen. En rolig sak, som ni kanske förstår, med tanke på rubriken :)

Var nämligen två veckor sedan jag började med LCHF-kosten, så då var det dags för vägning och mätning. Kommer inte säga så mycket mer än att jag blivit av med hela 3 cm i midjan på två veckor :) Vissa kanske inte tycker att det är så märkvärdigt, men jag är superglad. (Speciellt som jag slarvat en del). Det är tillräckligt mycket för att jag har börjat märka skillnad på jackan. Innan stramade det lite över magen, men nu är det till och med ett mellanrum! Kan knappt fatta det själv. Enligt vågen har jag "bara" gått ner lite drygt ett halv kilo (vet ej exakt, eftersom jag vägde mig första gången på en vanlig våg, dvs inte digitalisk). Men jag tycker centimetrarna är mycket viktigare än vad vågen visar.

Samtidigt så tänker man ju helt klart på hur många fler centimetrar som kunde vara borta om jag inte slarvat, men man får låta bli att tänka så. Får helt enkelt förbättra mig.

Förresten, så funderar jag på att lägga ut före- och efterbilder sen när jag har nått mitt mål. Vad tycker ni? 




Dirty Dancing

Till minne av Patrick Swayze blir det filmen Dirty Dancing ikväll. Speciellt när jag var yngre, var någonstans i tonåren, så såg jag jämt på den här filmen. Kollade så många gånger att jag slet ut bandet. (Var ju VHS på den tiden :P) Trots att jag sett den så många gånger, så tröttnar jag aldrig. Kan se den om och om igen. Jag har alltid önskat att jag kunde dansa så där.

Här är några av mina favoritlåtar/klipp och bilder från filmen:










"Nobody puts baby in a corner"









Patrick Swayze R.I.P.

Efter månader lång kamp mot cancer, lämnat oss. Vi minns honom alla säkert mest som dansaren Johnny i filmen Dirty Dancing och som spöke i filmen Ghost. Det är i alla fall vad jag gör. Dirty Dancing är en av mina absoluta favoritfilmer någonsin och har sett den så många gånger att jag tappat räkningen.
Han blev bara 57 år gammal.


You will be missed.


Tiden går fort när...

... man har mycket att göra. 

Det har blivit en hel del skolarbeten idag. Känns bra att få lite gjort av det i alla fall. Jag har även fått det mesta av disken undanstökad och det känns riktigt skönt. Nu är det bara städningen kvar. Det tråkigaste av allt :P
Jag ska i alla fall försöka röja upp lite i vardagsrummet och även dammsuga där och i sovalkoven. Köket och badrummet får bli senare i veckan. Kanske att jag kan hinna med det imorgon.
Nej, men det är väl bäst jag sätter igång då, ska hinna till affären sedan också.

Känns som att jag bara skriver en massa strunt idag. Hoppas ni förlåter mig :P

It Hurts

Ont, det gör ont, det gör ont.

Idag har jag ont kan jag säga, precis som jag trodde. Verkligen tur att det är vänster arm annars hade det nog blivit vissa svårigheter.

Ska snart äta lite frukost tänkte jag, ska bara klä på mig först och så. Har suttit lite med engelskan, men när jag kommit till den andra grejen på planeringen, så ser jag att inte resten stämmer med det som är i boken. Har skickat iväg en notis till läraren, så hoppas jag får svar snart. Ska nämligen träffa henne idag, så måste veta det snart om jag ska hinna göra allt. Annars får vi väl boka om handledningstiden.

Nu börjar jag frysa lite smått, så det är väl bäst man får på sig lite kläder :P

Snart sovdags :)

Jag är väldigt förvånad över att jag fortfarande är uppe. Trodde om inte annat att jag skulle somna i soffan. Okey, jag nickade till i kanske två minuter högst, men det räknas knappt :P
Trodde jag skulle ha förbannat ont i armen vid det här laget, men har faktiskt inte ont alls längre. Det bara känns lite konstigt än så länge, men det lär göra ont imorgon när jag vaknar. Men det är då det.

Känner mig lite ensam för ögonblicket. Skulle ha varit mysigt om man hade haft någon man tycker mycket om. Någon som kan få en att må bra, genom att bara finnas där.

Jaja, det är som det. Nu ska jag i alla fall göra mig iordning, så att jag kan krypa i säng snart.



Jaha, så var det gjort

Då har man tagit den tredje TBE-sprutan. Var tydligen en reaktion jag fick sist, så det hade ingenting med hur djupt han stack. Det var ju en klen tröst :P Nåja, det är bara att hoppas på det bästa. Börjar kännas lite i armen nu, så man får hoppas man får sova inatt. Fast å andra sidan, så trött som jag är sover jag säkert som ett litet barn :P

Nu blir det snart tv i form av Sveriges fulaste hem. Simon & Thomas är tillbaka. Jippi!!!


Ooops :P

Är jag trött eller vad?! Skrev ju typ samma sak i inlägget innan som i det tidigare idag :P Haha, så kan det gå när man är trött.
Är nog bäst jag lägger mig tidigt ikväll. Tänkte ta mig ett varmt bad ikväll, men det kanske är bäst att låta bli. Jag kanske somnar och drunknar :P

Snart vaccination

Usch, nu ska man snart iväg då. Har lite smått ångest just nu känner jag. Jag är inte ett dugg rädd för sprutor, utan det är för att det blev som det blev sist. Fick så fruktansvärt ont efteråt att jag inte kunde sova och var tvungen att åka till infektionsmottagningen och få starka värktabletter. Det ahr jag absolut ingen lust med nu.
Får väl försöka säga att de inte får sticka så djupt den här gången. 


Miss Isprinsessa

Jag känner mig verkligen som en isprinsessa idag, men då menar jag självkart inte bokstavligt talat. Känns som hela jag är en enda stor isbit. Speciellt händerna är iskalla. Naglar och knogar har antagit den där vanliga blå/lila tonen som den ofta gör då. Och som vanligt gör det också ont.  Har för säkerhetsskull tagit två tabletter av medicinen. Vill verkligen inte behöva gå lindad i upp till en månad. Och med min vanliga otur, så skulle det bli höger hand. Sitter dessutom med mina egenstickade handledsvärmare (om det nu heter så, men jag kallar det iaf så :P), men ändå så känner ju riktigt hur händerna utsänder en kyla.
Det är stunder som de här, som jag verkligen hatar min sjukdom. Visst, det gör jag alltid, men när jag verkligen märker av den så här, så känner jag mig väldigt handikappad.


Usch, fy och blä :P

Idag känner jag mig verkligen sådär. Är lite småförkyld och rädd för att den ska bryta ut på allvar. Har inte tid att vara sjuk just nu. Har så mycket med skolan och har grejer att göra hemma.

Ska snart äta lite mat. Mums! Är riktigt hungrig nu. Sedan blir det att göra det sista med matten, för om drygt 2 ½ timme ska jag iväg till skolan igen och göra matte-prov. Usch, vill verkligen inte! Har lite smått ångest för det. Matte hör inte till mina favorit-ämnen direkt. Just nu känns det inte som att någonting fastnat. Det är helt enkelt bara att hålla tummarna för att det går bra när jag väl sitter där.

Jag ska iväg till vaccinationscentrum idag (eller ja, ikväll blir det väl) och ta TBE-spruta nummer tre. Måste verkligen säga till den som ger den att inte sticka så djupt som förra gången. Jag har verkligen ingen lust alls att behöva gå till läkaren för att få starka värktabletter (som man dessutom kan bli beroende av om man inte är försiktig) bara för att man fått så förbannat ont i muskeln, pga att de stack för djupt som förra gången.

Men först blir det som sagt mat. Och ett avsnitt av Heroes :)


Lite pics :)

Kollade igenom bilderna på hårddisken och tänkte dela med mig av några :)


Den här togs för ca 2 somrar sedan, precis efter att jag blonderat håret.


Den här togs samma dag som den innan.


Den här bilden tog jag en vinterkväll i början av 2007, när jag hälsade på hos mina föräldrar i Mölltorp.


Åh, den här hårfärgen vill jag ha tillbaka! Undrar vilken det är :P Bilden togs på julafton 2007.


Det här kanske räknas som en misslyckad bild, med tanke på de vita prickarna (snöflingor), men jag gillar faktiskt den här bilden ändå! Bilden tog i januari 2007.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Dagens outfit



Tunika - Gina Tricot
Jeans - Josefssons

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Hatar min katt just nu!

Faan, skulle kunna strypa Akilles just nu. Är så jävla förbannad. Jag kommer hem coh humöret är rätt så bra, men det ändras i en handvändning när jag kommer innanför dörren och ser vad den jäveln har gjort.

Han har haft "skoj" med mina nya skor. Han har tragit bort tyget som är inuti (som döljer sulan) och en del av sulan längst fram! Fattar ni vad arg jag blev (och är fortfarande)! Har lyckats limma dit de två större bitarna och tyget hyfsat, så tror inte att, tack vare inläggen i fram att jag kommer att märka av det så mycket. Men det spelar ingen roll, är grymt förbannad på honom för det. Han får inte hålla på så! Är inte meningen att man ska behöva ha skorna på hatthyllan bara för att han inte kan låta dem vara.


Dagens outfit



Tunika/linne - Gina Tricot
Jeans - Josefssons

Blev en väldigt enkel outfit idag eftersom jag bara varit hemma och tvättat och grejat lite.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


På väg att bli sjuk?

Känns som jag är på väg att bli sjuk. Orkar typ inget, är trött, nyser, lite snuvig och känner mig febrig. Usch, vill verkligen inte bli sjuk du. Har inte tid med det alls. Jag hatar vekligen att vara sjuk, i alla fall för det mesta. Ibland kan jag tycka att en förkylning kan rätt bra. Nu undrar ni säkert hur jag tänker :P Jo, jag menar att det kan bli som en paus från vardagen. Man kan utan dåligt samvete ligga i soffan hela dagarna och inte göra någonting. Det gör inget att jag inte har diskat eller städat. Men då ska man ju så klart inte vara så pass sjuk att man mår skitdåligt, utan så där lagom.
Men nu vill jag absolut inte vara sjuk. Känns som man kommer efter så mycket med skolan om bli sjuk nu. Har verkligen ingen lust att nästan jobba ihjäl mig. Nä, jag får helt enkelt hålla mig frisk!


Tjäna poäng på det du handlar

Är medlem på en sida som heter GFK online, där man samlar poäng genom att registrera sådant man handlar. Det man kan registrera är kläder, böcker, film, musik, receptfria läkemedel, naturläkemedel, husgeråd, leksaker, möbler, textiler, bygg & trädgård, hygienprodukter mm.
Jättebra tycker jag. Finns inget krav att man måste göra något för att samla poäng utan man gör det bara genom sådant man redan handlat. Sedan kan man byta in poängen på prylar.

Tyvärr kan man inte bli medlem hur som helst, men om det verkar intressant, så kan jag värva dig.


På dagens lista

Idag kommer nog inte hända så jättemycket, förutom tvätt och städ. Sååå kul, eller hur :P Hatar verkligen att städa. Tvätta däremot går rätt bra, bara man kommit igång. Jag hoppas att jag får med all tvätt idag, men det är tveksamt. Missat tvättiden ett par gånger, så tvätthögen har liksom växt under tiden. Annars får jag ta det viktigaste helt enkelt. Ska nog ta och försöka läsa den där boken också. Den som jag skulle ha börjat på igår :P Blev inget av det eller det där badet jag hade planerat.

Det här står i alla fall på dagens lista (sen om jag hinner med allt är en annan femma :P)

* Diska

* Tvätta

* Städa

* Läsa en bok

* Duscha

* Ev. lite skolarbete

Hm, undrar om det var något mer... Fast den här lista räcker gott och väl! Lär nog inte hinna med allt ändå.


Ikväll drar Kändisdjungeln igång!

Det är en reality-show efter förlagan: I'm a celebrity... Get me out of here!


De som är med är: Kennet Andersson, Karl Petter Bergvall, Jannike Björling, Mikkey Dee, Rafael Edholm, Bengt Frithiofsson, Katarina Hulting, Inger Nilsson, Ann Söderlund och Torleif Torstensson.

11 kändisar får leva ute i Malaysias djungel där de filmas dygnet runt. De utsätts för en del utmaningar som ofta innehåller en del av djungelns exotiska djur. De måste dessutom tävla för mat, så de måste kanske övervinna sina värsta rädslor. Tittarna är det som har hela makten. Man väljer vem som får åka hem och vem som ska göra vilken utmaning.


Tilde de Paula och David Hellenius är programledare.

Har sett den amerikanska förlagan och jag kan säga att det inte visas några mildrande omständigheter för att det är kändisar som medverkar. Snarare tvärtom. Att sätta ihop vanliga människor är bäddat för tjafs och bråk, men det lär bli ännu mer när kändisar är i bilden. Kanske för att de är så starka personligheter.


Hur kan det här vara bekvämt...?



Hittade Akilles liggande så här, nertryckt i en låda. Hur sjutton kan det vara skönt att ligga och sova så där? Haha, roligt såg det ut i alla fall. Katter kan verkligen hitta på de mest konstiga saker :P

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Home sweet home

Så skönt att vara hemma igen. Var i och för sig några timmar sedan jag kom hem, men i alla fall :P Tror att provet gick rätt bra faktiskt. Jag hoppas det i alla fall. Den första delen var lite klurig. Man skulle beskriva vad vissa ord betydde på engelska. Jag vet ju så klart vad de betyder, men så svårt att förklara sånt tycker jag. Satt fast rätt länge på ord, men sedan fick jag i alla fall ner något på pappret :P Jaja, det gick som det gick. Inget jag kan göra något åt nu.

Borde städa lite, men är rätt frusen i dag, så funderar på att ta mig ett varmt bad istället. Då kanske man tinar upp lite. Sedan funderar jag på att leta reda på en bok jag inte läst än och krypa ihop under en filt och läsa lite. Var längesen jag gjorde det nu och jag tycker det kan vara en ganska skön avkoppling. Vilket jag känner att jag behöver. Visst, jag gör kanske inte så mycket nu heller, men syftade mest på att hjärnan får koppla av lite :P


Prov idag

Ska iväg till skolan och göra prov. Kan inte säga att jag ser fram emot det direkt, men det ska bli skönt när det är överstökat :P Finns det något värre än prov? Usch, hatar dem! Men det ska nog gå bra.

Skriver mer senare.

Snart Idol

Så är det snart dags för ett nytt avsnitt av Idol. Äntligen något kul som händer. Har egentligen en massa som måste göras, men det får tas hand om imorgon eller i helgen :P
Nu blir det, som sagt, snart Idol :) Vad är det som gör att det är så kul att se andra göra bort sig? Fast jag ser lika mycket fram emot att se de som inte gör det. Tänkt att få höra den där rösten, som man får gåshud av. Nåja, nu börjar det snart och jag ska ge katten mat innan.


När ingen vet

Jag tror inte att det är någon som förstår mig. Som förstår hur jag mår och vad jag känner. Den starkaste känslan just nu är ensamhet och trötthet. En trötthet på allting. På mitt liv, på hur det ser ut här hemma. Visst hemmet kan jag göra något åt, men har ingen ork att städa. Jag vill, men på något sätt jag jag inte få mig själv till att göra något.
Jag visar hela tiden upp en glad Jeanette. En Jeanette som förmodligen verkar rätt nöjd med livet. Men det är långt ifrån sanningen. De få vänner jag har träffar jag sällan, de vill aldrig hitta på något eller så har de inte tid. Jag behöver komma ut lite och ha kul. Känns som att jag bara sitter hemma i min lägenhet dag ut och dag in. Gå ut på helgen, vad är det? Då är mitt enda sällskap katten och tv:n eller datorn.
Det är inte så lätt när man är i min ålder att skaffa nya vänner om man inte kommer ut något. Än mindre svårt är det att hitta kärlek. Det kanske är något fel på mig, eftersom ingen vill umgås med mig? Känns i alla fall så ibland.



Dagens outfit



Jeanstunika/klänning - Bik Bok
Svarta leggings - H&M
Skor - Skopunkten

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Sminkbord?

Ska försöka få mitt D-kort idag igen. Nu vet jag ju i alla fall när det stänger :P

Vet inte riktigt vad som händer annars idag. Jo, ska ju till skolan för en lektion och sen blir det ID-kortet. Funderar på att dra till second hand och kolla lite också. Är ute efter ett sminkbord eller något som man kan ha till det. Spelar ingen större roll med färgen, för det går ju alltid att måla om. Har kollar på blocket, men där har jag inte hittat något som passat :( Jaja, det är bara att fortsätta leta.


Vad tycker ni?

Har haft den här bloggen ett tag nu och tänkte därför höra vad ni tycker om den. Är den bra? Dålig? Saknar ni något? Något jag ska ta bort? Ja, vad som helst.

Shopping!

Efter skolan var jag inne på Gina Tricot och H&M och tittade lite. Blev lite köpt som vanligt :P Men det här måste bli det absolut sista den här månaden! Det här blev det i alla fall den här gången:


De här jättefina vantarna kommer passa bra till den nya jackan :)


Syns inte så bra på bilden men diademet är i alla fall mörklila. Är en rosett på sidan som ni kanske kan se (eller förstår)


De här benvärmarna hittade jag för endast 20 kr, ett riktigt fynd! Är egentligen inget fan av benvärmare, men hemma duger de helt klart! Är skönt att slänga på sig om man har strumbyxor på sig och inte har lust/ork att byta om när man kommer hem. Riktigt varmt och skönt! (inte så snyggt till det jag har på mig kanske, men orkade inte byta om :P)


Köpte en sådan där tunnel till katten som var grymt populär :) De här var det enda kortet jag lyckades få, han var inte still i fem sekunder ens! Hade velat ha en bild där han sticker upp huvudet från hålet, men det var totalt omöjligt :P

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Dagens outfit



Lång svart top - H&M
Lila kofta - H&M
Gråa, stickade strumpbyxor - H&M

Oj, var visst H&M för hela slanten idag :P Tänkte inte ens på det förrens jag skrev här i inlägget. Jaja, så kan det gå :P Men det är ju inget fel på deras kläder, även om jag kan tycka att det är lite roligare att kläder från olika ställen.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Så typiskt!

När mamma för en gångs skull var i stan OCH jag hade tid, så var det självklart stängt när vi kom dit. Vi trodde att det var öppet till 16.00, men mamma hade fattar fel när hon kollade sidan. Så nu blir det ID-kort imorgon istället.

Köpte två grejer till katten idag. Blev en ny transportbur för han har så gott som växt ur den gamla :P Och han är bara ett halvår! Den kissen kommer nog bli stor. Blev även en sådan där tunnel som är öppen i båda ändarna, plus ett hål uppe på. Var lite tveksam till den, men köpte den ändå. Den blev en riktig hit :)

Nu måste jag dra iväg till apoteket innan det stänger. See ya!

Snart till polisstationen

Om en sådär 20 minuter kommer mamma och hämtar mig. Jag måste skaffa nytt ID-kort och eftersom det var ett bra tag sedan det gick ut, så måste mamma följa med och intyga att jag är jag :P

Har sminkat mig och så, så ska försöka få någon ordning på håret också. Jag ska trots allt visa det nya ID-kortet ganska många gånger under de kommande åren. Då gäller det att se hyfsat okey ut i alla fall :P


Akilles sover så sött

Det är något visst med djur som sover tycker jag. Det ser härligt och skönt ut tycker jag. Och de ser så fridfulla ut. Det är säkert nästan samma känsla som en mamma har för sitt barn. Skulle jag kunna tänka mig i alla fall, för jag har ju inga barn. Om inte Akilles räknas då :P


Han ligger inte riktigt som han brukar, men har säkert fortfarande lite ont. Den här bilden togs nämligen dagen efter kastreringen.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Good morning

Eller ja, god kanske man inte kan kalla den. Inget fel så, men riktigt trött så hade helt klart mycket hellre legat kvar i sängen en stund till. Inte får man sovmorgon imorgon heller för då ska man in och göra prov. Men på fredag kan jag sova hur länge som helst för då har jag ingen naturkunskap på morgonen :)

Nu är det nog bäst att sätta lite fart. Måste hinna fixa håret, äta frukost och borsta tänderna. Hinner gör jag säkert, men vill slippa stressa :P


Yes, yes, yes!!

Var hos doktorn idag för att jag var helt säker på att twar-infektionen kommit tillbaka igen. Fast samtidigt hade jag känt mig bättre under den senaste veckan. Det hade sin naturliga förklaring. Hade nämligen haft infektionen, men den var på tillbakagång. Den hade alltså i stort sett läkt ut av sig själv. För första gången! Den här infektionen är nämligen lite komplicerad eftersom den kan vara svår att bli av med tills den helt plötsligt kan läka ut av sig självt utan antibiotika. Finns mer exempel, men har ingen lust att gå in på allt :P

Det var i alla fall riktigt skönt att den äntligen börjar ge sig :) Men måste ändå vara uppmärksam på varningstecknen. Måste vidta vissa sk försiktigthetsåtgärder vid varje förkylning, så den inte kommer tillbaka. Men eftersom jag haft den så många gånger, så borde inte det vara något problem :) Är bara att hålla tummarna nu!


Snart drar det igång!

Ja, jag syfter såklart på Idol 2009 :) Kan säga att jag har längtat och väntat på att det ska börja igen. Älskar musikprogram/tävlingar och Idol är inget undantag.



Kan säga att det blir en hel sjungande i soffan under audition-turnén (om jag är själv vill säga) och det känns riktigt skönt när man faktiskt sjunger bättre än vad de gör :P

Visst man kan ibland tycka att juryn är lite väl hårda mot en del och säger onödiga kommentarer, men det är samtidigt lite deras roll att säga vad de tycker. Jag tror även att en del kanske verkligen behöver det för att fatta att det inte finns någon framtid för dem inom musiken. För det finns ju verkligen de som tror att de har guds bästa sångröst, fast de sjunger som en kratta. Okey, det är bra att ha självförtroende å så, men när man inte inser sina fel eller begränsningar är det på ett fel sätt.

Nåja, nu börjar det snart, så det är bäst att bänka sig framför tv:n :)

Duschat katten

Har precis duschat katten. Han kissade nämligen på sig igår när han hade vaknat upp. Det är tur att man har en katt som tycker någorlunda om vatten annars hade det inte blivit lätt. Jag hoppas i alla fall att allt har gått ur, annars blir det dusch igen.
Han är i alla fall som vanligt igen nu :) Känns rätt skönt när det är över för det är en hel del passande och städande efteråt. Nu återstår bara att se om han blir ännu lugnare än innan, vilket de oftast blir.

Nu är nog inte Akilles så glad på matte :P

Idag har jag varit hos veterinären med Akilles för att han skulle kastreras. Gick jättebra, förutom att han spydde efter att han fått sprutan :P Nu har han precis vaknat och tror inte att han är så glad på mig.





Var nyss inne igen och tittade och då hade han däckat i kattlådan! Stackarn...

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

En bit på väg!

Trots mitt lilla snedsteg igår så har jag faktiskt förlorat 2 cm i midjan på en vecka! Kunde i och för sig blivit mer om jag inte hade ätit det där igår. Men nu är det ny vecka, så nu gäller järnet. Får jag ett sådant där sug igen så får jag helt enkelt komma ihåg de där två centimetrarna! Det känns i alla fall som man har kommit någonstans och det känns jättebra. Har inte gått ner så mycket, men som man säger: Många bäckar små gör en stor å!

Nu är det bäst jag fortsätter, så att jag blir klar innan jag ska iväg till skolan. Ha det fint!


Good morning

En ny dag. En ny början. Har lagt det där som hände igår bakom mig. Visst jag kan lära av det, men kan samtidigt inte haka upp mig på det. Det var ett misstag och nu är det dags att gå vidare.

Skriver mer senare.

I hate myself!

Ååhh, jag är så förbannad på mig själv just nu! Önskar att jag kunde vrida tillbaka klockan, fast jag vet ju att det är omöjligt. Hur kunde jag göra så där? Hur kunde jag vara så svag?! Har jag ingen självbehärskning alls? Tydligen inte. Jag kunde inte stå emot frestelsen till slut, utan gav vika för den. Den enda tröst jag har är att jag faktiskt slängde ut hälften. Visst, man får räkna med bakslag, men man känner sig så rutten efteråt. Men det finns inte så mycket mer än att gå vidare och ta nya tag. Imorgon är en ny dag och med den kommer nya tag.

 
Det här citatet borde man leva mer efter...


Aaaaaahhhh!!!!

Vet inte vad det är med mig idag. Jag har verkligen ingen ork eller lust med något. Fast samtidigt så är jag lite rastlös när jag sitter ner och inte gör något särskilt. Inte ens det, nu, fina vädret ger mig energi eller lust. Tar verkligen emot att göra något. Önskar att jag hade en bok att läsa, det hade nog faktiskt funkat idag. Har egentligen en massa böcker i bokhyllan som jag inte läst än, men ingen av dem känns särskilt tilltalande. Om jag ska vara ärlig så är chips, dricka, kakor det enda som känns tilltalande just nu. Allt som jag inte får äta. Varför!? Jag är verkligen jättenära att gå iväg till maxi och handla något. Jag vill inte! Jo, jag vill! Nej, jag vill inte! Jo, jag... Så låter det i mitt huvud just nu. Inte undra på att man har huvudvärk.
Önskar klockan var typ en timmer mer än den är för då kunde jag börja med maten och då hade jag haft något att göra för att distrahera mig från suget. Aaaaahhh!!!


Detta förbaskade sug!!

Veckan har gått jättebra... tills idag vill säga. Det går jättebra med den nya kosten, men jag är grymt sugen på något gott idag. Kan säga att jag sneglade en hel del mot alla godsaker när jag var och handlade för en stund sedan. Det är sådana här dagar jag bara vill ge upp eller få ett bakslag och trycka i mig en massa gott. Fast samtidigt så vet jag ju att det går över och att jag ångrar mig efteråt om jag gör det. Ändå så är den där lusten att äta nästan starkare. Antar att det bara är att härda ut tills det har gått över även om jag helst av allt vill ge upp. Tur att jag ska äta lunch snart, då kanske det här suget försvinner. I alla fall för en stund.




En del att göra, men ingen lust

Jag känner verkligen inte för att göra någonting idag. Bara se på film eller någon serie. Kanske läsa. Är nog vädret som gör att man känner så. Dessutom så känner jag bara för att äta något gott, dvs onyttigt. Nåja, suget borde ju komma förr eller senare. Fast jag skulle föredra om det aldrig kom.

Har egentligen en hel del att göra. Ska till Mölltorp imorgon, så måste packa ner det jag ska ha med mig. Jag måste göra rent öronen på katten. Skulle även behöva göra klart kapitlet i matten. Sen är det några sidor i naturkunskapen som skulle läsas till imorgon.  Usch, vill verkligen inte göra någonting idag. Känner mig nästan lite nere. Hatar den känslan! Jag vet ju att det går över, men det är en liten tröst.

Dagens LCHF-mat

Idag blev det nästan bara ny mat, vilket jag tycker är lite kul :)

Frukost: Kesoplättar med hallon, blåbär och turkisk yoghurt blandat med lite grädde

Lunch: Grillad kyckling, turkisk yoghurt, tomater och två ostskivor (åt lunch hos S, så fick bli det jag hittade i affären, kanske inte världens godaste kombination, men gick helt klart att äta var för sig :P)

Mellanmål: Hallonssmoothie

Middag: Köttfärssås med zucchini


Kanske inte världens snyggaste upplägg, men gott var det :)

Mellanmål/helgsmys: Blåbärssmoothie

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Vad tycks om dagens shoppingresultat :)

Som jag skrev tidigare, så var jag och S nere i stan en sväng på förmiddagen. Hittade mig en top som jag aldrig trodde att jag skulle köpa, men gillade den faktiskt när jag fick på mig den :)

Vad tycks?





Tycker personligen att det är snyggare med skärp till, men det kanske beror på att jag inte är van vid att se mig själv i oversize-kläder. Plus att jag ser smalare ut när jag har skärpet :P Men jag kanske vänjer vid oversize.

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Tråkigt

Har lite tråkigt för tillfället, så kollade runt på lite bloggar och hittade då den här listan.

1. Tre namn jag lyssnar till:

Jeanette, syrran, Nettan
2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Att jag är pålitlig
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Att jag ofta stressar upp mig
4. Detta är jag rädd för:
ORMAR! Och att få cancer eller annan livshotande sjukdom
5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Mat, är det enda jag kan komma på :P
6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Mobba någon
7. Detta tycker jag om att göra:
Skriva, lyssna på musik, se på film & serier, umgås med familj & vänner, shoppa, gosa med katten
8. Detta vill jag göra just nu:
Sova :P
9. Bästa känslan:
Glädje och känslan när man är kär
10.Värsta känslan:
Sorg, besvikelse
11. En egenskap jag gärna vill att min partner ska ha:
Omtänksam, humor, snäll (utan att vara mesig), generös, behandla mig bra
12. Är jag kär just nu:
Nope
13. Jag vill gifta mig:
Vet inte, möjligtvis om jag träffar "den rätte"
14. Följande saker jag vill göra innan jag dör:
Resa, träffa någon att älska och som älskar mig
15. Min käraste ägodel:
Min familj och min katt
16. Något jag vill ha i present:
Pengar till en kamera
17. Detta har jag på mig just nu:
Lack-leggings, klänning och en kofta
18. Favoritkläder:
Jeans, leggings, tunika, klänning
19. Favoritdjur:
Katter
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
Finns flera, men blir mest pop och rnb
21. Favoritlåt just nu:
Utan dina andetag - Erik Linder
22. Roligaste/tråkigaste ämnet i skolan:
Roligaste är Utvecklingsstörning och det tråkigaste matte
23. Stjärntecken:
Skorpion
24. En bok jag älskar:
Hm, vet inte
25. En film jag älskar:
Finns jättemånga, men några är Sex and the City, Djävulen bär Prada, Da Vinci Koden, Stekta gröna tomater, En shopaholics bekännelser
26. Tv-program jag gillar:
CSI, Gossip Girl, Grey's Anatomy, Ghost Whisperer, Förhäxad, Sex and the City, Vänner, 2 ½ Men
27. Favoritdoft:
Har ingen
28. Detta äter jag gärna:
Tacos
29. Dricker helst:
Blir bara vatten numera, men om jag fick välja så skulle det bli läsk :P
30. Favoritgodis:
Äter inte godis längre
31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Italien, USA
32. Färg på mina ögon:
Gröna
33. Min längd:
166 cm
34. Jag tror på:
Vet inte, finns så mycket man vill tro på, men som man tvivlar på
35. Jag spelar:
Inget
36. Person jag beundrar:
Vet inte 
37. Så här bor jag:
Lägenhet
38. Antal döda krukväxter i hemmet:
Inga, otroligt nog! Jag har lyckats hålla de två jag har vid liv 
39. Det här gillar jag mest med det motsatta könets utseende:
Ögonen 
40. Det här gillar jag inte med det motsatta könets utseende:
Hm, vet inte. Eller jo, killar som inte klär sig snyggt
41. Favoritfärg:
Rosa, lila
42. Favoritcitat:
Ingen aning
43. En hemlighet jag vet:
Det kan jag ju inte berätta ;)
44. Bästa present jag fått:
Oj, vad svårt! Kan inte komma på något specifikt.
45. Senast köpta skiva:
Marie Picasso - The Secret
46. Det jag är mest nöjd över mitt utseende är:
Ryggen
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Magen och låren 
48. Udda förmåga/egenskap:
Oj, vet faktiskt inte
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
En katt tror jag, tycker de har ett ganska lugnt liv
50. Vad lyssnar du på just nu?
Play me - Alesha Dixon
51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Träffat S på stan, shoppat en top, kollat på några avsnitt av Ghost Whisperer. Sen ska jag laga lite mat och kolla på någon film tänkte jag.
52. Vart är dina föräldrar födda?
Kommer inte ihåg vilket sjukhus det var
53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Ingen aning
54. Vilken är din favoritrestaurang?
Har ingen
55. När badade du i pool senast?
Förra sommaren, om en sån där i plast räknas :P
56. Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja, tyvärr. Ville inte vara med, men det var obligatoriskt
57. Hur många barn vill du ha?
Inga
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Jazz, blues, opera, heavy methal
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
Det enda som är nu är kyrkovalet och då ska jag inte rösta. Är ju ändå inte troende, så känns rätt onödigt.
60. Vad har du för tv-kanaler?
De som brukar vara i de flesta lägenheter
61. Har du åkt moped någon gång?
Nej, faktiskt inte.
62. Har du busringt någon gång?
Ja, absolut, hehe. Fast det var så klart ett bra tag sedan
63. Har du fått felparkeringsböter?
Nej, har inte körkort
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump?
Tycker det verkar så härligt, men jag är höjdrädd, så jag skulle aldrig våga
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Tyskland :P
66. Har du en egen trädgård?
Nej
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Oj, har ingen. Eller jo Nalle Puh, om det räknas som serie :P 
68. Kan du alla orden i nationalsången?
Jag skäms för att säga det, men jag tror inte det
69. Badkar eller duschkabin?
Badkar
70. Vilken är den bästa film som du har sett den senaste månaden?
En Shopaholics Bekännelser
71. Favoritpizza:
Hawaii
72. Chips eller popcorn:
Beror på humör
73. Vilken färg på läppstift använder du?
Använder inte läppstift, utan är en läppglans-tjej :) 
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Eeeh, nej, hehe
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
Nope, jag är ingen skönhet :P
76. Apelsin- eller äppeljuice?
Absolut apelsin
77. När hade du senast sex?
Det var ett tag sen
78. Favoritchoklad?
Äter inte godis
79. När röstade du senast?
När senaste riksdagsvalet var
80. När åt du en hemodlad tomat sist?
Kommer inte ihåg
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Nej, tyvärr inte
82. Är du bra på matlagning?
Hyfsat okey, har blivit bättre
83. Klarar du att tanka själv?
Har inget körkort, så har aldrig provat
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på reklamtevekanalen?
Nej
85. Pepsi eller coca cola?
Cola, absolut!
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
Nja, uniform kan man inte kalla det, men jag skulle inte ha kläderna någon annanstans än på jobbet
87. Vad är det du senaste handlade?
Två glasskålar med lock
88. Har du kräkts offentligt?
Har jag säkert någon gång under tonåren när man hade druckit en del
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
Om jag var tvungen att välja, så skulle jag absolut välja den sanna kärleken.
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja, jag hoppas att den finns i alla fall
91. Har du ringt något betalnummer?
Nej
92. Kan man vara vän med sitt ex?
Tror säkert att det kan gå, men det beror ju helt på person
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Syrran, när hon opererade foten
94. Hade du mycket hår som liten bebis?
Det beror på vad man räknar med mycket, men en liten kalufs hade jag allt
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Hej, du har kommit till Jeanette ***. Jag kan inte svara för tillfället, men lämna gärna ett meddelande.
96. Vad har du i din väska?
Plånbok, kalender, paraply, tuggummi, läppglans, spegel. Säkert nåt jag har glömt :P
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Kelar med katten
98. Vad har du att vara tacksam för?
En massa saker
99. Vart hittade du den här listan?
På någons blogg
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
Spelar ingen roll. De som vill helt enkelt :)


Dagen så här långt + Wallander

Känner mig riktigt trött och slö just nu. Det märks att man inte sovit så många timmar som man hade behövt. Blir nog att jag slänger mig i soffan och kollar på någon film eller något.
Regnar ute verkligen ordentligt nu, ser jag. Usch, det var tur man hann hem innan vädret blev så här. Appropå att inte varit hemma, så var S och jag nere i stan en sväng. Köpte mig en fin top på Gina Tricot. Lägger ut bild på den senare.

Såg ju förresten nya Wallander-filmen inatt; Tjuven heter den. Den var helt okey faktiskt, men känns inte riktigt som de filmerna när Ola Rapace och Johanna Sällström var med. Fast det kan ju faktiskt vara så att man behöver lite tid att vänja sig. Den var ju inte på något sätt dålig, så absolut sevärd!







Ett utsketet äpplamos

Så känner jag mig just nu. Det är ett uttryck som har använt i alla fall min släkt. Är det någon annan som hört det uttrycket förut? Vore kul att veta :)

Min så kallade sovmorgon blev ingen sovmorgon blev ingen sovmorgon trots allt. Så är det när man får för sig att kolla på nya Wallander-filmen efter halv ett på natten :P

Så vad händer idag då? Inte mycket tror jag, men ska iväg till second hand och kolla böcker och sedan eventuellt till S som bor precis brevid. Dvs om det inte börjar regna igen för då stannar jag nog hemma.
Om jag nu ska iväg, så måste jag fixa maten innan, så att jag kan äta hos S. Måste ju hålla mina mat-tider och även att inte köpa någon färdigmat i affären. I och för sig skulle jag kunna köpa mig en grillad kyckling. Men undrar vad jag ska ha till den? Får kolla runt på nätet och se om jag hittar något :)

Dagens mat

Hade tänkt lite annorlunga meny än den som blev, men fanns ingen zucchini i affären och hade ingen lust att kolla i en annan, så fick bli lite ändrade planer. Får bli den maten imorgon istället :P
Men det blev i alla fall en ny LCHF-rätt idag:)

Frukost: Krämig äggröra och bacon

Lunch: Broccolimos med bacon, stekt ägg och tomat

Skulle ha tagit en bild, men grömde det totalt, så lånar en bild från http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/

Boccolimos med Bacon och Ägg

Mellanmål: Hallonsmoothie

Middag: Broccoligratäng (ja, jag vet. Har ätit det mycket nu, men det blev nödlösningen när zucchinin var slut)

Mellanmål/fredagsmys: Hallonsmoothie



Haft sällskap ikväll

Mamma har varit här ikväll och hållt mig sällskap i några timmar. Brorsan var nämligen på bio, så då var hon hos mig under tiden.
Vi satt mest och pratade och sedan så spelade vi lite kort och tärning (ett spel med tärningar). Nu är jag sjukt trött. Skulle egentligen haft tvättid klockan sju imorgon bitti, men hade ingen lust att gå upp så tidigt, så flyttade fram den lite :P Har ju trots allt kläder i garderoben, så jag ska väl klara mig.

Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Det ska bli sååå skönt!

Sov gott allihopa!


Fina låtar!

Fullkomligt älskar de här låtarna! Kan lyssna på dem hur många gånger som helst. Och hans röst är helt underbar :)

Tyvärr fanns inte hela låtarna på Youtube, men finns på Spotify som tur är :P







Mmm, sovmorgon :)

Jag struntade i att ställa klockan igår och skämde bort mig själv med sovmorgon. Det behövdes kan jag säga, sov 10 timmar! Akilles verkade också tycka det var skönt för han kom upp och lade sig hos mig någon gång under natten eller morgonen.

Känns ändå konstigt när man är van vid att gå upp tidigt, känns som att man har sovit bort halva dagen. Fattar knappt att jag brukade sova så länge jämnt när jag var ledig, dvs arbetslös. Fast å andra sidan så var man ju uppe sent då också. Numera är jag trött redan innan halv tio - tio på kvällen! Jag känner mig gammal :P

Är tråkigt väder idag också. Igår kom det världens skur lagom när jag skulle iväg till jobbet, så var blöt från typ knäna och nedåt. Tur att det finns torkskåp på jobbet. Inte särskilt kul att sätta på sig blöta kläder och skor när man går hem.  Jag kan ju alltid hoppas på att regnet håller sig borta en stund till, så att jag slipper gå när det regnar.


På dagens meny!

Idag har det tyvärr inte blivit någon ny maträtt utan bara blivit rester eller samma som tidigare. Det har helt enkelt inte funnits tid till att prova på något nytt idag. Däremot imorgon blir det något nytt igen, men jag säger inte vad!

Så här såg i alla fall menyn ut idag:

Frukost: Fil, finhackade hasselnötter, sesamfrön, psyliumfrön och hallon

Lunch: Broccoligratäng

Mellanmål: Blåbärssmoothie

Middag: Tacopaj med guacamole

Blir inga bilder idag på maten, för det har jag ju lagt ut tidigare :P





Jag undrar...

Var i skolan och gjorde provet förut. Vet faktiskt inte hur det gick, men jag hoppas att det gick bra. Fick lite hjärnsläpp först, men jag svarade i alla fall på alla frågor och det är ju alltid något.

Nu ska jag snart iväg och jobba. Har ingen lust att ge mig ut nu. Det är mörkt, så man kan tro att klockan är mer än den egentligen är. Blåser ju det också och det verkar som det kommer att bli regn. Hoppas bara att man hinner till jobbet innan det börjar.

Försöker skriva mer senare när jag kommer hem.

Dagens outfit + har klippt mig :)



Klänning - Haléns
Stickade strumbyxor - H&M
Skor - Skopunkten


Klippte mig idag :) Ingen större förändring mot tidigare, förutom att luggen är betydligt kortare. Men bara det att få bort allt slitet känns jätteskönt :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Dag tre

Så var man redan inne på dag tre med LCHF. Igår började jag fundera lite på om jag skulle fixa det här eller inte, speciellt som jag var hungrig hela dagen. Men idag är det faktiskt mycket bättre. Visst lite hunger har jag haft, men inte alls lika mycket som igår. Så det går alltså åt rätt håll :)

På dagens meny stod det här:

Frukost: Krämig omelett och bacon



Lunch: Rester från gårdagen - hamburgare med kall sås, sallad och gurka

Mellanmål: Babybel

Middag: Broccoligratäng



Gratängen var riktigt mumsig :)

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!


Vilken dag!

Den här dagen har verkligen bara försvunnit. Har prov imorgon, så har läst på till det, princip hela dagen. Känns ändå inte som att något har fastnat, men förhoppningsvis sitter det imorgon i alla fall. Som tur är så är lektionen inte förrens efter lunch, så jag hinner läsa på lite imorgon också.

Hinner inte skriva mer nu, ska börja med maten. Skriver mer senare.

Dagens meny

Är nu inne på dag två med den nya kosten och den här dagen har varit lite jobbigare än gårdagen. Det är av den anledningen att jag känt mig konstant hungrig, men det går nog över när kroppen väl har vant sig vid det nya. Små-åt en hel del innan och det tar nog ett tag innan kroppen fattar att den inte kommer få något i magen lika ofta. Fuskade faktiskt och åt en glass, dels på grund av det fina vädret men även för att jag höll på att svälta ihjäl :P Dock så får det absolut inte bli någon vana. Meningen är ju att jag ska hålla mig helt borta från allt sådan under de första veckorna.

Nåja, det här stod i alla fall på dagens meny:

Frukost: Bacon och krämig äggröra

Lunch: Rester från gårdagens Tacopaj med guacamole

Mellanmål: En hallon-smoothie

Middag: Hamburgare (hemmagjorda) med salladsblad, ost och gurka. Till hade jag den kalla såsen jag hade till fisken igår. Kanske inte en klockren kombination, men det funkade.



OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Paket på posten

Var och hämtade mitt paket från Haléns idag. Var ett plagg som kom senare, det andra har jag ju redan lagt upp bilder på här på bloggen.

Det som kom idag var den här fina klänningen.


Vet inte varför färgen blev så konstig. Den är egentligen mörklila. Finns bild HÄR. En riktigt fin känning tycker jag :)

Förresten så köpte jag mig två filmer också när jag köpte vågen. De här blev det:

        

OBS! MINA EGENTAGNA FOTON FÅR ENDAST TAS/LÅNAS MED MIN TILLÅTELSE!

Handlat idag

Idag har jag köpt något som jag faktiskt aldrig köpt tidigare, konstigt nog. Jag har en sedan tidigare, men jag har inte köpt den själv.

Idag har jag nämligen köpt mig en våg. Den mäter (förutom vikt) muskler, fett och vatten. Dessutom så kan man programera 12 olika program, där man ställer in kön, ålder och längd. På det viset kan fler använda den, om man nu skulle vilja.

Dessutom så kan jag använda den när jag säljer på tradera. Är lite svårt att väga vissa saker på en liten köksvåg :P


Jag svälter ihjäl!!

Jag är så hungrig just nu att jag skulle kunna äta nästan vad som helst. Mamma sa att man kunde vara hungrig i början när man börjat med den här kosten, men det här är ju extremt. Nu är jag i och för sig inte alls van vid att ha hungerskänslor, så då är det ju ännu jobbigare.
Var hungrig redan en timme efter att jag ätit frukost och nu återstår en hel timme innan jag får äta igen. Jag klarar snart inte mer! Man kanske ska ta och gå och handla det som saknas till dagens middag och så hämta ut paketet jag fick idag. Då har jag i alla fall annat att tänka på och kanske inte märker lika mycket hur hungrig jag faktiskt är.

Japp, så får det bli!

8 månader senare

Kan knappt fatta att det har gått 8 månader redan. Trodde aldrig att jag skulle klara det eftersom jag misslyckats så många gånger tidigare. Jag har alltså varit godisfri i 8 månader nu, helt otroligt! Är godisberoende, så att jag lyckades sluta är en stor bedrift. Ja, jag säger är, eftersom man ju fortfarande är det även om man slutat. Precis som en alkoholist fortfarande är en alkoholist även har denna har slutat, fast det då heter nykter alkoholist. Så man skulle kunna säga att jag är en nykter godisnarkoman.

Hur som helst, så är det så himla svårt att fatta att det har gått så bra. Har försökt sluta sååå många gånger tidigare, men misslyckats varje gång. Det längsta jag höll upp var två månader.

Det som jag kan störa mig lite på är att folk inte riktigt förstår den här typen av beroende. Att de vill bjuda på godis trots att de vet att jag inte äter. Tycker det är precis som att erbjuda en alkoholist en drink. Tyvärr är min egen mormor en av de som brukar fråga. Fast kan samtidigt förstå henne lite, vi ses ju inte så ofta, så då är det kanske bättre att fråga än att jag blir överhoppad. Hon brukar aldrig truga eller fråga mer än en gång, så det är bra det. Finns de gör det och då kan jag bli lite irriterad eftersom jag faktiskt sagt nej!


RSS 2.0